files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pred sobotou s jasným imperatívom. Po druhýkrát zdolať Ružomberok

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nie sú ani štyri kolá pred koncom nadstavbovej časti najvyššej Fortuna ligy o udržanie von z hry o záchranu. Ba naopak. S 27 bodmi im patrí stále posledné dvanáste miesto. Z neho by sa chceli čo najskôr odlepiť a najlepšie hneď po sobotňajšom zápase siedmeho kola, v ktorom privítajú Ružomberok (začiatok o 17.00 hod.).

Michalovčania nevyhrali už tri zápasy v rade a aj preto im patrí posledné miesto v tabuľke. Veľkú bodovú stratu ale nemajú. Predposledná Nitra má rovnaký počet bodov, desiata Senica má náskok len jedného a deviate Pohronie troch bodov. „Príjemná situácia to rozhodne pre nás nie je,“ rozhovorila sa opora defenzívy Michalovčanov Martin Bednár, ktorý si v niektorých dueloch na svoj rukáv dal aj kapitánsku pásku. „Chceme sa dostať samozrejme vyššie a to už po sobote. Našou snahou bude nad Ružomberkom zvíťaziť a posunúť sa v tabuľke vyššie,“ pokračuje defenzívny záložník či alternujúci stopér. Podľa ďalšieho obrancu Matúša Vojtka sú síce Michalovčania na poslednom mieste, nič ale nie je stratené. „Strata nie je veľká. Stačí bodovať dvakrát v rade a sme z najhoršieho vonku. Vyššie v tabuľke môžeme ísť aj po jednom zápase. Bude to podľa mňa veľmi tesná situácia a rozhodovať bude každý bod a každý gól.“

Po remíze 1:1 v Senici zastavili Michalovčania nepriaznivú sériu dvoch porážok v rade. Teraz je na rade dosiahnuť po troch nezdaroch víťazstvo. V ceste im ale stojí nepríjemný Ružomberok, s ktorým sa im v najvyššej súťaži nedarí. V tohtosezónnej jesennej časti ho zdolali až na osemnásty pokus, keď v gólovej prestrelke vyhrali 4:3. „Ani neviem povedať, prečo to tak bolo, že sme ich dlho nevedeli poraziť,“ povzdychol si Matúš Vojtko, ktorý následne k tejto téme dodal. „Posledný domáci duel sme to ale prelomili a našou snahou bude vyhrať aj v sobotu.“ Práve domáci súboj s Ružomberkom a so Sereďou, ktorú privítajú Zemplínčania o dva týždne, môžu byť obrovským jazýčkom na fortunaligových váhach. „My vieme, že už si doma nemôžeme dovoliť strácať body. Už ide do tuhého. Keď zvládneme domáce zápasy na plný počet bodov a niečo prinesieme aj z ihrísk súperov, naša šanca na záchranu bude reálna,“ pokračuje Matúš Vojtko.

Ani Martin Bednár nevedel presne povedať, prečo sa Michalovčanom s Ružomberkom doteraz veľmi nedarilo. „Je pravda, že nám doteraz nesedel. Naposledy sme to ale prelomili a chceme v tom pokračovať aj v sobotu,“ zdôrazňuje bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý plnú minútaž odohral aj pred mesiacom pri prehre 0:2 pod Čebraťom. V ňom opäť raz exceloval bývalý Michalovčan Martin Regáli. „Opäť hrali taký nepríjemný futbal. Nesnažili sa hrať, skôr čakali na naše chyby. Čo sa týka Maťa Regáliho, ten sa vždy dokáže v zápase proti nám vyhecovať k super výkonu. Budeme si musieť dať na neho pozor. Do konca súťaže nám ostávajú ešte štyri zápasy. Ja verím, že zabojujeme a vydolujeme z nich čo najviac bodov. Dôležité samozrejme bude zvládnuť hlavne domáce zápasy, teda aj ten sobotňajší s Ružomberkom,“ dodáva na záver Bednár, v súčasnosti hosťujúci z Dunajskej Stredy.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.04.2021 20:41:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.