files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kam smerujú kroky bývalých hráčov HK Dukla Ingema Michalovce?

Tak ako obvykle po úspešnej sezóne býva, aj v michalovskej Dukle Ingema sa po zisku historického bronzu uskutočnil v kabíne obrovský prievan. Zbožné prianie, aby ostala aspoň polovica kádra, naplnené nebolo. Keďže Dukla už predstavila káder prostredníctvom stránky či facebooku a predstaví ho aj partnerom na svojom galavečierku, už teraz môžeme hovoriť o tom, kto prišiel a kto odišiel.

Ostala deviatka

V kádri z minulej sezóny nateraz ostáva deviatka hráčov. Klub si už v predstihu zaistil služby talentovaného odchovanca Pavla Regendu, ktorému len o vlások ušla účasť na majstrovstvách sveta a ostáva aj ďalší odchovanec Lukáš Lačný. V obranných radoch zostáva ďalší mladík Dávid Mudrák, ako aj skúsenosti v podobe Jána Ťavoda, či Vladimíra Mihálika, ktorý bol vo vlaňajšej sezóne kapitánom tímu. Z útočníkov si okrem Regendu a Lačného Dukla opätovne zaistila služby Petra Galamboša, Jakuba Suju, Samuela Chalupa a Mareka Mašlonka. Tento popradský rodák načne v Michalovciach už svoju piatu sezónu a je tak služobne najstarším hráčom v kádri trénera Tomeka Valtonena.

 

V Dukle končí aj v jej dvoch sezónach najproduktívnejší hráč Christophe Lalancette.

Bez zmluvy štvorica legionárov, najproduktívnejšia dvojica do Hradca Králové

Kam smerujú kroky tých, čo tu neostali? Viacerí z nich už majú nové kluby, no sú aj takí, ktorí ešte čakajú na zmluvu. Ide aj o štvoricu legionárov Anti Erkinjuntti (hovorí sa o záujme Košíc), Ville Korhonen, Matias Lehtonen a Marcin Kolusz. Ďalší z desiatky legionárov už majú nové pôsobiská. Český účastník najvyššej súťaže HC Mountfield Hradec Králové ulovil dvojicu najproduktívnejších Michalovčanov z lanskej sezóny, kanadského útočníka Christophe Lalancetta a obranca Graema McCormicka. V tíme neostávajú ani ďalší traja Kanaďania. Obranca Southorn, ktorý bol tretím najproduktívnejším hráčom tímu, odchádza do staronového účastníka nadnárodnej ICEHL Orli Znojmo, štvrtý najproduktívnejší hráč vlaňajšej sezóny Jordan Hickmott si to namieril do nemeckej druhej ligy do tímu EC Bad Nauheim, no a po ročnej odmlke sa do waleského Cardiff Devils vracia aj tvrdý muž Mark Louis. Fínsky brankár Conrad Molder sa zase upísal poľskému KH Torun. Naspäť do švajčiarskej ligy, konkrétne do tímu EHC Biel-Bienne, mieri útočník Roman Karaffa.  

Marek Bartánus sa vracia do Košíc

  

Brankár Tomáš Tomek sa pobije s Marekom Čiljakom o post jednotky v Poprade

Bartánus znova „oceliarom“, Tomek „kamzíkom“

Šestica hráčov vo vlaňajšej sezóne obliekajúcich dres Dukly Michalovce ostáva naďalej v najvyššej slovenskej Extralige. Do Košíc, s ktorými sa stal dvakrát majstrom Slovenska, sa vracia útočník Marek Bartánus a „oceliarom“ sa po dvoch rokoch znova stal aj obranca Eduard Šedivý. Po roku sa do Banskej Bystrice vracia ďalší útočník Dávid Šoltés, no a do Zvolena mieri Tomáš Torok. Tretí tím, po materskom Poprade a Michalovciach, konkrétne Slovan Bratislava, si vyskúša útočník Samuel Takáč. V Poprade zase vytvorí brankársku dvojicu s Marekom Čiljakom Tomáš Tomek. Do materskej prvoligovej Žiliny sa po šiestich sezónach vracia ďalší brankár Stanislav Škorvánek. V prvej lige, kde si v sezóne 2018/19 urobil veľmi dobré meno, je záujem aj o ďalšieho brankára Vladimíra Glosára. Spolu s ním a spomenutou štvoricou legionárov zatiaľ nepozná nové pôsobisko ani obranca Alexander Zekucia (záujem majerskej Spišskej Novej Vsi), ako aj trojica ďalších mladíkov Jakub Ragan, Adam Stripai či Matej Farkaš. Nové pôsobisko nateraz nepozná ani ďalší michalovský odchovanec Radovan Mesároš.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 30.06.2021 14:45:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.