files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Súpera zvučného mena sa zľaknúť nechcú, Michalovčania majú ambíciu víťaziť

Do svojej siedmej sezóny medzi slovenskou elitou vstúpia v nedeľu od 17.00 hod. domácim súbojom s Dunajskou Stredou futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Vynovený káder pod novým realizačným tímom je plný ambícii a chce znova bojovať o miesto medzi najlepšou šestkou. Veľa o ich ambíciách napovie už zápas prvého kola s vlani strieborným tímom zo Žitného ostrova.

Zápas aj pred zrakom reprezentačného trénera

Michalovčania sú stále limitovaní opatreniami proti koronavírusu, na zápas tak môže byť maximálne 1000 divákov. Aj preto vyzývajú fanúšikov zvedavých na duel prvého kola, aby neváhali a lístky si zabezpečili čím skôr. Už od začiatku týždňa prebiehajú predaj vstupeniek cez sieť Ticketportál. V piatok sa uskutoční aj predpredaj na štadióne (viac info v článku).

 

Michalovčania odštartujú sezónu zápasom s Dunajskou Stredou.

Nedeľňajší duel si na vlastné oči prídu pozrieť aj dve osobnosti slovenského futbalu. Na štadión MFK Zemplín totiž zavítajú Andrej Daňko a Dušan Galis, dvaja bývalí výborní hráči aj tréneri, ktorí sa v 70. rokoch minulého storočia stretli v jednom drese vo VSS Košice, v časoch jeho najväčšej slávy. Známejší je bývalý reprezentačný tréner Dušan Galis. Majster Európy z roku 1976 hrával okrem VSS Košice na Slovensku aj v Slovane Bratislava, ktorý priviedol ako tréner k štyrom slovenským titulom a jednému federálnemu. V rokoch 2003 až 2006 bol hlavným kormidelníkom národného mužstva, s ktorým to dotiahol až do baráže o postup na MS 2006.

 

Duel si prídu pozrieť Andrej Daňko a Dušan Galis (foto: mfk Zemplín)

Druhým hosťom bude odchovanec michalovského futbalu Andrej Daňko. Podstatnú časť svojej hráčskej kariéry strávil v spomínanom VSS Košice, kde spoločne s Jaroslavom Pollákom a Jozefom Štafurom vytvorili jednu z najlepších záloh v bývalom Československu. Potom si ešte zahral za Banskú Bystricu a dva štarty si pripísal aj za národný tím. Úspešne si počínal aj ako tréner, napríklad v roku 1996 doviedol humenský Chemlon k zisku Slovenského pohára. Pôsobil i v Tatrane Prešov, Lokomotíve Košice, Kuvajte či 1. FC Košice.

V príprave s pozitívnou bilanciou

Zemplínčania odštartovali prípravu na novú sezónu pod vedením nového trénera Miroslava Nemca prehrali v Liptovskom Mikuláši (1:2) a Humennom (2:5). Potom ale prišlo päť výhier v rade, čo vynovenému kádru určite zlepšilo náladu. Prerodom prešla hlavne defenzíva, kde pribudli štyria noví hráči. Skúsený španielsky stopér Artabe by mal nahradiť vlaňajší pilier defenzívy, svojho krajana Solera. Na kraj obrany pribudol aj skúsený Juraj Kotula, no a do stredu obrany Michal Ranko s Erikom Šuľom. S Dunajskej Stredy prišiel na hosťovania brankár Száraz, ofenzívu zase vystužili Matúš Marcin a vlaňajší najlepší strelec druhej ligy, Nigérijčan Wisdom Kanu.

 

Wisdom Kanu bol v minulej sezóne v drese Trebišova najlepším strelcom druhej ligy. Nadviaže na góly aj v Michalovciach?(foto: róbert andrejov)

Vedenie klubu práve finalizuje hosťovanie stredopoliara Sebastiána Gembického z Trnavy, ako aj príchod ďalšieho ofenzívneho hráča Milana Kvoceru. Naopak, skúška útočníka Natalia nedopadla dobre a Španiel sa tak pobral domov. V hre bol aj príchod ďalšieho španielskeho útočníka, ktorý sa doteraz nezrealizoval. „Dali sme si záležať, aby sme sa posilnili hlavne slovenskými hráčmi. Pomohla nám aj pandémia. Príchod hráčov z cudziny je trošku ťažší. Čo sa týka zloženia kádra, sme spokojní. Zamerali sme sa na príchod vytypovaných hráčov a skoro všetci sú tu,“ zdôraznil tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec. Ten ešte poškuľuje po jednom útočníkovi. Tým by mohol byť opätovne Zuberu Sharani, ktorý na Zemplíne z Dunajskej Stredy hosťoval aj v jarnej časti. Jeho príchod sa ale natiahol a bude sa môcť zrejme realizovať až po zápase s DAC.

Predstavu o zostave má

Oproti minulosti má momentálne Miroslav Nemec z čoho vyberať. K dispozícii má konsolidovaný káder, ktorý netrápia zranenia. Fit sú už aj Michal Ranko s Matejom Trusom, ktorí nehrali posledné prípravné zápasy. „Je si z čoho vyberať. K dispozícii mám pätnásťročného Zorana Záhradníka, veľký talent slovenského futbalu, ako aj skúseného 38-ročného Igora Žofčáka. Predstavu o základnej zostave určite mám. Do nedele však je ešte čas na premýšľanie,“ smeje sa michalovský tréner, ktorý si nechce dávať dlhodobé ambície. „Dávame si krátkodobé ciele. Teraz je pre nás dôležitá nedeľa a zápas s Dunajskou Stredou. Potom prídu na rad ďalšie zápasy, ktoré chceme zvládnuť takisto.“

Bez najlepšieho hráča ligy a najlepšieho strelca

Káder vlani strieborného tímu opustila počas leta až deviatka hráčov. Najviac zrejme bude chýbať šestnásťgólový strelec Eric Ramirez, ktorý je na odchode do ruského Rubinu Kazaň. Trénerovi Antálovi Némethovi naďalej chýba aj vlani najlepší hráč Fortuna ligy, maďarský reprezentant Zsolt Kalmár, ktorý sa podrobil náročnej operácii kolena. Naopak, k dispozícii má účastníka tohtoročných majstrovstiev Európy, ďalšieho maďarského reprezentanta Andrása Schäfera, či viacerých ďalších kvalitných legionárov. DAC odštartoval sezónu vo štvrtok, keď v prvom zápase druhého predkola Európskej konferenčnej ligy prehral na pôde srbského Partizanu Belehrad 0:1. Pred odvetou je tak bližšie k postupu do tretieho predkola srbský tím. „Neviem, či je našou výhodou, že hrali vo štvrtok ťažký zápas,“ zamyslel sa tréner Miroslav Nemec, ktorý na vlastnej koži zažíval „anglické pohárové týždne“ najskôr ako hráč a potom ako asistent trénera v MŠK Žilina. „Dunajská Streda má dostatočne široký káder. Družstvo bude podľa mňa nachystané odovzdať na ihrisku všetko. My sa musíme pozerať sami na seba a na svoj výkon,“ uzatvára michalovský lodivod. My len dodajme, že premiéru bude mať aj novučičké michalovské logo. To menili počas leta aj v DAC...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.07.2021 11:14:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.