files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sedemgólová prestrelka v prospech Popradu. Kamzíci vyrovnali stav série na 2:2

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali vo štvrtom semifinálovom zápase Kaufland play-off Tipos Extraligy na ľade Popradu 2:5. „Kamzíci“ tak vyrovnali stav série na 2:2. Tá sa teraz sťahuje znova na Zemplín, kde sa vo štvrtok od 18.00 hod. odohrá piaty zápas a už teraz je isté, že sa bude hrať aj v sobotu v Poprade.

Tréner michalovskej Dukly po najslabšom výkone jeho tímu v play-off nenechal vo svojich útokoch kameň na kameni. „Čierny Peter“ v podobe ôsmeho legionára tentoraz zostal na kanadskom obrancovi Southornovi, do zostavy sa po štyroch dueloch vrátil jeho krajan, útočník Jordan Hickmott. Do určitej miery to aj zabralo. Zemplínčania v druhej tretine viedli 2:1, no potom nielen svojou vinou prišli o tesný náskok. Popradčania vyrovnali stav série na 2:2 a už teraz je jasné, že sa nebude hrať len vo štvrtok v Michalovciach, ale aj v sobotu v Poprade.

Úvod štvrtého duelu nebol taký dynamický, ako v pondelok. Začalo sa opatrnejšie. Prvý rozhodcovský hvizd prišiel až v tretej minúte, dovtedy hra plynula zo strany na stranu. Ako prví mohli skórovať Michalovčania, Lalancette s Regendom ale brejk dvoch na jedného riešili zle. Ako sa majú brejkové situácie premieňať im v ôsmej minúte ukázali domáci. Tí využili to, že až štyria Michalovčania prepadli v útočnom pásme a po krásnej akcii na jeden dotyk sa gólu dočkal fínsky útočník Janne Tavi. Hostia mohli vyrovnať pri vylúčení Livingstona. V presilovke síce celý trest kanadského útočníka strávili v útočnom pásme, nevypracovali si však žiadnu šancu. Presilovku síce Zemplínčania nevyužili, no zostali aktívni, čo sa im vyplatilo v šestnástej minúte. Erkinjuntti si vymenil puk s Korhonenom a sám zoči-voči Vošvrdovi nezaváhal. Hneď na to sa mohli po vylúčení Louisa domáci dostať do vedenia, presilovku však nezahrali ideálne, a tak sa prvá tretina remízou 1:1.

Druhá tretina začala dobrou strelou Haščáka, s ktorou si poradil Škorvánek. Na druhej strane sa až pred Vošvrdu pretlačil Marek Mašlonka, puk za jeho chrbát ale nepretlačil. Aj keď v druhej časti mal puk častejšie na hokejkách domáci, do vedenia sa mohli dostať Michalovčania. Najskôr Korhonen nepretlačil puk Regendovi, ktorý bol sám pred brankárom a potom v prečíslení nepresne mieril Lehtonen. Hostia sa mohli dostať do vedenia aj pri dvoch presilovkách v rade, ktoré ale nevyužili. Čo sa im nepodarilo v presilovkách, prišlo potom v rovnovážnom stave. Michalovčania sa dostali do rýchlej kontry, strelu Hickmotta vyrazil Vošvrda iba pred Regendu a ten už nemal problém upratať puk do prázdnej bránky. O necelú minútu bolo ale opäť vyrovnané. Lehtonenovi sťažil cestu k puku hlavný arbiter Baluška, Mešár našiel spoza bránky neobsadeného Mashintera a ten už nemal problém skórovať. Domáci dokonca mohli ísť do vedenia po zbytočnom faule Toroka, presilovku však nevyužili.  

Tretie dejstvo začali lepšie Popradčania. Najskôr Haščákovu strelu zblokoval Mudrák. Po následnom vhadzovaní sa k puku dostal Dalhuisen, ktorého strelu tečoval do siete Marcel Haščák. Hneď na to bol vylúčení za vyhodenie puku McCormack, hostia sa zubami-nechtami ubránili. Zvýšiť popradské vedenie mohol v samostatnom úniku Michael Vandas, puk z jeho hokejky však minul o centimetre hornú žŕdku. Popradský útočník si všetko vynahradil v 52. minúte, kedy využil chybu Lalancetta a upravil na 4:2. Michalovčania mohli znížiť v samom závere, keď zahrávali presilovku o dvoch hráčov, navyše, tréner Valtonen odvolal aj brankára Škorvánka a jeho zverenci tak hrali šiesti proti trom. Ani túto prevahu na gól nezužitkovali. Skokan v poslednej minúte spečatil popradské víťazstvo. Po jeho góle vzplanuli vášne a do konca zápasu boli vylúčení Louis s Haščákom.  

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Stav série: 2:2.
Góly: 8. Tavi (Dalhuisen, Zagrapan), 36. Mashinter (Mešár), 41. Haščák (Dalhuisen, Svitana), 52. Vandas (Handlovský), 60. Skokan – 16. Erkinjuntti (Korhonen), 36. Regenda (Hickmott, Lalancette)
Vylúčení: 5:4, Drgoň 10. minút vrazenie na mantinel, Haščák 5+DKZ sekanie - Torok 10. minút vrazenie na mantinel, Louis 5+DKZ sekanie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, Goga – Kacej, J. Konc ml. Bez divákov.
HK: Vošvrda - Drgoň, Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Hudec, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Handlovský, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Tavi – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Jevoš.
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek - Mihálik, Mudrák, Ťavoda, McCormack, Šedivý, Louis – Hickmott, Lalancette, Regenda – Korhonen, Galamboš, Erkinjuntti – Bartánus, Lehtonen, Takáč – Mašlonka, Suja, Török - Lačný, Chalupa.



Uverejnené: 20.04.2021 19:43:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.