files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán michalovskú loď neopustil. Nastavená latka bude opäť vysoko, hovorí Vladimír Mihálik.

Od začiatku júna sľúbilo vedenie michalovskej Dukly Ingema, že postupne bude predstavovať hráčov, ktorých majú podpísaných pre sezónu 2021/22. Bronzový medailista z nedávno skončenej sezóny si zatiaľ upísal iba Pavla Regendu. Odchovanec michalovského hokeja dal Dukle svoj podpis na zmluvu ešte počas play-off. S ďalšími budú Michalovčania pokračovať v nasledujúcich dňoch. Začali najlepšie ako mohli – kapitánom tímu z bronzovej sezóny Vladimírom Mihálikom.

Paradoxne, účastník troch svetových šampionátov (2010, 2013, 2014) bol ako prvý predstavený aj vlani, keď prichádzal na Zemplín po troch zlatých sezónach s Banskou Bystricou. „Čo sa týka ambícii, naplnilo sa skoro všetko, čo som si pred sezónou predsavzal. Dosiahli sme pre Michalovce historickú medailu, čo je obrovský úspech. Podľa môjho názoru ale je na čom pracovať, aby sa to zlepšilo. Vedenie klubu určite latku s nastavenými cieľmi podliezať nechce. Bude opäť vysoko a my ju nechceme prekročiť,“ poznamenal pre náš portál odchovanec prešovského hokeja, ktorý si v siedmych sezónach zahral v dvoch najlepších ligách sveta. V NHL si obliekal dres Tampa Bay Lightning, v KHL Levu Poprad a Slovana Bratislava.

Pre 34-ročného skúseného zadáka bola sezóna 2020/21 výnimočná hlavne tou, že bol po prvýkrát kapitánom tímu. „Bola to pre mňa veľká pocta. Okrem toho to bola pre mňa aj výzva. Predtým som kapitána celú sezónu nikde nerobil. Veľa vecí má táto sezóna teda aj naučila. Myslím, že kabína to prijala celkom dobre,“ reaguje Mihálik, ktorý by podobnú funkciu prijal aj v nasledujúcej sezóne. „Ešte teraz neviem, ako to bude, no bol by som rád, keby som podobné slovo mal v kabíne opäť.“ Aj keď Dukla predstavila ešte iba dvoch hráčov, Mihálik je presvedčený, že vedenie klubu spolu s trénermi naskladajú opäť konkurencieschopný káder. „Ako som povedal, klub zrejme zo svojich nastavených cieľov neustúpi a nastavenú latku podliezť nebude chcieť. Aj preto som o tom presvedčený, že sa tu opäť poskladá silný káder ašpirujúci na popredné miesta v lige. Teraz ale ešte neviem všetky podrobnosti, takže sa neviem vyjadriť k sile kádra,“ dodáva na záver Vladimír Mihálik, ktorý si dres Dukly v minulej sezóne obliekol v 60 zápasoch.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.06.2021 16:58:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.