files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania na víťaznej vlne, káder sa rozrastá do kvality

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v príprave zaknihovali už tretie víťazstvo v rade. V stredu po výbornom druhom polčase zdolali druholigový Slavoj Trebišov 4:1 a nadviazali tak nad výhry s Lipanmi a Podbrezovou. Prvou potešujúcou správou je, že do streleckej listiny sa zapísali iba pätnásťročný Zoran Záhradník a o rok starší Tobias Bujňaček. Ďalšou, že káder trénera Miroslava Nemca sa postupne kryštalizuje a zdá sa, že sa rozširuje nielen do kvantity, ale aj do kvality.

Michalovčanom nevyšiel hlavne prvý polčas, ktorý prehrali 0:1. V druhom sa už prejavila kvalita fortunaligistu, ktorý si z odovzdaného súpera urobil trhací kalendár. „Ide to v rýchlom slede. Do zápasov stále nastupujeme z plnej tréningovej záťaže. Hrali sme v sobotu, teraz opäť v stredu a opäť hráme v sobotu. Ťažký tréning sme mali v pondelok, aj v utorok. Momentálne sa ešte nepozeráme na výsledky v príprave. Naše sústredenie je na nedeľu 24. júla, kedy doma v prvom kole privítame Dunajskú Stredu,“ zdôrazňuje tréner michalovského celku. Miroslava Nemca teší, že sa do streleckej listiny zapísali aj pätnásťročný Zoran Záhradník a o rok starší Tobias Bujňaček. „Ukazuje to, že sa v Michalovciach robí s mládežou dobre a talenty sú aj tu, len im treba dať šancu. Treba sa poďakovať aj ľudom, ktorí tu s mládežou robia,“ pokračuje michalovský lodivod.

Prvý zápas za Michalovce odohral skúsený 32-ročný stopér Alfonso Artabe

Oproti minulým letám sa zdá, že sa mení aj filozofia klubu. Zatiaľ, čo v minulých rokoch sme v týchto dňoch iba pátrali, kto rozšíri káder najvýchodnejšieho fortunaligiatu, teraz je situácia iná. Tréneri už môžu v obrane počítať s Juraj Kotulom či Erikom Šuľom, v krídelných priestoroch sa zase dobre ukazujú Milan Kvocera s Matúšom Marcinom. Dobre sa zapísal aj španielsky stopér Alfonso Artabe, no a zaujal aj bývalý kapitán druholigovej Skalice Michal Ranko. „Dôležité je, že sa nám kryštalizujú hráči. Máme ich v tréningovom procese, sledujeme ako pracujú. Aj proti Trebišovu sme otočili dvadsaťtri hráčov, čo je výborné. Chýbal akurát zranený Matej Trusa, ktorý verím, že sa čím skôr dá dokopy. Každého jedného hráča sledujeme a analyzujeme. Potrebujeme ho spoznať aj po mentálnej stránke. Čo sa týka zmien v kádri, pribudnúť by doň mal ešte jeden španielsky útočník. Stále hľadáme alternatívy aj na ďalšie posty a verím, že ešte niečo nájdeme. Dôležité je, že gro mužstva už máme, z čoho som veľmi rád,“ uzatvára debatu Miroslav Nemec. My len dodajme, že najbližší prípravný duel odohrajú Michalovčania opäť na domácej pôde. V sobotu o 16.30 hod. privítajú druholigovú Banskú Bystricu.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.07.2021 09:59:36 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.