files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín so Španielom Alfonsom Artabem

Novou posilou futbalového MFK Zemplín Michalovce sa stal španielsky stopér Alfonso Artabe Meca. Skúsený 32-ročný rodák z Palma de Mallorca sa s Michalovčanmi dohodol na ročnom kontrakte a od pondelka sa zapojil do tréningového procesu vo vlaňajšej sezóny desiateho tímu Fortuna ligy.

Nová posila Michalovčanov má vskutku bohatý futbalový životopis. Prakticky až do 27-rokov pôsobil iba na Pyrenejskom polostrove, kde postupne obliekal dresy Ferriolense, Uviersidad Oviedo, Oviedo Vetusta, CD Manacor, UL Llagostera, AE Prat a Atlético Beléares. Následne jeho kroky smerovali do belgického Sint-Truidense, cyperského Ermis Aradippou, hongkonského Pegasus, rumunského FC Voluntari, cyperského Doxa Katokopias. Naposledy hrával 183-centimetrový stopér v španielskom CD Covadonga. V tíme účastníka Segunda Division II., čiže tretej najvyššej súťaže, odohral pätnásť duelov, v ktorých zaznamenal jeden gól.

 

Trénerovi Miroslavovi Nemcovi tak zrejme opadli problémy so zložením stopérskej dvojice. K Filipovi Vaškovi po novom pribudol aj Erik Šuľa. Bez siedmych centimetrov dvojmetrový stopér sa dohodol s klubom na ročnom kontrakte. V minulosti hrával v materskom Poprade, ale aj v Trenčíne, Bardejove, FK Třinec a naposledy v Nitre. Na skúške je navyše aj ďalší urastený stopér Michal Ranko, ktorý naposledy hrával v druholigovej Skalici. Šuľa je druhou avizovanou posilou Zemplínčanov pred novou sezónou. Prvou bol oznámený nigérijský ofenzívny záložník Wisdom Kanu, ktorá k Laborcu prichádza ako najlepší strelec druhej ligy z Trebišova. Michalovčania sú na zmluvách predbežne dohodnutí aj s ofenzívnymi stredopoliarmi Milanom Kvocerom a Matúšom Marcinom.

 

Erik Šuľa s Michalovčanmi dohodol na ročnej zmluve (foto: róbert andrejov)

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.07.2021 11:20:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.