files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pred zápasom by bod brali, po ňom sa im máli

Tretí zápas po sebe zabodovali v sobotňajšom ôsmom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy o udržanie sa hráči MFK Zemplín Michalovce, keď remizovali 0:0 v Žiari nad Hronom s FK Pohronie. Opäť si tak mierne polepšili pozíciu v súboji o záchranu, naďalej im však patrí aj dve kolá pred koncom jedenásta priečka, ktorá by ich po skončení súťaže poslala do baráže.

Michalovčania cestovali na stredné Slovensko s cieľom bodovať, čo sa im podarilo naplniť. Vzhľadom na priebeh duelu sa im však bod málil. Počas celých deväťdesiatich minút totiž boli futbalovejší a aktívnejší. Žiaľ, iba po súperovu šestnástku. „Nedostali sme gól, čo sa počíta. Ako sa hovorí v takýchto ťažkých zápasoch, keď ubránite nulu, mali by ste vyhrať. Nám sa to teraz nepodarilo. Síce sme mali prevahu, no nedokázali sme ju pretaviť v gól. Dvakrát v prvom polčase lopta skákala pred bránkovou čiarou. Gól sa nám ale nepodarilo streliť. S hrou musíme byť spokojní a s bodom by sme asi aj spokojní pred zápasom boli, teraz sa nám ale máli,“ poznamenal pre náš portál krajný obranca MFK Zemplín Matúš Vojtko.  

 

Najbližšie ku gólu bol v prvom polčase Matej Trusa. Dvadsaťročný útočník si po zápase aj spytoval svedomie, keďže situáciu mohol riešiť inak. „Išla dlhá lopta do pokutového územia a ja som mal uzatvárať zadnú žrď. Keby som to tak urobil, tak sa lopta dostane až ku mne a určite by z toho bol gól,“ smutne konštatuje michalovský útočník a vzápätí k zápasu dodáva. „Bod za remízu by sme pred zápasom rozhodne brali. Vzhľadom na priebeh sme ale postupne chceli a mali zobrať tri. Chýbal nám gól. Ako hovorím, v súčasnej situácii treba byť vďačný za každý bod, my sme ale mohli v Žiari získať aj tri, pretože sme boli lepším tímom.“  


Michalovský tréner Anton Šoltis sa musel vysporiadať so stratou vykartovaných Španielov Pina Solera a Mendeza. Viac ale zrejme chýbalo ofenzívny duo Mazáň - Federa  trénerovi domáceho tímu. „Bolo vidno, že súperovi chýba kvalita v ofenzíve. My sme boli aktívnejší, no neprinieslo to trojbodový efekt. Chýbal nám moment prekvapenia, viac agresivity v šestnástke a možno aj šťastie, aby sa nejaká lopta odrazila tak, ako sa odraziť mala. V defenzíve to bolo v poriadku, v ofenzíve sa musíme zlepšiť. Sme radi aj za získaný bod, no stále mám ten pocit, že sme mohli získať aj tri. Musíte brať aj bod a teraz sa sústredíme už na budúcu sobotu, kedy privítame Sereď a v tomto zápase chceme zabodovať naplno,“ poznamenal Anton Šoltis.

 

Pod jeho vedením síce najskôr Michalovčania prehrali v Zlatých Moravciach so Sereďou (0:2), no od tohto momentu bodujú pravidelne. Najskôr prišla remíza 1:1 v Senici, následne výhra nad Ružomberkom 2:1, ktorú podkul získaný bod zo Žiaru nad Hronom. „Každý bod je v našej situácii dobrý,“ reaguje Šoltis, podľa ktorého ďalších slov ale nemá ešte najvýchodnejší fortunaligista v boji o záchranu vyhrané. „Bodovali aj Senica v Ružomberku. Stále sme na tom isto. Uvidíme ako v nedeľu skončí duel Nitra – Sereď. Ako som už povedal, očakávam bitku až do posledného kola. Môže rozhodovať každý bod, takže aj tento zo Žiaru nad Hronom môže mať pre nás cenu zlata, hoci po zápase máme zmiešané pocity.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.05.2021 13:16:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.