files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojgólová prehra MFK Zemplín v Žiari nad Hronom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v zápase druhého kola Fortuna ligy v Žiari nad Hronom s tamojším FK Pohronie Dolná Ždaňa 0:2. O výhre domáci rozhodli v úvodnej dvadsaťminútovke, kedy skórovali Ladji a Miloš Lačný. Zverenci trénera Miroslava Nemca sa najbližšie predstavia na domácom trávniku, keď v sobotu siedmeho augusta o 18.00 hod. privítajú Trenčín.  

Michalovský tréner Miroslav Nemec postavil takmer na vlas rovnakú základnú zostavu ako v nedeľu proti Dunajskej Strede. Jedinú zmenu urobil iba na poste brankára, keď sa medzi tri žrde postavil Benjamín Száraz. A nová posila musela byť ihneď v úvode v pohotovosti, keď vyrážala nebezpečnú strelu Adlera da Silvu. Száraz bol v permanencii aj v siedmej minúte, kedy na poslednú chvíľu odpratával center na nebezpečného Miloša Lačného. Domáci pokračovali v aktivite. O dve minúty neskôr poslal Mazáň dlhý aut na Adlera, ten posunul loptu Mallému Ladjimu, ktorý krásnou strelou otvoril skóre. V trinástej minúte mohlo byť vyrovnané. Kanu prepasíroval loptu na Igora Žofčáka, ktorý rozvlnil sieť, gól však neplatil pre postavenie mimo hry. Udrelo tak na druhej strane. V sedemnástej minúte sa predral cez michalovskú obranu Miloš Lačný a nedal Szárazovi šancu. Po druhom góle síce ochabla aktivita Pohronia, očividne paralyzovaní hostia sa však nevedeli dostať do šance. Ošimovu strelu zrazila obrana, Kanu sa zase nedostal k dobrej prihrávke Žofčáka. V 38. minúte sa predsa dostali do šance. Kanu si výborne prebral loptu na hranici pokutového územia, jeho dobre mierenú strelu vyrazil Slančík na rohový kop.

Hneď v úvode druhého polčasu mohol Michalovčanov definitívne doraziť Adler, jeho hlavička ale išla tesne vedľa. Tréner Zemplínčanov sa snažil oživiť útočnú hru svojho tímu striedaním Mateja Trusu za Daniela Magdu, no to aj tak nezmenilo pasivitu jeho zverencov vo finálnej fáze. Domáci tak zaslúžene držali dvojgólové vedenie a dokonca sa ho snažili navýšiť nebezpečnými kontrami. Aj napriek michalovskej prevahe sa teda skóre nemenilo. V 58. minúte sa tak mohlo stať, strelu Kotulu ale vyrazil Slančík na ďalší rohový kop. Po ňom iba do stredu brány mieril Wisdom Kanu. Hneď na to poslal Miroslav Nemec na ihrisko Kvoceru s Popovitsom a druhý menovaný mal hneď gólovú šancu, ktorú mu zlikvidoval dobrým vybehnutím Slančík. Pribúdajúci čas hral do karát domácim, ktorí bezpečne držali náskok. Nič na tom nezmenil ani dlhý strieľaný center Kotulu, Slančík si s ním poradil. V samom závere sa vyznamenal aj michalovský brankár Száraz, ktorý nádhernou „robinzonádou“ vytlačil strelu Blahúta.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)
Góly: 9. Ladji, 17. Lačný.
Žlté karty: 67. Špiriak, 75. Výbošťok, 81. Lačný – 11. M. Begala, 85. Kvocera.
Rozhodovali: Kišš – Vorel, Zemko.
Divákov: 897.
FK POHRONIE: Slančík – Špiriak, Paluszek, Čmovš, Ladji (70. Výbošťok) – Mazan, Pajer, Da Silva (90. Jenat) – Blahút, Badolo (80. Šmatlák), Lačný.
MFK ZEMPLÍN: Száraz – Kotula, Vaško, Artabe, Vojtko – Magda (46. Trusa), Neofytidis, Begala (67. Popovits), Oshima (67. Kvocera), Žofčák (84. Ranko) – Kanu.

 



Uverejnené: 31.07.2021 19:59:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.