files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla aj s Mašlonkom a Chalupom

Po kapitánovi Vladimírovi Mihálikovi a mladíkoch Pavlovi Regendovi a Lukášovi Lačnom budú v HK Dukla Ingema Michalovce pokračovať aj ďalší dvaja útočníci Marek Mašlonka a Samuel Chalupa. Obaja sú služobne najstaršími hráčmi v kádri a ako jediní dvaja si dokonca pamätajú postup do najvyššej súťaže zo sezóny 2018/19. Mašlonka bol dokonca aj pri oboch prvoligových tituloch a to ako jediný hráč v kádri. O ich opätovnej dohode s klubom referuje na svojom facebooku a stránke bronzový extraligista.

Tridsaťštyriročný odchovanec popradského hokeja Marek Mašlonka odštartuje v Michalovciach už piatu sezónu. Bol pri všetkom podstatnom. Pri dvoch prvoligových tituloch, postupe do Extraligy, premiére v nej a aj pri historickej medaile. Za Duklu doteraz odohral 230 duelov, v ktorých zaznamenal 68 gólov a 56 asistencií. Okrem Michaloviec a materského Popradu v najvyššej slovenskej súťaži obliekal aj dres Nitry a Kežmarku. Chvíľu pôsobil aj v Spišskej Novej Vsi, no a za sebou má aj zahraničné angažmány v troch krajinách - Kazachstan (Arlan Kokšetau), Francúzsko (Dijon) a Veľká Británia (Guildford Flames).

 

O osem rokov mladší Samuel Chalupa bol členom zlatej prešovskej generácie, ktorá si siahla v dorasteneckom veku na zlatú medailu. Druhú medailu získal Chalupa až po ôsmych rokoch v Michalovciach. Samozrejme, ak nepočítame titul z prvej ligy v sezóne 2018/19, kedy už bol členom kádra Dukly. V ňom sa drží až doteraz. V Michalovciach má na svojom konte 151 duelov, v ktorých zaznamenal 28 gólov a 42 asistencií. Okrem Michaloviec a materského Prešova pôsobil aj v Nitre a niekoľko zápasov odohral aj za Humenné. „Bojovnosť, fyzická hra a srdce, ktoré Marek Mašlonka odovzdáva pre tím pri každom jednom striedaní, su pre kabínu veľmi dôležité. Sme nesmierne radi, že Marek sa rozhodol pokračovať v Michalovciach, ktoré sa pre neho stali počas posledných rokov druhým domovom a kde bol pri všetkých klubových úspechoch. Ďalším michalovským “veteránom“, ktorý zažil v novej ére michalovského hokeja všetko podstatné je Samuel Chalupa. Samo je skvelý tímový hráč s vynikajúcim korčuľovaním a my veríme, že v tejto sezóne sa dokáže ešte zlepšiť,“ referuje o oboch web Dukly Ingema.

 

S Mašlonkom a Chalupom v tíme pokračuje aj kapitán Vladimír Mihálik a dvojica mladíkov – Pavol Regenda, Lukáš Lačný. Okrem nich zabojuje o miesto v zostave aj ďalší odchovanec Dávid Hájnik, ktorý minulú sezónu strávil v Poprade. Novicom v kádri je fínsky útočník Janne Keränen a Dukla už predstavila aj ďalšie štyri posily. Zo Zvolena k Laborcu prichádzajú aktuálni majstri Jozef Tibenský s Marcom Halamom, z Trenčína obranca Tomáš Bokroš a útočník Andrej Kukuča.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.06.2021 11:47:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.