files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fínska cesta ho zaujala, Tibenský chce úspech aj s Duklou

Minulé leto lovilo vedenie michalovskej Dukly Ingema hráčov prevažne z Banskej Bystrice, odkiaľ počas leta prišlo až šesť hráčov. Ich zameranie práve na „baranov“ nebolo náhodne. Veď Bystričania predtým slávili tri tituly a najbližšie k nemu boli aj počas nedokončenej sezóny. Toto leto sa Dukla opäť zamerala na hráčov majstra, tentoraz HKM Zvolen. Od neho k Laborcu prichádza dvojica útočníkov Marco Halama a Jozef Tibenský (vraj to ešte nie je všetko...).

V prípade oboch prišlo po majstrovskom vytriezvení k obzeraniu sa po budúcnosti. Tú nakoniec spojili s michalovskou Duklou. „Mne končila zmluva a po dvoch sezónach vo Zvolene som sa rozhodol skúsiť niečo iné,“ rozhovoril sa pre náš portál Tibenský, ktorý má na svojom konte aj tri zápasy v slovenskej reprezentácii. Dvadsaťsedemročný rodák z Bratislavy neodolal ponuke Michalovčanov. „Lákali ma k sebe už dlhšie. Tentoraz uspeli,“ smeje sa Tibenský. „Presvedčila ma komunikácia s trénerom Valtonenon a manažérom Aittolom. Bol som nadšený z toho, čo o mne vedia a z ich záujmu o moju osobu. Práve komunikácia s nimi dvoma ma presvedčila, že Michalovce budú pre mňa správny klub,“ pokračuje útočník zameraný skôr na defenzívnu robotu.

 

To, že Michalovce sa vydali na cestu so zahraničným realizačným tímom nevyvolávala v Tibenskom nedôveru, skôr naopak... „V tomto smere určite nie! Ja to beriem skôr ako pozitívum, pretože, čo si pamätám, pod zahraničnými trénermi som hral lepšie. Pre mňa to bol skôr faktor, kvôli ktorému som sa rozhodol pre Michalovce. Fínska škola momentálne udáva v Európe hokejový trend a ja sa chcem stále niečo učiť,“ zdôrazňuje Tibenský, ktorý Michalovce vnímal ako šťuku ligy. „Čo sa týka ich prvej sezóny v najvyššej súťaži, to si ani veľmi nepamätám. Michalovce som začal skôr vnímať minulé leto, keď začali podpisovať hráčov a každý ich favorizoval na medailu. Hráčov podpisovali aj iní, každý ale hovoril len o Michalovciach.“

 

Jozef Tibenský (číslo 4. v súboji s Vladimírom Mihálikom. Od novej sezónu budú spoluhráčmi)

Čo sa týka cieľov, Tibenský verí, že po Zvolene nepoľaví v boji o najvyššie priečky. „Dukla bude mať opäť najvyššie ambície, čo mi deklaroval tréner, aj vedenie klubu. Michalovce už každý bude vnímať ako ašpiranta na boj o najvyššie priečky. Klub z toho určite nechce poľaviť. V klube chcú stále vyhrávať a to bol jeden z dôvodov, prečo som prijal ich ponuku. Chcem hrať za víťazný tím a verím, že Michalovce takým tímom budú,“ dodáva na záver 27-ročná najnovšia posila michalovskej Dukly Ingema.     

 

Ivan Droppa sa vracia do Banskej Bystrice

Droppov návrat do Banskej Bystrice

Realizačný tím Dukly Ingema sa po úspešnej sezóne zmenil. Trénerom ostal Tomek Valtonen, asistentom Juraj Faith. V tíme ale skončil ďalší asistent Ivan Droppa, ktorý sa po roku vrátil do klubu, kde predtým úspešne pôsobil. Do Banskej Bystrice, s ktorou získal v sezóne 2018/19 majstrovský titul. „Keďže v Michalovciach mi skončila zmluva a klub sa rozhodol ísť inou cestou, tak po skončení play-off som bol oslovený z Banskej Bystrice, že by mali záujem o moje služby. Vraciam sa do známeho prostredia, čo určite takisto zavážilo. Síce sa zmenil manažment, ale noví ľudia sú známi a klub bude naďalej fungovať na vysokej úrovni,“ poznamenal pre stránku „baranov“ Ivan Droppa. Ten bude naďalej pôsobiť pri fínskom trénerovi, keďže hlavným koučom Bystričanov bol nedávno potvrdený Tuukko Poikkonen.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.06.2021 10:25:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.