files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal bez Žofčáka, no s najlepším strelcom druhej ligy

Prípravu na už svoju siedmu sezónu medzi slovenskou elitou začal aj najvýchodnejší člen futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce.

Pod novým tréner Miroslavom Nemcom sa už nepripravovala deviatka legionárov, ktorá v tíme skončila. Naopak, trénerský tandem Nemec – Ondrík mal k dispozícii najlepšieho strelca druhej ligy, Nigérijčana Wisdona Kanuho. Ten do Michaloviec prišiel z Trebišova. Druhou novou posilou je obranca Erik Šuľa, ktorý naposledy pôsobil v Nitre. V kádri pokračujú štyria Gréci (Popovits, Neofytidis, Volanakis, Ntotis), Španiel Mendez, ale aj kapitán Igor Žofčák, ktorý sa dohodol na predĺžení zmluvy. Všetci sa pripoja k tímu v priebehu týždňa, kedy by mali dôjsť aj ďalší noví hráči.

Chýbala deviatka legionárov

Na prvom tréningu chýbala deviatka legionárov. Brankár Markovič sa dohodol s vedením klubu na skončení zmluvy. Tie skončili aj Ismarovi Tandirovi, Cheickovi Alanovi Diarrovi, Dimitriosovi Siopisovi a Ianovi Pinovi Solerovi. O španielskeho stopéra mali a stále majú Michalovčania eminentný záujem, zatiaľ sa ale nedohodli. Do Zenitu Petrohrad sa po skončení hosťovania vracia Sergej Ivanov, hosťovania skončili aj Danilovi Spoljaričovi, Ricardovi Phillipsovi a Zuberiovi Sharani. Aj o neho majú Zemplínčania eminentný záujem, momentálne prebiehajú rokovania s materskou Dunajskou Stredou o predĺžení hosťovania. To DAC predĺžil Martinovi Bednárovi. „Čo sa týka novým hráčov, zatiaľ sú tu nigérijský útočník Wisdom Kanu a takisto aj obranca Erik Šuľa, ktorý naposledy hrával v Nitre. Na lane máme aj ďalšie posily, ktoré by sa mali pripájať k tímu v najbližších dňoch. To sa týka aj hráčov, ktorí na prvom tréningu chýbali. Momentálne nás čaká šesť týždňov prípravy, aby sme dobre káder poskladali na prvý zápas, v ktorom nás preverí Dunajská Streda,“ poznamenal nový tréner Miroslav Nemec.

Novicmi v kádri sú Wisdom Kanu

a Erik Šuľa

Ten mal na prvom tréningu k dispozícii osemnásť hráčov, z toho dvoch brankárov. Na tréningu sa objavil aj šestnásťročný ostrostrelec Zoran Záhradník, ako aj jeho spoluhráči z dorastu Jakub Sova, Tobias Bujnáček, Michal Tóth a Samuel Kovalčin. Naopak, na prvom tréningu chýbal kapitán Igor Žofčák, ktorý sa ale dohodol na novej zmluve a v tíme tak pokračuje aj naďalej. Okrem neho chýbala štvorica Grékov (Neofytidis, Popovits, Volanakis, Ntotis) a taksito aj Španiel Mendez, ktorí sa k tímu pripoja neskôr. Okrem dvoch avizovaných posíl majú Michalovčania na lane aj ďalšie.  Podľa oficiálnej stránky klubu by mal v utorok do Michaloviec pricestovať Nigérijčan so švédskym pasom Samuel Monday Ayinoko. Ide o 27-ročného stredného záložníka, ktorý bol naposledy hráčom švédskeho Varbergsu. Zemplínčania majú na lane aj rovnako starého útočníka Matúša Marcina, prešovského rodáka a bývalého mládežníckeho reprezentanta, ktorý v minulej sezóne hájil farby poľského klubu Elana Toruň. Vedenie klubu avizuje i posilnenie brankárskeho postu, v hľadáčiku sú aj stopér, krajný záložník a hrotový útočník.

Osem prípravných duelov

Michalovčania odohrajú v príprave osem duelov. Začnú túto sobotu na pôde nováčika Fortuna ligy Liptovského Mikuláša. V utorok ich čaká duel na ihrisku nováčika druhej ligy FK Humenné. Následne ich preverí v sobotu 26. júna ďalší druholigistia FC Košice. Dejisko zápasu je ešte neznáme. Buď sa odohrá v neďalekých Petrovciach nad Laborcom alebo v Períne pri Košiciach. Potom si ešte zmerajú sily s maďarským Mezőkövesdom (30. júna vonku), Podbrezovou (3. júla v Širokom), Trebišovom (7. júla doma), Banskou Bystricou (10. júla doma) a v generálke nastúpia proti Bardejovu (17. júla doma).

Absolvovali prvý tréning: Tomáš Dráb, Patrik Rodák – Filip Vaško, Matúš Begala, Takuto Oshima, Tobias Bujňaček, Matej Trusa, Bankole Olawale Adekuoroye, Erik Šuľa, Matúš Vojtko, Michal Tóth, Martin Bednár, Jakub Sova, Daniel Magda, Zoran Záhradník, Wisdom Uda Kanu, Samuel Kovalčin, Martin Kolesár.
Chýbali: Igor Žofčák, Dimitrios Popovits, Georgios Neofytidis, Polydefkis Volanakis, Vasileios Ntotis, Alejandro Mendez Garcia.



Uverejnené: 14.06.2021 17:20:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.