files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Príprava ide do finálnej fázy, všetku energiu sústredia na úspešný štart

Štvrté víťazstvo v rade v rámci prípravy na novú sezónu zaknihovali v sobotu futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Nemca doma zdolali druholigovú Banskú Bystricu po góloch Begalu a Popovitsa 2:0 a dobre tak zakončili štvrtý prípravný týždeň.

V pondelok odštartujú piaty, ktorým definitívne zakončia prípravnú fázu na novú sezónu. Tá vyvrcholí v sobotu duelom s Bardejovom. My len dodajme, že Zemplínčania odštartujú svoju siedmu účasť vo Fortuna lige v nedeľu 25. júla súbojom s Dunajskou Stredou.

Mrzia zranenia Ranka a Gembického

Michalovčania odštartovali víťaznú šnúru výhrou nad Lipanmi (3:0). Pokračovali víťazstvom nad Podbrezovou, ktorú zdolali 2:1 v Širokom a nadviazali na to dvoma výhrami nad ďalšími druhlogistami z Trebišova (4:1) a Banskou Bystricou (2:0). „Spokojný som s tým, že sa nám podarilo pretočiť dvadsať hráčov. Mrzia ma akurát zranenia Ranka s Gembickým, ktorý si privodili výrony v členku,“ poznamenal po zápase s Bystričanmi tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec. Jeho zverenci majú za sebou štyri náročné týždne prípravy. „To gro, čo sme chceli, sme aj absolvovali. Tie dni boli pre chlapcov fakt náročné. Do zápasov sme išli z plnej tréningovej záťaže, čo sa teraz zmení. Posledné dva týždne už budeme všetko kryštalizovať na štart do súťaže. Už nebudeme nič nové skúšať. Máme pred sebou ešte team-building, zápas s Bardejovom a od pondelka sa pripravujeme na Dunajskú Stredu,“ pokračuje Miroslav Nemec.

 

Miroslav Nemec skúšal v sobotu španielskeho útočníka Natalia

Stále zháňajú útočníka

Káder sa postupne stabilizuje. Počas minulého týždňa doň pribudli dvaja Španieli – tridsaťdvaročný stopér Alfonso Artabe a útočník Natalio. Okrem nich sú na skúške aj stopér Michal Ranko (naposledy bol hráčom Skalice) a niekdajší veľký talent slovenského futbalu Sebastián Gembický. Obaja sa ale v sobotu zranili. Klub sa už dohodol na zmluve so stopérom Erikom Šuľom a kridelníkom Matúšom Marcinom. Predtým sa Michalovčanom upísal aj lanský najlepší strelec druhej ligy, Nigérijčan Wisdom Kanu. Blízko k dohode je aj ďalší krídelník Milan Kvocera a takisto aj krajný bek Juraj Kotula. Na hosťovanie z Dunajskej Stredy by mal prísť brankár Benjamín Szaraz. „Stále sa obzeráme po nejakom útočníkovi. Zranil sa nám totiž aj Matej Trusa. Pri ňom však veríme, že bude do Dunajskej Stredy v poriadku,“ zdôrazňuje Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.07.2021 10:23:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.