files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s troma posilami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou vydarenú premiéru v novej sezóne, keď v prvom kole zdolali DAC Dunajská Streda hladko 4:1. Tréner Miroslav Nemec mal k dispozícii osem letných posíl. Štyri z nich – brankára Andrija Kožuchara, stopéra Alfonsa Artabeho, pravého obrancu Juraja Kotulu a útočníka Wisdoma Kanuho zaradil do základnej zostave. Na lavičke nechal Michala Ranka, Milana Kvoceru a Sebastiana Gembického, ktorých poslal na ihrisko v druhom polčase. Ako jediný nezasiahol do hry Erik Šuľa. Troch z nových posíl – Kožuchara, Gembického a Kvoceru dotiahli funkcionári až v poslednej chvíli, mohli teda zasiahnuť do nedeľňajšieho zápasu.

Brankár Andrij Kožuchar je odchovancom Černomoreca Odesa. Urastený ukrajinský golman (197 cm, 90 kg) debutoval v najvyššej súťaži svojej krajiny ako devätnásťročný. Postupne prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. V zime 2020 zamieril do lotyšskej Valmiery, kde pobudol rok. Uplynulú jar bol bez klubovej príslušnosti. Teraz prišiel do MFK Zemplín, s ktorým podpísal zmluvu na dva roky.

Rovnako na dva roky sa s Michalovčanmi dohodol aj ofenzívny stredopoliar či útočník Milan Kvocera. Ten mal podobne ako Wisdom Kanu šancu mať gólovú premiéru, svoju veľkú šancu však nevyužil. Šikovný kridelník, či útočník je síce odchovancom futbalu v Púchove, no od dorastu pôsobil v Trenčíne, kde aktuálne 23-ročný Kvocera dostal prvú seniorskú šancu. V roku 2019 sa rozhodol pre príchod do Michaloviec, kde ostal do konca sezóny 2019/20. Tú následnú odštartoval v poľskej Radomii Radom, v zime zamieril do druholigovej Banskej Bystrice.

Tretím hráčom, ktorého príchod Zemplínčania doťahovali až do poslednej chvíle je ďalší ofenzívny stredopoliar Sebastián Gembický. Stále iba 20-ročný talent slovenského futbalu svoje prvé kroky robil v Rimavskej Sobote, odkiaľ sa presunul do Dunajskej Strede. Po tom, čo sa v DAC stal najlepším strelcom dorasteneckej ligy podpísal zmluvu so Spartakom Trnava, kde ale veľa šancí v lanskej sezóne nedostal. Viac hrával v druholigovej Petržalke, ktorá je rezervou Spartaka odkiaľ prichádza do Michaloviec sa ročné hosťovanie.

Ďalší dvaja čakajú na debut

Tréner Miroslav Nemec všetky svoje tromfy v prvom kole nevytiahol. Okrem zraneného Mateja Trusu mu chýbala kvôli zraneniu aj ďalšia posila, ofenzívny stredopoliar Matúš Marcin. V ďalších kolách bude mať viac možností aj na brankárskom poste, keďže už bude môcť nastúpiť aj Benjamín Száraz. Dvadsaťjedenročný rodák z Veľkého Kýra chytať v nedeľu nemohol, keďže je kmeňovým hráčom práve DAC, odkiaľ prišiel na Zemplín na hosťovanie. Všetci traja by mohli zažiť tohtosezónny debut už najbližšiu sobotu v Žiari nad Hronom...

Peter Kolesár hráčom ViOnu Zlaté Moravce

Keď sme pri prestupoch, neobídeme ani ten, ktorý sa odohral mimo Michaloviec. Okrem Sebastiána Gembického totiž Trnava na hosťovanie uvoľnila ešte jedného hráča, stredopoliara Petra Kolesára. Bývalý hráč Zemplína odchádza na hosťovanie do ďalšieho tímu Fortuna ligy ViOn Zlaté Moravce. Stane sa tak opätovne spoluhráčom Matúša Kiru a Martina Bednára, ktorí sa upísali Zlatým Moravciam taktiež počas tohto leta. Brankár Kira s nimi podpísal ročnú zmluvu, Bednár prišiel na hosťovanie z Dunajskej Stredy.

Peter Brendza (foto: mfk Zemplín)



Uverejnené: 27.07.2021 21:13:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.