files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Bez nasadenia a iskry body neprídu

Po prvom kole a víťazstve 4:1 nad Dunajskou Stredou sa čakalo, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa podobným výkonom budú prezentovať aj v Žiari nad Hronom. Žiaľ, nestalo sa tak. Michalovčania nezachytili úvod a v prvej dvadsaťminútovke dvakrát inkasovali. To rozhodlo, pretože potom, aj keď mali Zemplínčania niekedy až drvujúcu prevahu, stlačil ich ďalší problém. Finálna fáza. A to nielen v zakončení, ale aj v prihrávke...

Michalovčania urobili v defenzíve v Žiari nad Hronom viac chýb, čo rozhodlo o ich prehre 0:2. Hovorí sa, že nie každý deň je nedeľa. Zemplínčania v sobotu nedeľu rozhodne v Žiari nad Hronom nemali. Každý vedel, že Pohronie bude mať v ofenzíve silu hlavne v dvojici Adler a Lačný. Tak sa aj stalo. Veď spomenutá dvojica sa postarala o oba góly v sieti Benjamína Száraza. Michalovskej hre zase chýbal moment prekvapenia. Taký, aký ukázal Miloš Lačný pri prvom góle a takisto im chýbala dôraznosť v zakončení a schopnosť sa pobiť sa o loptu. Teda presne to, čo útočník FK Pohronie ukázal pred druhým gólom. Skrátka, na lepší výsledok bude treba pre budúcnosť väčšiu koncentráciu a chuť pobiť sa o víťazstvo nielen na domácom trávniku, ale aj u súpera. Priebeh zápasu ukázal, že v Žiari nad Hronom sa bodovať dalo. Bez nasadenia a iskry ale body neprídu.

Od stavu 0:2 boli Zemplínčania lepším tímom. Ale, iba po súperovu šestnástku. Keď nepočítame neuznaný gól Žofčáka, nevypracovali si ani jednu gólovú šancu. V koncovke boli jaloví, takisto im chýbala posledná fáza v rozohrávke, finálna prihrávka. Hrali až príliš zložito, snažili sa prihrávkami ísť až priamo do brány. Niekedy ale stačí v hre jednoduchosť. Skrátka, jednoduchý prechod do útoku, taký ako ukázali doma s Dunajskou Stredou a taký, aký ukázalo Pohronie na domácom trávniku. Michalovčanov porazili tými zbraňami, ktoré oni ukázali v prvom kole. Do budúcna sa od defenzívy čaká menej chýb, od stredu poľa viac jednoduchosti, no a od útoku efektivita.   

Individuálne hodnotenie Michalovčanov

Benjamín Száraz – chytal prvý ligový zápas po dlhšom čase, čo sa až tak neprejavilo. Za inkasované góly nemohol, v závere chytil aj niečo na viac. Výslednú známku ale ovplyvňuje konečný výsledok. (5)

Juraj Kotula – v úvode mal viac starosti s defenzívou, ako s útočnými chúťkami. Domáci udreli pri druhom góle po jeho strane, na vine ale boli skôr stopéri. (5)

Alfonso Artabe – mal síce dosť vyhratých súbojov, jeho známku ale kazí zlá rozohrávka a chyby pri oboch inkasovaných góloch. Pri prvom sa dal s Vaškom stiahnúť Lačným, pri druhom ho zase rýchly útočník Pohronia odtlačil a vyrútil sa sám na Száraza. Od skúsenej opory zadných radov čakáme rozhodne viac. (3).

Filip Vaško – dominantný bol v štandardkách a to na oboch stranách ihriska. Trošku ale pláva v prvom góle, kde sa dal odtlačiť Milošom Lačným. (4).

Matúš Vojtko – prvý gól sa začal na jeho strane. Za stavu 0:2 bol ale viditeľný v podpore útokov. (5).

Georgios Neofytidis – v Žiari nad Hronom sme od neho čakali viac. Nehral tú hru, na ktorú sme boli z jeho strany zvyknutí. Prehrával osobné súboje, nechal sa zatlačovať dozadu. Zápas mu jednoducho nevyšiel (3).

Igor Žofčák – michalovský kapitán sa opäť ukázal pri štandardkách. Zvládol aj „krikľúňov“ z publika, dal gól, ktorý pre ofsajd neplatil, dobre spolupracoval s Kanum na hrote. Keby jeho gól na 1:1 platil, zápas by bol iný a asi aj konečná známka (6).

Takuto Oshima – snažil sa, drel, výsledok sa však nedostavil. Japonec v michalovských službách bol zo stredu poľa v ofenzíve viditeľný najmenej. Čakalo sa viac vyhratých súbojov, ako aj väčšia podpora Kanuho, či neskôr Trusu vpredu. (4).

Matúš Begala – ani on nepodal taký výkon, ako s Dunajskou Stredou, no to môžeme povedať o celom mužstve. Postupom času, keď začali Zemplínčania dominovať, rástol aj jeho výkon. Po vydarenom prvom zápase sa ale asi čakalo od neho ešte viac... (5).

Daniel Magda – dozadu to išlo, dopredu ale celkom nie. Aj preto prišlo po polčase striedanie a posilnenie ofenzívy Trusom. (4).

Wisdom Kanu – vpredu ho bolo vidieť. Keby dal gól, bol by hrdinom, no nigérijský útočník ho nestrelil. A šancí naň rozhodne mal. Pri michalovskej prevahe sa niekedy od neho čakalo viac pokoja. Šance zakončoval zbŕklo. (4).

Matej Trusa – naskočil výborne, hneď v úvode druhého polčasu mal šancu. Postupom času ale jeho výkon aj vinou predchádzajúceho zranenia padal. Keď sa opäť dostane do hernej fazóny, veríme, že to bude ten Trusa, akého poznáme z minulej sezóny a že bude prínosom pre michalovskú ofenzívu (4).

Dimitrios Popovits, Milan Kvocera, Michal Ranko – hrali menej ako pol hodiny, ich výkony nehodnotíme. Popovits s Kvocerom naskočili kvôli oživeniu ofenzívy, čo sa im nie celkom podarilo. Ranko hral len šesť minút...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.08.2021 08:00:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.