files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v novej sezóne aj s Matúšom Marcinom a Michalom Rankom

Káder MFK Zemplín Michalovce sa rozrastá nielen do kvantity, ale aj do kvality. Vedenie klubu v týchto dňoch predstavilo už šesť nových posíl pred novou sezónou, s ďalšími hráčmi sa ešte rokuje. Ako prvého oznámilo hneď na začiatku prípravy nigérijského ofenzívneho stredopoliara Wisdoma Kanuho, ktorý sa stal vo vlaňajšej sezóne v drese Trebišova najlepším strelcom druhej ligy. Druhou posilou je stredný obranca Erik Šuľa, no a stopérsky post vystužil aj skúsený 32-ročný Španiel Alfonso Artabe, s ktorým sa vedenie klubu dohodlo na ročnej zmluve. Kraj obrany zase výstuži už skúsený Juraj Kotula.

Na stopérskom poste sa zdá, že tréner Miroslav Nemec bude mať poriadnu konkurenciu. Veď k Filipovi Vaškovi pribudli až traja hráči. Okrem Šuľu s Artabem sa Michalovčania dohodli aj s Michalom Rankom, ktorý bol vlani kapitánom druholigovej Skalice. Toho si vybral do tímu sám Miroslav Nemec. „Práve to bol aj jeden z dôvodov, prečo som do Michaloviec prišiel,“ rozhovoril sa 27-ročný odchovanec trenčianskeho futbalu, ktorý v týchto dňoch kývol na michalovskú ponuku. „Určite som sa chcel posunúť ďalej a hrať vyššiu súťaž, ako v Skalici. Prišla zaujímavá ponuka, ktorú som prijal. Každý hráč chce hrať najvyššiu súťaž vo svojej krajine, ja nie som výnimka,“ pokračuje rodák spod hradu Matúša Čáka, ktorý okrem materského AS pôsobil aj v Dubnici, Nemšovej, Novom Meste nad Váhom, Zlatých Moravciach, Senici, Skalici, či poľskom Motore Lublin. Mimochodom, práve tam v týchto dňoch uzavrel kontrakt Španiel Ian Pino Soler, vlaňajšia opora michalovskej defenzívy.

 

Michalovčania sa však posilňujú aj v ofenzíve. Kontrakt najlepšieho strelca druhej ligy Wisdoma Kanuho sme už spomenuli. V týchto dňoch sa s nimi dohodol aj 27-ročný šikovný kridelník Matúš Marcin. Ten naposledy pôsobil v poľskom treťoligovom Elana Torum, no v minulosti obliekal v najvyššej súťaži aj dres materského Prešova, pôsobil v českej Jihlave, či Banskej Bystrici a Podbrezovej, odkiaľ si to začiatkom minulého roka namieril práve do Poľska. „Popravde, nejako som sa ešte na Slovensko vracať nechcel, zavážil však fakt, že Michalovce hrajú najvyššiu Fortuna ligu. V Poľsku to začalo naberať zlý smer, takže som v podstate za michalovskú ponuku rád,“ hovorí rodák z Prešova, ktorý vo Fortuna lige odohral za prešovský Tatran 44 duelov. Niekdajší veľký talent slovenského futbalu ako dvadsaťročný prestúpil do českej ligovej Jihlavy, no v lepšej kariére ho zabrzdili zranenia. „Všetko tam fungovalo ako malo. Ja som však mal obrovskú smolu na zranenia. Musel som teda reštartovať kariéru. Čo sa týka zahraničia, ja som nemal problém ani v Poľsku. Niekedy by som sa rád tam vrátil,“ pokračuje Matúš Marcin.

 

Konkurencie sa neboja

V Michalovciach sa tak vytvára v defenzíve, ako aj v ofenzíve poriadná konkurencia. Nové posily sa jej však neboja, ba naopak... „Patrí to k športu. Ja som len rád, že, či už do mužstva prišli, alebo sú len na skúške kvalitní hráči. Keby nebola konkurencia, každý by sa mohol uspokojiť. Ja budem iba rád, keď budú hrávať tí, čo budú mať najlepšiu formu,“ zdôrazňuje Matúš Marcin a pridáva sa k nemu aj Michal Ranko. „Konkurencia každého posúva dopredu. Určite ju teda nevnímam ako zlo.“ V Michalovciach sa konkurencia ešte zrejme zvýši. Blízko k dohode s klubom je aj kridelník Milan Kvocera, no a na skúške je stále aj španielsky útočník Natalio. V hre je aj príchod ďalšieho ofenzívneho hráča Sharaniho, ktorý by mohol prísť z Dunajskej Stredy opäť na hosťovanie, tak ako tomu bolo v jarnej časti minulej sezóny. Aktuálne sa rieši medzi Zemplínom a DAC aj hosťovanie brankára Szaráza.  

PETER BRENDZA (foto: Róbert Andrejov, mfk zemplín michalovce)



Uverejnené: 15.07.2021 15:31:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.