files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Doma nebol prorokom, v Martine si chce zachytať Extraligu

Počas dvoch extraligových sezón plnil funkciu brankárskej trojky, no v michalovskej Dukle Ingema si nezachytal ani raz. Odchovanec michalovského hokeja Vladimír Glosár nedostal v ligovom zápase ani raz šancu od trénerov a preto už počas minulej sezóny prijal ponuku prvoligového Humenného na striedavý štart. V ňom nastúpil na dvadsať duelov. V prvej lige ostane bez piatich centimetrov dvojmetrový golman aj v sezóne 2021/22. Presťahuje sa ale viac na západ, keď prijal ponuku Martina.

Práve prvoligové vody nie sú pre dvadsaťdvaročného brankára neznámou. Okrem Humenného totiž chytal aj za rezervu Nových Zámkov, kde na neho v priemere išlo okolo 50 striel na zápas. „Práve na tieto zápasy spomínam najradšej. Niekto by možno povedal, že sme všetko prehrávali, no ja som sa v bránke cítil výborne. Pre brankára je dobré, keď je vždy v permanencii. Sezóna v Nových Zámkoch mi tak veľmi pomohla v hokejovom raste,“ zdôrazňuje Vladimír Glosár. Po sezóne 2018/19, v ktorej si urobil v prvej lige dobré meno, prijal ponuku michalovskej Dukly Ingema. Aj s tým, že tu bude robiť trojku, no s jasným cieľom, zabojovať o extraligovú šancu. Pri Adamovi Trenčanovi s Filipom Surákom, či Tomášovi Tomekovi so Stanislavom Škorvánkom sa jej ale nedočkal. „To mi je trošku ľúto. Hlavne v minulej sezóne, keď sa nám nedarilo, som čakal, že šancu dostanem. Tréner Valtonen mi hovoril, že sleduje moje výkony v Humennom a bol so mnou spokojný. Šancu som ale v materskom klube nedostal,“ smutne konštatuje odchovanec michalovskej brankárskej školy, ktorý sa v roku 2016 tešil z postupu dorastu do Extraligy.

Kvôli svojej nespokojnosti prijal v závere prestupového obdobia ponuku prvoligového Humenného, no ani tam si nakoniec nevydobyl pozíciu brankárskej jednotky. Tú získal Eugen Rabčan, Glosár mu kryl chrbát. Pred nastávajúcou sezónou sa rozhodol uprednostniť klub, kde môže chytať. Nakoniec si vybral prvoligový Martin. „Ponuky som mal z viacerých klubov, hlavne z prvej ligy. Chcelo ma Humenné, rokoval som s Topoľčanmi, aj s Vranovom nad Topľou, ktorý má v úmysle naskočiť na hokejovú mapu a to hneď do prvej ligy. Nakoniec som si vybral Martin, kde mi predstavitelia klubu jasne povedali, že budem pre nich zo začiatku jednotkou a potom sa uvidí, ako sa chytím šance,“ poznamenal na margo prestupu k lanskému semifinalistovi prvej ligy Vladimír Glosár. Ten verí, že si po sklamaní v Michalovciach ešte v Extralige zachytá. „Martinčania sú síce skromným klubom, no aj v skromnom klube sa dá robiť hokej dobre. Všetci vieme, že najväčším favoritom na prvenstvo v prvej lige bude asi Žilina, no tá to bola aj minulú sezónu a sami ste videli, ako to dopadlo. Ja verím, že máme na to, aby sme sa dostali aj do finále prvej ligy a tam to už je aj o šťastí. Myšlienky na to, že budem extraligovým brankárom som sa ešte nevzdal. Verím, že túto šancu dostanem aj v Martine,“ dodáva na záver Vladimír Glosár.

Klub mení aj jeho priateľka

Ako je známe, Glosár tvorí pár s hádzanárskou brankárkou Weronikou Kordowieckou. Poľská reprezentačná brankárka je v lete v rovnakej pozícii. Po sezóne sa nedohodla na novej zmluve s MŠK Iuventa Michalovce a hľadá si tak nový klub. „Asi to tak má byť, že obaja sme si v lete hľadali nový klub a obaja sme skončili v Michalovciach. Najskôr sme sa spolu bavili, že pôjdeme niekde spolu. Niečo sa aj riešilo v zahraničí, no ja som sa nakoniec rozhodol ostať na Slovensku a zabojovať o post jednotky v Matine,“ podotýka hokejový brankár.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.07.2021 19:12:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.