files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ošimov krkolomný prechod do najvyššej súťaže. Cez Župčany až do Michaloviec!

V poradí druhým Japoncom, ktorý si obliekol dres michalovského MFK Zemplín, je 23-ročný ofenzívny stredopoliar Takuto Ošima. Ten nadviazal na kroky Tsubashu Nishiho. Tomu sa to podarilo v jarnej časti sezóny 2017/18. Rodák z Hirakaty ležiacej severovýchodne od Osaky prišiel oficiálne do Michaloviec v januári tohto roka, so Zemplínčanmi však trénoval už na jeseň toho predchádzajúceho. A keby diváci mohli na tribúnu, zrejme by si získal ich sympatie. Ofenzívny stredopoliar totiž vyniká futbalovosťou, čím sa nemôže vo Fortuna lige pochváliť každý...

Takuto Ošima prišiel na Slovensko minulé leto, keď sa stal posilou účastníka IV. ligy Sever VsFZ TJ Družstevník Župčany. K dedinke blízkej Prešovu prišiel aj so svojim krajanom a ihneď sa stal atrakciou. Župčanom okamžite vzrástli návštevy. „Do Župčan ma priviedol kamarát. V Japonsku som hrával univerzitnú ligu, aj amatérske súťaže a chcel som skúsiť niečo iné. Aj keď som hral iba štvrtú najvyššiu súťaž, postarané o nás bolo výborne. Bývali sme v dome a ľudia v klube nám splnili všetko, čo nám videli na očiach,“ pochválil Ošima účastníka štvrtej ligy. Ten zakrátko padol do oka účastníkovi Fortuna ligy. „Som rád, že sa tak stalo. V Michalovciach môže moja kariéra pokračovať tým správnym smerom. Verím, že to nie je pre mňa konečná stanica. Chcel by som si zahrať aj inde v Európe, no momentálne som v Michalovciach a pre ne odovzdám na ihrisku všetko,“ pokračuje 23-ročný ofenzívny stredopoliar.

 

Pri príchode do Michaloviec sa hovorilo, že jeho kariéra mala najskôr pokračovať v Poľsku. Agent ho ale mal priviesť práve do Župčian. Túto teóriu Ošima vyvracia. „Nie nebolo to tak! Od začiatku sa hovorilo, že prídem práve do Župčian, ktorých predstavitelia klubu chceli takto zviditeľniť futbal vo svojej dedine. Neskôr som sa dopočul o záujme Michaloviec. Keďže nižšie súťaže boli prerušené, s tímom som začal trénovať a v zime o mňa prejavili záujem. Samozrejme, ani chvíľu som neváhal. Veď Michalovce hrajú najvyššiu súťaž a tú som ešte nikde nehral,“ smeje sa ofenzívny stredopoliar, ktorý na jar za Michalovce odohral trinásť ligových duelov a dvakrát sa stihol zapísať do streleckej listiny. Podarilo sa mu to v posledných dvoch kolách nadstavbovej časti o záchranu, keď sa gólmi podieľal na remíze 2:2 so Sereďou, aj na výhre 4:0 v Nitre. „Som strašne rád, že moje góly pomohli Michalovciam zachrániť sa v najvyššej súťaži. Bola by to škoda pre klub, keby sa to nepodarilo. Situácia sa pre nás nevyvíjala dobre. Boli sme aj na poslednom mieste, nakoniec sa ale ukázala naša kvalita. Od začiatku som vedel, že máme na to, aby sme sa v lige zachránili,“ zdôrazňuje Ošima.

 

Michalovčanom vlaňajšia sezóna nevyšla podľa predstáv. Po dvoch účastiach v nadstavbe o titul sa tentoraz museli biť o záchranu. A to až do posledného kola. „Všetci veríme, že sa táto situácia nebude opakovať. Od začiatku novej sezóny preto chceme urobiť všetko, aby sa tak nestalo. Chceme sa pohybovať v tabuľke vyššie a pokúsiť sa zabojovať o hornú šestku,“ podotýka Ošima, ktorému sa na Zemplíne veľmi páči. „Som prekvapený krásou mesta. Prakticky nič mi tu nechýba. Bývam blízko štadióna, kde máme prakticky všetko. Páči sa mi zázemia klubu, regenerácia je na profesionálnej úrovni. Skrátka, ide o profesionálny klub, v ktorom som od malička chcel hrávať. Som teda rád, že som tu,“ dodáva na záver rodák z Hirakaty, ktorý v prvý júnový deň dovŕšil 23 rokov.

 

Všetci chceli byť ako Tsubasa

Keď mal Ošima iba štyri roky, v jeho krajine sa uskutočnil svetový šampionát. Ten Japonci v roku 2002 organizovali spoločne s Južnou Kóreou. Aj svetový mundial ovplyvnil, že sa začal venovať futbalu. „Samozrejme, že áno! Aj keď si veľa z neho nepamätám, keďže som mal iba štyri roky, futbal sa následne v krajine dostal do povedomia. Viacerí sme ho začali hrávať a chceli sa podobať na našich hráčov, ktorí nás reprezentovali. Mne sa páčila aj rozprávka o futbalistovi Tsubasovi Oozorovi, na ktorej vyrastala moja futbalová generácia. Všetci sme sa mu chceli podobať,“ smeje sa Takuto Ošima, ktorý sa výzorovo podobá na rozprávkového futbalového hrdinu.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.06.2021 10:13:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.