files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mašlonkovými cieľmi finále a spokojný divák na tribúne

Káder michalovskej Dukly Ingema prechádza od jej postupu do Extraligy výraznými zmenami. Iba jediný hráč si pamätá všetky úspechy klubu od roku 2018. Marek Mašlonka sa postupne tešil z dvoch prvoligových titulov, následného postupu do Extraligy, premiéry v nej, ako aj zo sezóny, ktorá na konci priniesla historickú bronzovú medailu.

Tridsaťštyriročný odchovanec popradského hokeja má aj naďalej túžbu napĺňať michalovské ciele. S Duklou predĺžil zmluvu aj po štvrtýkrát a v šatni na začiatku prípravy tak bude služobne najstarším hráčom. „Keď sa raz cítim v Michalovciach dobre, tak, kde by som išiel?“ pýta sa s úsmevom na perách šikovný útočník, ktorý doteraz patril medzi opory michalovskej ofenzívy. Tak tomu bude aj v nasledujúcej sezóne. „V klube som našiel rodinné zázemie. Boli samozrejme aj situácie, kedy som rozmýšľaj čo a ako ďalej. Momentálne som ale nad zmenou neuvažoval a keď prišla michalovská ponuka, rád som ju prijal,“ pokračuje Marek Mašlonka.

Keď v roku 2017 prichádzal do prvoligových Michaloviec, ktoré vtedy hrávali vo vranovskom azyle, očakával, že tu ostane ešte aj v lete roka 2021? „To rozhodne nie! Keď som prijal ponuku Dukly, rozmýšľal som o tom, že tu dohrám sezónu a uvidím, čo bude ďalej. Dovtedy ma totiž hokej nenapĺňal. Som strašne rád, že z jednej sezóny sa to vykľulo tak, že tu začínam už piatu,“ podotýka Mašlonka. Ten neberie Michalovce ako svoje najúspešnejšie pôsobisko, ale... „Každý klub, kde som bol, má niečo do seba. Aj Michalovce majú niečo do seba, aj ostatné kluby, kde som hral. V Michalovciach som našiel dá sa povedať druhý domov. Je tu rodinné zázemie a hokejové prostredie. Páči sa mi aj vízia klubu každým rokom sa zlepšovať,“ pokračuje útočník, ktorý si dres s „líškou“ v strede na seba obliekol už v 230 dueloch.

Za ten čas sa klub z ambiciózneho prvoligistu stal extraligovou šťukou. Ciele a ambície michalovskej Dukly každým rokom rástli. Po postupe do extraligy to bola najskôr stabilizácia tímu v najvyššej súťaži a potom útok na vrchol. Ten sa v podobe tretieho miesta podaril. „Keď sme sa v šatni bavili so spoluhráčmi niekedy v novembri minulého roka, kedy sa nám nedarilo, povedali sme si, že nič nie je stratené a táto sezóna ešte bude úspešná. Hovorili sme si, že musíme makať a môžeme ju takto zachrániť. Nakoniec sa nám to podarilo. Záver sme si patrične užili a určite sme všetci radi za historickú medailu pre Michalovce,“ zdôrazňuje 34-ročný útočník, ktorý vníma svoju pozíciu v tíme trénera Valtonena. „Rád by som do hry mužstva priniesol niečo moje, t.j., hrať srdcom a obetavosť pre tím. Ja osobne urobím všetko preto, aby sme opäť išli čo najďalej. Chcem pomôcť mladším hráčom. Chcem im ukázať ten správny smer. Samozrejme, musia to chcieť aj oni. Nejaké individuálne ciele už nemám. Viem, že sa už nikde nepredám. Vážnosť teda prikladám cieľom klubu. Chcem hrať s Michalovcami finále a chcem vidieť spokojných divákov na tribúne. To sú moje najväčšie ciele pre nasledujúcu sezónu.“  

Ambície klubu budú zrejme opäť najvyššie, čo si uvedomuje aj jeden z najskúsenejších hráčov v kádri. „Nemôžeme si po treťom mieste povedať, že dostaňme sa do play-off a bude spokojnosť. Ciele musíme mať opäť najvyššie. Každý chce hrať finále, aj ja. Liga je však každým rokom lepšia a lepšia. O finále sa určite budú chcieť pobiť všetci. Zažil som tu už parádnu atmosféru, či už pri našom postupe do Extraligy, ale aj v premiérovej sezóne. Mojim cieľom je ju zažiť opäť. Všetci veríme, že diváci už budú vpustený na tribúny a hokej bude mať tú správnu atmosféru. Ďalším cieľom bude vyhrať čo najviac zápasov a najideálnejšie ten posledný v sezóne,“ uzatvára debatu Marek Mašlonka.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.06.2021 16:13:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.