files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štart hokejovej extraligy v druhej polovici septembra?

Nový  ročník  najvyššej  slovenskej  hokejovej  súťaže,  Tipos  Extraligy,  by  sa  mal  začať  v piatok 24. septembra 2021. Slovenskému zväzu ľadového hokeja odporučila tento termín väčšina účastníkov extraligy.

Po vzájomnej dohode na spoločnom stretnutí extraligové kluby požiadali vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja ako organizátora najvyššej súťaže, aby do svojich dokumentov a predpisov pre sezónu 2021/22 implementoval  okrem  návrhu  termínovej  listiny  aj  ďalšie  úpravy  a  návrhy.  „Kluby  sa v stanovenom  termíne  prihlásili  do  Tipos  Extraligy  2021/22,  čo  vyvrátilo  akékoľvek  medializované špekulácie o vzniku novej súťaže v budúcom súťažnom ročníku. V záujme postupného skvalitňovania úrovne slovenského hokeja odporučila väčšina účastníkov, aby naďalej platilo obmedzenie pre počet zahraničných hráčov na zápasových súpiskách. Do jedného duelu by opäť mohlo zasiahnuť maximálne sedem legionárov,“ píše sa v tlačovej správe extraligových klubov.

Extraliga by naďalej nebola uzatvorená, víťaz Slovenskej hokejovej ligy by však nemal v nasledujúcej sezóne garantovaný priamy postup medzi elitu. Kluby navrhujú opätovné zavedenie baráže medzi posledným tímom z najvyššej súťaže a víťazom SHL s cieľom neustáleho zvyšovania športovej úrovne Tipos Extraligy. Väčšina klubov sa zhodla na  odporúčaní  pre  vedenie  Slovenského  zväzu  ľadového  hokeja  upraviť licenčné predpisy a súťažné poriadky tak, aby licenciu na účasť v najvyššej súťaži mohli vlastniť len obchodné  spoločnosti,  teda  spoločnosti  s ručením  obmedzeným  či  akciové  spoločnosti.  „Z pohľadu klubov je účastník, ktorý vystupuje ako občianske združenie, zvýhodňovaný v porovnaní s ostatnými. Taktiež sa v kluboch vystupujúcich ako občianske združenia vytvára riziko nestáleho zázemia v prípade personálnych zmien na úrovni vedenia jednotlivých miest. Takéto pravidlo bolo zavedené už v minulosti a platilo do sezóny 2018/19. Od ďalšieho ročníka sa už pod riadením zväzu nepochopiteľne prestalo uplatňovať. Rovnaká úprava platí aj v Českej republike či v súťažiach Slovenského futbalového zväzu, v tej najvyššej môžu pôsobiť iba akciové spoločnosti,“ pokračuje vedenie súťaže v tlačovej správe.

 

Väčšina klubov Tipos Extraligy zároveň požiadala SZĽH, aby pri udeľovaní licencie na novú sezónu odstránil nerešpektovanie zmluvy zo strany účastníka extraligy HC Slovan Bratislava. Medzi očakávaniami väčšiny klubov je implementácia moderných  prvkov z iných špičkových profesionálnych súťaží v Európe a skvalitňovanie, vzdelávací proces a profesionalizácia  rozhodcov, vrátane šéfa komisie rozhodcov. Kluby zároveň pozvali vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja na spoločné stretnutie do Zvolena, ktoré sa uskutoční v stredu 9. Júna 2021. „Témou stretnutia bude príprava najbližšej extraligovej sezóny i implementácia ďalších noviniek, ktoré povedú k zvýšeniu úrovne slovenského hokeja,“ dodáva vedenie súťaže v tlačovej správe.



Uverejnené: 07.06.2021 10:04:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.