files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema v novej sezóne aj s Brunom Mrázom a Romanom Žitným

Michalovská Dukla Ingema predstavila prostredníctvom facebooku a oficiálnej stránky ďalších dvoch hráčov. Ide o útočníkov Bruna Mráza a Romana Žitného, ktorí počas vlaňajšej sezóny pôsobili v Slovane Bratislava respektíve Košiciach a Nitre. Oboch okrem podpisu s Michalovcami spája aj fakt, že sú rodení Bratislavčania, ako aj to, že v extralige sú už ostrieľanými hráčmi.

„Roman Žitný bol v minulej extraligovej sezóne 5. najlepším strelcom do 23 rokov a o to viac sme radi, že sa po skvelej sezóne v Nitre rozhodol v tomto ročníku obliekať dres s líškou na hrudi. Roman bol vždy hráčom, ktorý vie skórovať a keďže ako junior strávil štyri roky vo Fínsku, ako hráč nám bol dobre známy. Bruno Mráz je jednou z našich najlepších akvizícií pre sezónu 2021/2022. Dynamický hráč s výborným korčuľovaním a vynikajúcou strelou. Veríme že Bruno nadviaže na produktivitu z poslednej sezóny a že stále ešte nedosiahol svoj vrchol výkonnosti, ktorému sa dúfame priblíži v Michalovciach,“ píše sa v tlačovej správe klubu. Mráz a Žitný sú už v poradí pätnástym a šestnástym hráčom, ktorého Dukla predstavila pre sezónu 2021/22. Začala odchovancom michalovského hokeja Pavlom Regendom. Spolu s ním sa Dukle upísali aj ďalší dvaja odchovanci Lukáš Lačný a Dávid Hájnik. V tíme bude pokračovať aj vlaňajší kapitán Vladimír Mihálik a spolu s ním pokračujú aj útočníci Marek Mašlonka, Jakub Suja a Samuel Chalupa. Novicom v kádri je 29-ročný skúsený bek Miroslav Macejko a Dukla si upísali už aj dvoch legionárov, amerického útočnícka Tonyho Cameranesiho a fínskeho strelca Janneho Keränena. Z majstrovského Zvolena do Michaloviec prichádzaj útočníci Jozef Tibenským s Marcom Halamom, z Trenčína obranca Tomáš Bokroš a útočník Andrej Kukuča.

 

Dvadsaťosemročný odchovanec Slovana Bratislava Bruno Mráz má za sebou osem sezón v najvyššej slovenskej Extralige. Postupne v nej obliekal dresy Martina, Skalice, Zvolena, Slovana Bratislava a naposledy Košíc. Pôsobil aj v drese HK Orange 20. Odohral v nej 305 zápasov, v ktorých strelil 77 gólov a pridal 92 prihrávok (spolu 169 bodov). Jednu sezónu pôsobil aj v zámorskej WHL v tíme Brandon Wheat Kings, dve sezóny strávil aj v českom Olomouci. Po návrate z Čiech hrával iba u slovenskej špičky, konkrétne vo Zvolene, Slovane a Košiciach, kde končil vlaňajšiu sezónu. Po nevydarenom angažmáne v Slovane, za ktorý v minulosti odohral aj päť duelov v KHL, bodovo explodoval. Vrátane play-off odohral za „oceliarov“ 36 duelov, v ktorých zaznamenal 32 kanadských bodov (13+19). V minulosti si päťkrát obliekol reprezentačný dres, Slovensko reprezentoval aj na dvoch dorasteneckých a jednom juniorskom svetovom šampionáte.

 

O päť rokov mladší Roman Žitný má za sebou takisto pôsobenie v zahraničí. V sedemnástich rokoch odišiel do Fínska, kde odohral v tímoch Assat Pori a KooKoo štyri sezóny. V sezóne 2018/19 sa vrátil do slovenskej Extraligy. Najskôr v nej pôsobil v Košiciach, ďalšiu sezónu v Slovane Bratislava, no a v tej minulej obliekal dres Nitry. Práve sezóna pod Zoborom mu vyšla bodovo najlepšie. V 55 dueloch nastrieľal šestnásť gólov a pridal k ním aj rovnaký počet nahrávok. Na Slovensku pôsobil v rámci striedavého štartu aj v Humennom. Takisto je mládežníckym reprezentantom Slovenska, za sebou má dorastenecký svetový šampionát v roku 2015.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.06.2021 12:38:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.