files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vyhral v Nitre a je zachránený!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v poslednom desiatom kole nadstavbovej časti o udržanie sa v najvyššej Fortuna lige na ihrisku vypadávajúcej Nitry hladko 4:0, keď už v polčase viedli dvojgólovým náskokom. O góly v sieti Nitranov sa postarali štyria strelci – Matej Trusa, Takuto Oshima, Zuberiu Sharani a Dimitrios Popovits. Michalovčanom zahrali do karát aj výsledky z ostatných trávnikov, hlavne zo Zlatých Moraviec, kde Sereď zdolala Senicu 4:1 a pomohla tak Zemplínčanom vyštverať sa z barážovej priečky. Na tú spadla Senica, ktorá si zahrá dvojzápas play-off proti druhému tímu druhej ligy Banskej Bystrici.

V zápase, v ktorom sa domáci lúčili s Fortuna ligou a hosťom išlo prakticky o všetko, začali lepšie Nitrania. Tí v šiestej minúte pohrozili priamym kopom Mustafiča. Postupne ale začali preberať iniciatívu Michalovčania, ktorí potrebovali víťazstvo. Nasmerovať ich k nemu mohol Oshima, jeho gólovú tutovku ale zrazil obranca Ba. Krátko po pol hodine sa už ale Michalovčania tešili z gólu. Oshima potiahol loptu do pokutového územia, prihral loptu Trusovi a ten otvoril skóre duelu. V nadstavenom čase sa Zemplínčania tešili po druhýkrát. Opäť v tom mal prsty japonský záložník Oshima, ktorý tentoraz mieril presne sám, keď hlavou zužitkoval prihrávku Diarru. 

Michalovčanom pasovali aj výsledky z ostatných trávnikov, v druhom polčase sa tak bavili futbalom. Oshimov gól ešte neplatil kvôli ofsajdu, po vystriedaní japonského stredopoliara ale poslal striedajúci Žofčák loptu Sharanimu a ten zblízka nechytateľne skóroval.  Domáci mohli skorigovať krátko po hodine hry. Po Cehuľovom centri však Franko mieril vedľa. Zemplínčania definitívne ovládli dianie na ihrisku v 70. minúte, kedy Popovits upravil už na 0:4. Grécky krídelník pritom pobudol na ihrisku iba niekoľko desiatok sekúnd. Gólovo sa presadil po to, čo vymenil Sharaniho. Michalovčania tak mohli kontrolovať priebeh svojho zápasu a jedným očkom aj sledovať dianie v Zlatých Moravciach, kde Sereď vyprevadila Senicu do fortunaligovej baráže. V samom závere ešte mohol ich víťazstvo zvýrazniť Tandir, v brejku ale pálil len do brankára Trnovský. To ale Michalovčanov nemrzelo, keďže si v Nitre vybojovali to, čo chceli. Aj v sezóne 2021/22 si zahrajú najvyššiu súťaž.

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 0:4 (0:2)
Góly: 31. Trusa, 45. Oshima, 53. Sharani, 70. Popovits.
Žlté karty: 90. Spáčil - 5. Soler.
Rozhodovali:
Bez divákov.
FC: Trnovský – Cehula (73. Demian), Ba, Kolčák, Tancík (60. Pekár) – Zejnullahu, Mustafič – Spáčil, Kurt (73. Meszároš), Kindsvater – Franko.
MFK ZEMPLÍN: Marković – Magda, Vaško, Soler, Mendez – Neofytidis – Sharani (68. Popovits), Oshima (51. Žofčák), Begala (68. Adekuoroye), Diarra (79 Tandir) – Trusa (79. Ntotis).



Uverejnené: 22.05.2021 20:52:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.