files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Problémy Slavoja Trebišov v príprave. Chýba nám kvalita, hovorí tréner Desiatnik

Posledné tri sezóny boli jediným reprezentantom Zemplína v druhej najvyššej futbalovej súťaži hráči Slavoja Trebišov. Tí sa najskôr dvakrát zachránili (v sezóne 2019/20 im pomohla situácia s koronavírusom), vlani zase obsadili výborné desiate miesto a nebyť niekoľkých zaváhaní v posledných dueloch sezóny, mohli dokonca skončiť v prvej osmičke. Teraz sa ale zdá, že sa všetko vracia do starých koľají. Zverencom trénera Ondreja Desiatnika sa v príprave vôbec nedarí a tréner otvorene hovorí, že niektorí skúšaní hráči nemajú kvalitu na to, aby v tíme Slavoja ostali...

Trebišovčania v príprave nateraz odohrali päť duelov, v ktorých trikrát prehrali, raz remizovali a iba raz dokázali zvíťaziť, keď zdolali rezervný tím maďarskej Kisvárdy. Zaznamenali aj remízu 1:1 s Podbrezovou, v ostatných dueloch ťahali za kratší koniec. Naposledy sa tak stalo v stredu v Michalovciach, kde fortunaligistovi podľahli hladko 1:4, hoci po polčase viedli gólom Lukáša Šimka 1:0. Trénera Desiatnika ani tak nemrzela prehra, skôr spôsob, akým sa jeho zverenci k nej dopracovali. „Sami ste to mohli vidieť v druhom polčase. Hráčom nielenže chýbala kvalita, ale aj ochota, že tu chcú ostať a budú hrať druhú ligu. Už sme šiestich skúšaných hráčov poslali preč a teraz prídu na rad ďalší. Potrebujeme káder jednoznačne doplniť kvalitou. Nie takými hráčmi, ktorí chcú hrať druhú ligu, ale takými, ktorí našej hre prinesú myšlienku,“ zlostí sa tréner Ondrej Desiatnik, pod ktorého vedením dosiahli Trebišovčania vlani historický úspech.

 

Z úspešného kádra ale odišlo deväť hráčov, čo Slavoj jednoznačne pociťuje. Najviac chýba kvalita v ofenzíve, kde už nie je Nigérijčan Wisdom Kanu. Vlaňajší druholigový najlepší strelec zarezáva v Michalovciach (v stredu proti svojim bývalým spoluhráčom zaznamenal jeden gól) a takisto aj ďalší útočník z tejto krajiny Usman Adekunle Issa, ktorý sa zase nevrátil z dovolenky. „Odišlo dokopy deväť hráčov a dobrá partia sa tak rozbila. Hlavne akceptácia hráčov medzi sebou bola v minulej sezóne výborná a dobrá partia nás ťahala za úspešnými výsledkami. Nechcem povedať, že títo chlapci, čo sú tu nechcú, no my teraz krátko pred začiatkom súťaže potrebujeme doplniť káder kvalitou. Hráči, čo prišli na skúšku doteraz, na to nemajú. Sú podráždení, možno aj urazení, no ihrisko neklame,“ pokračuje v kritickom tóne Desiatnik.

 

Ako s jediným postom je zatiaľ trebišovský tréner spokojný s brankármi. Už teraz je isté, že k Martinovi Repiskému pribudne minimálne jeden brankár. Tréneri skúšajú dvoch mladíkov, dvadsaťročného Martina Melichara, ktorý doteraz pôsobil iba v českom Přibrame a o rok staršieho Alexa Fojtíčka, ktorý v mládežníckych kategóriách chytal v slávnom Manchestri United. Obaja odchytali proti Michalovciam po jednom polčase a s oboma bol Desiatnik spokojný. „Fojtíček mal sťaženú pozíciu. Inkasoval síce štyri góly, no chytal dobre. Doplatil na pozmenenú zostavu v druhom polčase. Melichar chytal taktiež výborne. Máme teraz troch brankárov, čo budeme riešiť. S týmto postom sme spokojní. Topánka nás tlačí inde,“ zdôrazňuje tréner Slavoja.

 

Alex Fojtíček chytal v mládežníckych štruktúrach Manchestru United

Do prvého ligového duelu, ktorý odohrajú Trebišovčania o niečo viac ako dva týždne, budú v hre ešte dvakrát. Budúci víkend ich čaká v Tatrách duel proti rezerve MŠK Žilina a generálku by mali hrať na ihriska nováčika Fortuna ligy MŠK Liptovský Mikuláš. Vyžrebovanie druhej ligy ešte nie je známe. Slavoj by sa ale podľa neoficiálnych informácii mal v prvom kole, ktoré sa odohrá v posledný júlový víkend, predstaviť na ihrisku Petržalky. „Našou ambíciou bude zrejme záchrana. Pri pohľade na náš káder nemôžeme zatiaľ hovoriť o ničom inom. Ako som povedal, potrebujeme to doplniť kvalitou,“ dodáva na záver Ondrej Desiatnik.

Doterajšie výsledky Slavoja v príprave
Slavoj Trebišov – FK Humenné 1:5
Slavoj Trebišov – Železiarne Podbrezová 1:1
Slavoj Trebišov – Kisvárda KC 3:0
Slavoj Trebišov – ŠK Odeva Lipany 1:3
MFK Zemplín Michalovce – Slavoj Trebišov 4:1

Peter Brendza



Uverejnené: 08.07.2021 21:49:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.