files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šesť posíl MFK Zemplín Michalovce

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce začnú budúcu nedeľu 25. júla už svoju siedmu sezónu medzi slovenskou elitou. Leto u účastníka Fortuna ligy býva pravidelne turbulentné. Viacerí hráči odchádzajú a vedenie klubu zväčša v septembri, či októbri dopĺňa káder za pochodu. Tentoraz ale nastala zmena. Káder nového trénera Miroslava Nemca sa totiž utriasa už počas letnej prípravy. Aktuálne počítame viac prírastkov, ako úbytkov, čo v minulosti rozhodne nebolo. Vedenie klubu podpísalo už šesť nových hráčov, ktorých si v nasledujúcich riadkoch predstavíme.

Wisdom Kanu

Ako prvého Michalovčania predstavili hneď v úvode prípravy nigérijského ofenzívneho stredopoliara Wisdoma Kanuho. Dvadsaťsedemročný rodák z Lagosu sa na Slovensku pohybuje už od roku 2016. Najskôr prišiel do Spišskej Novej Vsi. Následne cez Inter Bratislava, Zlaté Moravce, Vranov nad Topľou a Poprad putoval do Trebišova, kde sa v lanskej sezóne s devätnástimi presnými zásahmi stal najlepším strelcom druhej ligy. To už ho mali v hrsti Michalovčania, ktorí s ním podpísali zmluvu už počas minulej sezóne. Kanu síce mal po sezóny aj iné ponuky, dodržal však podpísanú zmluvu a prišiel k najvýchodnejšiemu fortunaligistovi, kde by chcel pokračovať v gólovej produktivite z minulej sezóny. V Michalovciach veria, že sa tak stane a Kanu nadviaže na gólovú produktivitu iných strelcov z afrického kontinentu, ktorí v Michalovciach boli v minulosti.

Erik Šuľa

Zemplínčania počas leta posilňovali tak ofenzívu, ako aj defenzívu. Do nej nateraz pribudli až štyria hráči, z toho traja na post stopéra. Lanskú oporu Iana Pina Solera, ktorý sa upísal v lete poľskému Lublinu, sa pokúsi nahradiť Erik Šuľa. Bez siedmych centimetrov dvojmetrový rodák z Popradu sa s Michalovčanmi dohodol na ročnej zmluve. Predtým okrem materského klubu pôsobil aj v Trenčíne, či Bardejove. Vyskúšal si aj českú druhú najvyššiu súťaž, keď pôsobil v Třinci, ktorý je známejší hokejom, ako futbalom. Po roku a pol sa opäť vrátil na Slovensko, konkrétne do Nitry, kde mu ruže nekvitli. V lete prijal ponuku michalovského Zemplína a napodobnil tak kroky svojho bývalého spoluhráča Daniela Magdu, ktorý spod Zobora do Michaloviec prišiel v zime a na úkor Nitry pomohol zachrániť najvyššiu súťaž pri Laborci.

Michal Ranko

Michalovčania v lete lovili aj v druholigových vodách, odkiaľ sem prišli dvaja hráči a tretí je na lane. Jedným z dvojice je bývalý kapitán Skalice Michal Ranko. Ten by mal takisto vystužiť post stopéra, ale môže hrať aj na pozícii defenzívneho záložníka. Pre jeho defenzívnu univerzálnosť si ho do tímu vybral tréner Miroslav Nemec. Odchovanec trenčianskeho futbalu v slovenskej najvyššej súťaži pôsobil aj v Senici, či Zlatých Moravciach. Dvadsaťsedemročný urastený zadák má za sebou aj pôsobenie v Dubnici, či Slovenskom Novom Meste a hrával aj v poľskom Lubline. Začiatkom minulého roka sa vrátil na Slovensko, konkrétne do Skalice, kde sa postupne vypracoval na oporu druholigistu. Chcel ale hrávať vo vyššej súťaži a preto prijal michalovskú ponuku.

Juraj Kotula

Postupne sme sa dostali do druhej polovice avizovaných posíl. Zadné rady výstuži aj už skúsený 25-ročný Juraj Kotula. Odchovanec Slovana Bratislava, ktorý je využiteľný na oboch stranách obrany, či stredu poľa, v minulosti okrem materského klubu vo Fortuna lige hosťoval aj v Senici, či Zlatých Moravciach. V zime roku 2019 odišiel do českej Zbrojovky Brno, odkiaľ ako voľný hráč prišiel v lete práve do Michaloviec. Na slovenské trávniky sa tak vracia po dva a pol roku.

Alfonso Artabe

Pri Laborci majú veľmi dobré skúsenosti so španielskymi hráčmi. Poriadnu brázdu tu vyorali Marcos Perez, Samuel Bayón, či Vernon de Marco, pokračovali stopéri Jose Carillo či Ian Pino Soler. Na ich dobre odvedené služby by mal nadviazať aj skúsený 32-ročný stopér Alfonso Artabe Meca. Nová posila Michalovčanov má vskutku bohatý futbalový životopis. Prakticky až do 27-rokov pôsobil iba na Pyrenejskom polostrove, kde postupne obliekal dresy Ferriolense, Uviersidad Oviedo, Oviedo Vetusta, CD Manacor, UL Llagostera, AE Prat a Atlético Beléares. Následne jeho kroky smerovali do belgického Sint-Truidense, cyperského Ermis Aradippou, hongkonského Pegasus, rumunského FC Voluntari, cyperského Doxa Katokopias. Naposledy hrával 183-centimetrový stopér v španielskom CD Covadonga. V tíme účastníka Segunda Division II., čiže tretej najvyššej súťaže, odohral pätnásť duelov, v ktorých zaznamenal jeden gól.

Matúš Marcin

Michalovskú ofenzívu okrem Kanuho posilnil aj odchovanec prešovského futbalu Matúš Marcin. Dvadsaťsedemročný rýchly kridelník patril v minulosti k obrovským talentom slovenského futbalu. V mladom veku ho podpísala vtedy prvoligová česká Jihlava, zabrzdili ho však zranenia. Cez Banskú Bystricu, Sokol Lubotice sa dostal do Podbrezovej, odkiaľ v januári minulého roka odišiel do poľského treťoligového Elana Torun. Po viac ako roku sa teda vracia na slovenské trávniky, do najvyššej Fortuna ligy po viac ako ôsmych rokoch.  

 

V hre príchod ďalších

Už dlhšie sa s Michalovčanmi pripravuje aj ďalší kridelník Milan Kvocera. Ten naposledy pôsobil v Banskej Bystrici, no hrával už aj v Michalovciach a to v sezóne 2019/20. Podľa našich informácii je blízko k dohode s klubom a rovnako na tom je aj 21-ročný talent Sebastián Gembický. Niekdajší najlepší strelec dorasteneckej súťaže je aktuálne hráčom Sparta Trnava a do Michaloviec by mal prísť v rámci hosťovania. V rámci neho by mal na Zemplíne pôsobiť aj brankár Benjamín Szaráz, aktuálne sa s jeho kmeňovou Dunajskou Stredou rieši jeho hosťovanie, ako aj príchod ďalších možných posíl. Jednou z nich môže byť aj útočník Zuberiu Sharani, ktorý tu pôsobil aj v jarnej časti minulej sezóny.

PETER BRENDZA (foto: róbert andrejov, mfk zemplín michalovce)



Uverejnené: 16.07.2021 10:07:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.