files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

FK Humenné naďalej na víťaznej vlne. Škrlíkovi pripomína michalovské časy

Futbalisti FK Humenné sa naďalej vezú na víťaznej vlne. Nováčik druhej najvyššej súťaže zdolal v prvom kole jedného z ašpirantov na postup FK Železiarne Podbrezová 1:0 a ak rátame aj prípravné zápasy, ťahá už 25 zápasovú sériu výhier. V ligových dueloch dosiahli hráči FK pätnáste víťazstvo v rade, keď nadviazali na štrnásť výhier ešte z tretej ligy Východ. Rozhodol o ňom v druhom polčase presnou hlavičkou Štefan Harvila.

Humenčania pri svojom návrate do druhej ligy po dvanástich rokoch privítali popredný tím súťaže, ktorý sa opäť pokúša o postup medzi slovenskú elitu. A favorita sa nezľakli. Výborným bojovným výkonom išli v ústrety víťazstvu. V prvom polčase im rozhodcovia neuznali kvôli ofsajdom dva góly (hlavne druhý verdikt bol viac ako prísny). Nakoniec sa im ale aktivita vyplatila v druhom dejstve, keď Štefan Harvila nechytateľne poslal hlavičkou center kapitána Erika Streňa do siete. „Veľmi ma tento gól potešil. Návrat Humenného do druhej ligy, plné tribúny, môj víťazný gól. Čo si viac môžem priať?,“ smeje sa 27-ročný stredopoliar, ktorý druhú ligu predtým okúsil aj v Lokomotíve Košice a Trebišove. „Musím povedať, že súper nás poriadne potrápil. Oproti prípravným duelom, ktoré sme všetky vyhrali, to bolo úplne iné tempo. Podbrezová na nás vybehla, čo sme aj čakali. Našťastie sme to ustáli a potom sme mohli dvakrát udrieť. Naše góly však neboli uznané. Neviem, či to boli ofsajdy, hlavne druhý sa mi nezdal. V závere nás zatlačili, no silou vôle sme to ustáli a tešíme sa z krásnych troch bodov,“ pokračuje Harvila.

Výborný výkon podal aj brankár Dávid Slávik. Dvadsaťjedenročný brankár, ktorý prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami v Michalovciach, si vlani vybojoval v Humennom pozíciu jednotky a teraz ukázal, že si zaslúži šancu aj vo vyššej súťaži. Viackrát svoj tím podržal a hlavne v úvode druhého polčasu sa vyznamenal pri strele Breznaníka. „Bol to asi kľúčový moment duelu. Loptu som zazrel až tesne predo mnou a zostávalo mi ju len reflexívne vyraziť. Nakoniec sa to podarilo,“ smeje sa brankár, ktorý svoj tím podržal aj v záverečnom tlaku „železiarov“. „Určite sa mi chytalo dobre. Brankár má rád situácie, keď je v permanencii. Mňa súper držal v pohotovosti prakticky celý duel. Pomohli mi aj spoluhráči, ktorí obetavo bránili. Za tento výborný výkon sme si určite výhru zaslúžili,“ presvedčivo dodáva mladý brankár FK.

Humenčania poskladali na druhú ligu vyvážený káder. Tréner Jozef Škrlík v ňom skĺbil skúsenosti s mladíckou dravosťou a takisto aj hladom po úspešných výsledkoch. Veď niekdajší účastník najvyššej súťaže spod Vihorlatu hral od sezóny 2009/10 iba v tretej lige. Novovzniknutý klub sa z piatej postupne vyšvihol až do druhej ligy. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas a to sa aj potvrdilo,“ rozhovoril sa tréner FK. „Náš cieľ ale bol víťazstvo. Chceli sme potešiť fanúšikov, ktorí dlho futbal takejto úrovne nevideli. Víťazstvo by som pred zápasom určite bral a som teda maximálne spokojný,“ pokračuje aj zahraničnými angažmánmi ostrieľaný Škrlík. K víťaznej sérii svojho tímu dodáva. „Ja to ani tak nepočítam, či to bolo sedemnáste víťazstvo, alebo aké. Je to iba číslo. My sa musíme sústrediť na každý zápas. Sme športovci a chceme víťaziť. Určite sa nebudeme brániť tomu, keď ju budeme predlžovať aj v ďalších zápasoch.“

Humenský lodivod už raz nováčika druhej ligy viedol. Bolo to v sezóne 2004/05, kedy v podobnej situácii mútil druholigové vody s Michalovcami. V jesennej časti s nimi dokonca skončil na krásnom druhom mieste, keď v tabuľke zanechal za sebou aj Slovan Bratislavu či ambiciózne Ličartovce.Určite by som si to rád zopakoval aj s Humenným,“ smeje sa Škrlík, ktorý vidí vo svojom terajšom tíme paralelu s vtedy úspešným Zemplínom. „Čo sa týka mužstva, je to asi na rovnako. Aj vtedy sme mali v kádri viacero skúsených hráčov, ktorých dopĺňali šikovní mladíci. Rovnako ako vtedy je tu mix skúsenosti, kvality a takej mladíckej drzosti, čo sa mi veľmi páči. Nesmieme sa ale uspokojiť. Máme za sebou iba prvé kolo a nič vyhraté ešte nemáme. Za mňa ale, neprotestoval by som, keby sme si rovnakú jesennú časť zopakovali aj teraz v Humennom. V týchto tímoch totiž vidím viacero rovnakých vecí,“ dodáva na záver Škrlík, ktorý okrem Michaloviec a Humenného viedol aj Trebišov, Vranov nad Topľou, Lučenec, Liptovský Mikuláš, kazachstanské FC Akzhayik, FC Ordabasy a ako asistent trénera pôsobil aj pri reprezentácii Kazachstanu do 21 rokov.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.07.2021 13:15:53
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.