files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský uragán strhol prešovské nádeje

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce naplnili papierové prognózy. V prvom semifinálovom zápase národného play-off si hravo poradili s ŠŠK Prešov, ktorý v domácej Chemkostav aréne zdolali hladko 34:12. V sérii hranej na dve víťazstvá tak vedú 1:0 a v stredu budú v Prešove premieňať finálový mečbal.

Na také razantné víťazstvo to v úvode vôbec nevyzeralo. Prešovčanky síce od prvej minúty prehrávali, no v polovici prvého dejstva to bolo iba o gól 7:8. Od tohto momentu sa ale Iuventa utrhla. Hostkám nedovolila skórovať dlhých dvadsať minút a keď Dvorščáková sa v 37. minúte upravila na 8:20 v neprospech svojho tímu, bolo rozhodnuté, kto si pripíše v sérii prvé víťazstvo. Prešovčanky sa trápili v koncovke až do konca duelu. Strelili len dvanásť gól, paradoxne však mali najlepšiu strelkyňu zápasu, osemgólovú Alenu Dvorščákovú. „V prvých minútach sme sa ešte s favoritom držali. Potom, ale prišlo, čo prišlo. Trápili sme sa v útoku, aj v obrane. Išli sme do zápasu s nejakými cieľmi, ktoré sme nenaplnili. V domácej odvete určite chceme Iuventu potrápiť viac,“ poznamenala najlepšia strelkyňa nielen Prešova, ale aj celého duelu.

Od polovice prvého polčasu sa michalovskou Chemkostav arénou prehnal doslova uragán. Ten zmietol prešovské nádeje na absolútne dno. Iuventa po rýchlych kontrách z prvej, ako aj  z druhej vlny, z ktorej sa úspešne presadzovali hlavne Kompaniecová a v druhom dejstve Štefaniková, naťahovala svoj náskok, ktorý narástol až na 22 gólov. „Celý rok sme pracovali, aby sme boli úspešné v tejto fáze. Urobili sme prvý krok, pred nami sú ešte ďalšie,“ rozhovorila sa šesťgólová Iryna Kompaniecová. Ukrajinská ostrostrelkyňa sa po ťažkom zranení dostáva do pohody, čoho dôkazom je, že už v druhom stretnutí v rade bola najlepšou strelkyňou tímu. „Po tej pauze sa mi zo začiatku nedarilo. Teraz verím, že som späť. Chcem tímu čo najviac pomôcť,“ pokračuje ukrajinská reprezentantka.   

 

Na nie najlepší úvod upozornil vo svojom hodnotení aj tréner Zemplínčaniek Jan Beňadik. „Našou ambíciou bolo potvrdiť rolu favorita, čo sa nám podarilo naplniť. Je pravdou, že sme sa ťažšie rozbiehali. Zhruba od pätnástej minúty sme dostali do našej hry dôraz a súpera sme do ničoho nepustili,“ podotkol michalovský lodivod. Ten bol spokojný s ofenzívou svojho tímu, ale aj s tým, že družstvo inkasovalo iba dvanásť gólov. „Ako som povedal, zhruba od pätnástej minúty začalo všetko fungovať tak, ako sme si predsavzali. Keď sme sa na určité veci skoncentrovali, ihneď sa to prejavilo na výsledku,“ pokračuje Beňadik.

 

Michalovčanky tak splnili rolu favorita, ktorú by mali naplniť aj v stredajšom druhom zápase v Prešove. Iba zázrak ich môže pripraviť o dvanáste finále v rade. „Naša úloha je jednoznačná. V stredu chceme uzavrieť sériu v náš prospech a počkať si na to, kto bude druhým tímom vo finále,“ zdôrazňuje Beňadik. V prvom stretnutí druhej série zdolala doma Dunajská Streda Šaľu 33:24 a tím zo Žitného ostrova je tak k finále bližšie. „Výsledok je jednoznačný, no v druhom polčase bola aj fáza, kedy sa Šaľa dotiahla. Dvakrát im ale nevyšiel pokus do opustenej bránky a tam sa to zlomilo v prospech Dunajskej Stredy. V odvete to môže byť stále otvorené. Šaľa hrá doma lepšie, uvidíme ako sa však vysporiada s touto situáciou,“ dodal michalovský tréner.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.05.2021 20:34:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.