files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nadviaže na svoju produktivitu aj v Michalovciach? Verím, že môžem byť úspešný, hovorí Američan Cameranesi

Pozíciu prvého centra si v oboch extraligových sezónach michalovskej Dukly Ingema vydobyl kanadský stredný útočník Christophe Lalancette. Nástupcom už hráča Hradca Králové by mohol byť ďalší hráč spoza mora. Michalovčania si totiž veľa sľubujú od Američana Tonyho Cameranesiho.

Dvadsaťsedemročný rodák z Plymouth v štáte Minnesota, ktorý bol v roku 2011 draftovaný zo 130 miesta Torontom Maple Leafs, si za dva roky v Európe urobil veľmi dobré meno. V nórskom Storhamare zaznamenal v 40 zápasoch 48 kanadských bodov (18+30) a produktívny bol aj vo vlaňajšej sezóne v drese Grazu v súťaži ICEHL, kde v 50 dueloch zaknihoval za 19 gólov a 21 prihrávok 40 kanadských bodov. Táto bilancia mu v Európe dáva takmer bod na zápas. „Verím, že v tom budem pokračovať aj v Michalovciach. Už teraz sa neviem dočkať začiatku prípravy,“ hovorí prvý „Amík“ v drese „líšok“. Nemusel ním byť, keďže Dukla bola v roku 2019 dohodnutá s jeho krajanom Alexom Barronom. Ten ale nakoniec prípravu v klube nezačal... „To, že som prvým Američanom v Michalovciach som nevedel. Je to ale pre mňa pocta. Verím, že fanúšikov a vedenie klubu nesklamem,“ pokračuje hráč, ktorý pred rokom 2019 hrával iba za morom. Na svojom konte má aj 90 duelov v AHL.

Predstavitelia Michaloviec ho kontaktovali už krátko po skončení sezóny. „Bol som veľmi prekvapený z toho, čo o mne vedia a takisto aj z ich obrovského záujmu. Samozrejme, že ma to taktiež presvedčilo, pretože som videl, čo chcú. Čím viac som si o klube a meste zisťoval, tým viac som bol presvedčený, že to môže byť pre mňa správna adresa. Dopomohol tomu aj fakt, že michalovský tréner a manažér majú dobré vzťahy s mojimi trénermi z Nórska, ktorí ma odporúčali,“ zdôrazňuje Cameranesi, ktorý bude mať v Michalovciach len jeden cieľ. „Chcem nadviazať na svoju produktivitu z predošlých pôsobísk v Európe. Mal som tú česť byť členom dvoch organizácii, ktoré majú vo svojich radoch kopu skvelých ľudí. Dúfam, že to tak bude aj v Michalovciach. Ciele sú jednoduché. Chcem tu hokejovo napredovať, pomôcť tímu čo najviac k najlepším výsledkom a byť produktívny.“

PETER BRENDZA (foto: GEPA pictures)



Uverejnené: 16.06.2021 16:11:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.