files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla loví u majstra, zo Zvolena prichádzajú Tibenský a Marco Halama

Hokejová Dukla Ingema Michalovce predstavila na svojej stránke a facebooku ďalších dvoch hráčov pre sezónu 2021/22. Tentoraz lovila u majstra zo Zvolena, odkiaľ k Laborcu prichádzajú útočníci Jozef Tibenský a Marco Halama.

„V Jozefovi Tibenskom sa aj napriek tomu, že je útočník, snúbi vynikajúca defenzívna činnosť a schopnosť eliminovať najlepších hráčov súpera. Každý tím, ktorý chce vyhrať ligu, potrebuje hráčov ako je Jozef a aj preto bolo jeho získanie pre nás veľmi dôležité. Marco Halama je fantastický talent, ktorého jeho hokejové schopnosti predurčujú na to, že bude v budúcnosti ešte rásť a mal by byť prínosom pre naše presilovky. Marco má za sebou ťažkú sezónu, ale veríme že v Michalovciach nadviaže na sezónu 2019/2020, v ktorej dokázal pravidelne bodovať,“ píše sa v tlačovej správe klubu.

Dvadsaťsedemročný Jozef Tibenský začínal s hokejom v materskom Ružinove Bratislave, odkiaľ sa v mládežníckom veku presunul do Slovana. Za prvý tím „belasých“ ale účastník majstrovstiev sveta do 20 rokov v roku 2014, nenastúpil. Postupne v Extralige hrával za Piešťany, Poprad, Nové Zámky, Detvu a v posledných dvoch sezónach si obliekal dres Zvolena, s ktorým sa v nedávno skončenej sezóne tešil z majstrovského titulu. V najvyššej súťaži doteraz odohral v siedmych sezónach 291 duelov, s bilanciou 87 kanadských bodov za 37 gólov a 50 asistencií. V majstrovskej sezóne za Zvolen odohral aj s play-off 56 zápasov, v ktorých zaznamenal osem kanadských bodov (5+3). V troch zápasoch si na seba obliekol aj reprezentačný dres.

O dva roky mladší Marco Halama bol v minulosti považovaný za obrovský talent slovenského hokeja. Je síce odchovancom hokeja vo Zvolene, mládežnícku časť ale odohral za Slovan Bratislava, v ktorého drese debutoval aj v KHL. V nadnárodnej súťaži odohral osem duelov a zaknihoval v nich jednu prihrávku. Od sezóny 2018/19 bol súčasťou materského Zvolena. V majstrovskej sezóne sa predstavil v 16 dueloch, v ktorých zaznamenal sedem kanadských bodov (3+4), ďalšie tri zápasy pridal v play-off a zaknihoval v nich jednu prihrávku. Dvojica útočníkov sa teda pridáva k už zverejnenej sedmičke hráčov, ktorú Dukla predstavila minulý týždeň. Ide o kapitána tímu Vladimíra Mihálika, ďalšieho obrancu Tomáša Bokroša, ktorý prišiel z Trenčína. Od hradu Matúša Čáka prichádza aj útočník Andrej Kukuča. Súčasťou kádra budú aj michalovskí odchovanci Pavol Regenda, Dávid Hájnik či Lukáš Lačný a Dukla už predstavila aj prvého legionára, fínskeho útočníka Janneho Keränena.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.06.2021 11:01:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.