files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovčan Bondra s majstrovským titulom, no bez reprezentácie

Prelomovú sezónu má za sebou hokejový útočník Radovan Bondra. Dvadsaťštyriročný odchovanec trebišovského hokeja získal so Zvolenom svoj druhý seniorský titul. Zatiaľ, čo pri tom prvom v sezóne 2014/15 v Košiciach ešte nehral dôležitú rolu, tentoraz patril k najväčším oporám HKM pri ceste za tretím titulom majstra Slovenska.

So 62 kanadskými bodmi v 63 zápasoch patril do najlepšej desiatky celej Extraligy, kde bol mimochodom najmladším hráčom. Samotný Bondra súhlasí, že to bola jeho prelomová sezóna. Určite áno. Bol som na seba náročný od úvodu ročníka. Som veľmi rád, že to vyšlo tímovo, aj individuálne. Vďačný som Jurovi Mikúšovi, s ktorým som hrával celú sezónu, ale aj Milošovi Kelemenovi s Radom Pulišom, ktorí boli v našej formácii,“ poznamenal pre Denník Šport odchovanec trebišovského hokeja.

 

Tomu ale ani tieto výkony nestačili na nomináciu do záverečnej prípravy slovenskej reprezentácie na MS v Rige. Pozvánku si vyslúžili jeho spoluhráči Michal Iván a Miloš Kelemen, Bondru pre viacerých prekvapujúci tréner Ramsay nevyužije. „Postavil som sa k tomu čelom. Volal som ešte skôr s Otom Haščákom. Viem, že som bol v prvotných plánoch. Neviem, či sa mu nepáčilo, ako som hral v play-off, alebo ma chceli vidieť v prípravných zápasoch, ktoré už nie sú, ale to už nehodnotím. Život ide ďalej. Chcem sa zlepšiť, aby som sa tam v budúcnosti dostal,“ pokračuje Radovan Bondra pre Denník Šport. Po prelomovej sezóne sa bronzový medailista z MS do dvadsať rokov v roku 2015 rozhodol zmeniť dres. Po Slovensku a zámorí tentoraz bude pôsobiť v českých Vítkoviciach. „Chcel som sa posunúť ďalej. Prišla seriózna ponuka z Vítkovíc. Teším sa na novú výzvu. Zvolenu ďakujem za skvelú sezónu. Chcel som sa posunúť ďalej v kariére,“ vysvetlil niekdajší hráč HC Košice, Vancouvru Giants, ale aj Slovana Bratislava, či tímu AHL Rockford Ice Hogs, v ktorého dese sa predstavil v siedmych dueloch.

PETER BRENDZA (zdroj: Denník Šport)



Uverejnené: 13.05.2021 19:27:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.