files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo s pocitmi smútku

Aj keď hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce v sobotu v poslednom zápase MOL ligy zdolali na svojej palubovke DHK Baník Most 19:18 a pripravili mu tak druhú prehru v sezóne, z desiateho slovensko-českého titulu sa netešili. Nadnárodnú súťaž po tretíkrát ovládol práve Most, ktorému stačila v Michalovciach aj prehra o päť gólov.

Michalovčanky boli prakticky celý duel vo vedení, viac ako dvojgólový náskok si však nevypracovali. Most tak bezpečne kontroloval päťgólový náskok, ktorý nabral v prvom vzájomnom meraní síl, keď doma vyhral 28:28. Pri rovnosti bodov rozhodol o víťazovi práve tento detail. „Naším cieľom bolo v prvom polčase ísť do dvoj, až trojgólového vedenia a v druhom svoj náskok navyšovať. Vedeli sme ale, že to bude veľmi ťažké. Most sa na vzájomný zápas veľmi dobre pripravil. Manko sa nám nedarilo sťahovať. V závere sme ešte mali snahu o naháňačku za ním, no súperky si to udržali a súťaž tak vyhrali zaslúžene,“ poznamenal tréner MŠK Iuventa a súčasne aj športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. Ten videl dôvody neúspechu hlavne v päťgólovej prehre v Moste a takisto aj v naháňaní zajaca za chvost. „Keď chceme v budúcnosti uspieť, musíme ísť do súťaže od úvodu naplno. Nemôžeme si dovoliť zbytočne strácať body a potom to naháňať. Teraz sme stratili len štyri body, no aj tak nám to nestačilo na víťazstvo v lige. Nestačilo by nám ani víťazstvo o päť gólov, keďže Most mal lepšie skóre. My sme jednoducho museli vyhrať o šesť a viac gólov, na čo sme si nemohli dovoliť zahodiť až toľko šancí, koľko sme v zápase zahodili.“

Päťgólové manko, ktoré Michalovčanky nachytali v závere zápasu v Moste tak zrejme rozhodlo o tom, že aj napriek iba dvom porážkam v súťaži desiaty titul nezískajú. „Všetkým je nám to ľúto. Doplatili sme na nepremenené šance. Dali sme iba devätnásť gólov, čo je strašne málo. My sa v koncovke trápime už dlhšie. Pritom máme brankárky zmapované, vieme, čo robia, no aj tak sa trápime. Práve tam vidím príčinu prehry. Čo sa týka nastavenia a taktiky, myslím si, že sme hralo dostatočne trpezlivo. Nejaké chybičky sme urobili. Aj napriek tomu všetkému si myslím, že to bol jeden kvalitný zápas a dobré vyvrcholenie súťaže. Teraz sme o MOL ligu neprišli. Skôr si myslím, že sme si to prvé miesto prehrali v zápase tam. V posledných minútach sme urobili viacero chybičiek, ktoré nás stáli lepší výsledok. Chýbal nám tam nejaký líder, ktorý by to všetko ukočíroval,“ nadviazala na trénerove slová jedna z najskúsenejších hráčok káder Lívia Klučková. Odchovankyňa šalianskej hádzanej a večná zberateľka druhých miest sa teda nedočkala premiérového triumfu v nadnárodnej súťaži. „To nie, no verím, že sa o niekoľko týždňov dočkám premiérového slovenského titulu.“

 

Práve slovenský titul je pre Michalovčanky vrcholným cieľom v tejto sezóne. Iuventy chce získať rekordný dvanásty slovenský primát, no bude to mať ťažké. Semifinálovú prekážku ŠŠK Prešov by zrejme jej hráčky v sérii po novej hranej len na dve víťazstvá, mali zvládnuť. Finálová séria ale bude určite ťažšia, či už tam bude tradičný finálový rival Šaľa, alebo Dunajská Streda, ktorá prekvapila tretím miestom v rámci MOL ligy, ale aj ako jediný tím so skalpami Mostu a Michaloviec. „My sa musíme sústrediť predovšetkým na seba. Semifinálovú sériu musíme zvládnuť a potom sa uvidí, či narazíme na Dunajskú Stredu, alebo Šaľu,“ podotýka rodáčka z Močenka, ktorá práve cez šalianske Duslo a Prešov prišla vo februári minulého roka do Michaloviec.  

 

Slovenské národné play-off sa bude hrať po novom len na dve víťazstvá. Sériu začne na domácej pôde po základnej časti lepšie postavený tím, druhý zápas sa odohrá na ihrisku súpera a prípadný tretí opäť u družstva, ktoré skončilo v MOL lige lepšie. Iuventa štartuje semifinálovú sériu v nedeľu deviateho mája domácim súbojom. Následne sa v stredu predstaví v Prešove a cez víkend by sa hral prípadný tretí duel. Prvý zápas finálovej série je na programe cez víkend 22.-23. mája, v stredu 26. mája sa odohrá druhý duel a meno slovenského majstra spoznáme najneskôr počas víkendu 29.–30. máj.

Desiata interligová medaila v rade

Michalovské hádzanárky aj napriek sobotňajšiemu nezdaru sú stále najúspešnejším tímom nadnárodnej MOL ligy. Veď iba v dvoch sezónach z osemnástich ukončených sa netešili z medaile. Bolo tak v sezóne 2003/04 kedy obsadili štvrté a 2009/10 kedy zase skončili na šiestej priečke. Inak dosiahli deväť zlatých, päť strieborných a dve bronzové medaile. Práve získané striebro je desiatym cenným kovom v rade. Most sa tešil z tretieho triumfu a v internej tabuľke sa prepracoval na druhé miesto za Iuventu, keď sa odtrhol od dovtedy takisto víťazov dvoch ročníkov spoločnej súťaže Šale a Slavie praha. Okrem nich sa ešte tešili raz aj hráčky Veselí nad Moravou, no a v premiérovej sezóne 2003/03 rakúskeho Hypa Niederosterreich.

Prehľad doterajších víťazov MOL ligy (v zátvorke umiestenenie Iuventy).
2002/03: Hypo Niederösterreich (3).
2003/04: Slovan Duslo Šaľa (4).
2004/05: Iuventa Michalovce.
2005/06: Iuventa Michalovce.
2006/07: Iuventa Michalovce.
2007/08: Slovan Duslo Šaľa (2).
2008/09: Iuventa Michalovce.
2009/10: DHC Slavia Praha (6).
2010/11: DHC Slavia Praha (2).
2011/12: HK Britterm Veselí nad Moravou (2).
2012/13: DHK Baník Most (2).
2013/14: Iuventa Michalovce.
2014/15: Iuventa Michalovce.
2015/16: Iuventa Michalovce.
2016/17: Iuventa Michalovce.
2017/18: DHK Baník Most (3).
2018/19: Iuventa Michalovce.
2019/20: bez víťaza.
2020/21: DHK Baník Most (2).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.05.2021 19:26:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.