files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na záver s ofenzívnou bombou. Prichádza majster zo Zvolena Fín Mikko Nuutinen

Michalovská Dukla Ingema zakončila predstavovanie hráčov pre sezónu 2021/22 excelentne. Ako posledného z podpísaných hráčov oznámila prostredníctvom facebooku a oficiálnej stránky fínskeho bombardéra a vo vlaňajšej sezóne jedného z najlepších útočníkov Extraligy Mikka Nuutinena. Tridsaťročný rodák z Koupia vlani získal titul majstra Slovensko so Zvolenom. Tomu k majstrovskému titulu pomohol 54 kanadskými bodmi v 53 zápasoch a dosiahol tak bilanciu viac ako jeden bod na zápas.

Skúsený tridsaťročný rodák z Kuopia má za sebou prvú sezónu v zahraničí. Predtým hrával iba vo svojej domovine a to iba za dva tímy. V najvyššej fínskej súťaži, v ktorej odohral za osem sezón 322 zápasov a dosiahol v nich 130 kanadských bodov za materský Kalpa Kuopio, v druhej lige Mestis za tím SaPKo 238 zápasov, v ktorých zaznamenal 157 kanadských bodov. „Mikko Nuutinen bol od prvého momentu, ako sme začali skladať tohtoročný tím, našou TOP voľbou a sme nesmierne radi, že v sezóne 2021/2022 bude obliekať dres s líškou na hrudi. Počas jednaní bolo veľa momentov, keď sme očakávali, že si Mikko vyberie inú ligu, no na konci spravil dôležité rozhodnutie a na Slovensku bude pôsobiť ešte jeden rok. V minulej sezóne bol Nuutinen druhým najproduktívnejším zahraničným hráčom v lige, keď v 63 zápasoch zaznamenal 64 bodov za 24 gólov a 40 asistencií a veľkou mierou pomohol Zvolenu k zisku majstrovského titulu. Veríme, že po minuloročnej prvej sezóne na Slovensku sa jeho výkony môžu ešte zlepšiť,“ píše sa v tlačovej správe klubu.

 

Dukla tak oznámila kompletný 27-členný káder. Z toho vlaňajšieho ostávajú obrancovia Vladimír Mihálik, Ján Ťavoda a Dávid Mudrák, či útočníci Marek Mašlonka, Samuel Chalupa, Peter Galamboš, Pavol Regenda, Jakub Suja a Lukáš Lačný. Úplne nová je brankárska trojica, kde tréneri vsadili na dvojicu fínskych golmanov Julius Pohjanoksa a Karolus Kaarlehto, a takisto aj mladého Slováka Michala Vojvodu. V obrane sa tréneri môžu spoľahnúť na skúsenosti Tomáša Bokroša, ktorý prišiel z Trenčína a Miroslava Macejka, ktorý sa zase na Slovensko vrátil po štyroch sezónach v zahraničí. Novicom je aj mladík František Gajdoš prichádzajúci rovnako ako Nuutinen zo Zvolena. Spod Pustého hradu do Michaloviec prichádzajú ako novopečení majstri Slovenska aj Marco Halama s Jozefom Tibenským, z Trenčína rovnako ako Bokroš aj útočník Andrej Kukuča. Útočné rady posilnili aj Bruno Mráz (naposledy hráč Košíc) a Roman Žitný (Nitra). Okrem dvojice brankárov a Nuutinena bude mať v kádri fínsky tréner Tomek Valtonen aj ďalších dvoch krajanov. Dukla si totiž upísali obrancu Kalleho Valtolu a útočníka Janneho Keränena. Okrem nich má Dukla podpísaného aj amerického útočníka Tonyho Cameranesiho a v rámci skúšky, čiže try-outu prichádzajú aj francúzsky reprezentačný bek Pierre Crinon a poľský útočník Dominik Pas. Dukla podpísala aj nádejného odchovanca Dávida Hájnika, ktorý vlani získal striebornú medailu s Popradom.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.06.2021 15:28:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.