files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ofenzívne trápenie Michalovčanov pod Tatrami

Prvú porážku v semifinále play-off utrpeli v pondelok hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Zverenci trénera Tomeka Valtonena prehrali na ľade Popradu po hlavne v ofenzíve veľmi slabom výkone 1:2 a Popradčania tak znížili v sérii hranej na štyri víťazstvá na 1:2.

V semifinálovej sérii dvoch tímov z východu Slovenska, ktorú môžeme nazvať aj bitkou o východ, teda aj po treťom zápase platí, môj dom – môj hrad. Je to úplný opak štvrťfinálovej série Michalovčanov s Trenčínom, kde v šiestich dueloch sa až päťkrát z víťazstva tešil hosťujúci tím. „Ja verím, že sa to v utorok zmení a prvýkrát dobyjeme ľad súpera my,“ poznamenal kapitán Michalovčanov Vladimír Mihálik. Popradčania hneď v úvode zápasu využili Haščákom presilovku. Hosťom sa síce podarilo odpovedať McCormackom, stále však boli o krok vzadu. Handlovský korunoval prevahu Popradčanov druhým gólom, ktorý bol nakoniec aj víťazný. V zostávajúcich dvoch tretinách totiž žiaden gól nepadol. „Nezačali sme dobre a celý duel sa niesol v tom tóne. V útočnej fáze sme neboli až takí aktívni, ako tomu bolo v domácich zápasoch. Popradčania to hrali veľmi umne. Väčšinu sme boli my tí, ktorí sme chceli útočiť. Oni to zatvárali a nepúšťali nás do šancí,“ pokračuje michalovský kapitán.

Najväčším problémom Zemplínčanov bola ofenzíva. Počas celého duelu vyslali na bránku súpera len trinásť striel, čo je žalostne málo. „Samozrejme, že je to málo,“ podotýka útočník Dukly Peter Galamboš. „Poprad na nás vybehol. Aj sme to čakali, rýchlo sme mu však dali presilovku, čím sme ich dostali na koňa. Bolo to opäť o jednom góle. Tentoraz mali viac šťastia oni. My ale musíme k nemu ísť v ústrety. Málo sme sa tlačili do bránky, málo sme sa tlačili do zakončenia a to rozhodlo,“ pokračuje stredný útočník Michaloviec. Podľa jeho ďalších slov nízka strelecká aktivita Michalovčanov súvisela aj s hrou „kamzíkov“. „Dobre nás napádali a vytláčali do miest, odkiaľ nehrozí nebezpečenstvo. V utorok je ale nový zápas. My sa musíme z toho tretieho poučiť a do štvrtého ísť inak. Stále sme vpredu, stále vedieme v sérii 2:1. Z jednej prehry nemôžeme robiť tragédiu. V utorok je nový deň a my sa toho musíme zhostiť lepšie,“ dodáva Peter Galamboš.

Aj podľa asistenta trénera Juraja Faitha sa Michalovčania musia viac tlačiť do koncovky. „Z našej strany nie je čo ani hodnotiť. Boli sme slabším mužstvom. Popradčania zaslúžene vyhrali a znížili v sérii. My teraz musíme nájsť cestu, ako sa dostaviť k tej hre, akú sme predvádzali v domácich zápasoch,“ začal svoje hodnotenie Faith. K zápasu ešte dodal. „Poprad bol aktívnejší. Na túto prehru musíme rýchlo zabudnúť. V utorok je nový deň, nový zápas a my sa naň musíme pripraviť tak, aby sme ho zvládli lepšie.“

Zemplínčania musia vymyslieť niečo nové hlavne v útoku, kde hrali až príliš staticky. Výsledkom toho bolo iba chabých trinásť striel na bránku súpera. „Je to strašne málo. Na to, aby ste po takomto počte striel uspeli, potrebujete vynikajúci výkon obrany a brankára. Náš brankár Škorvánek opäť zachytal veľmi dobre. Bol našim najlepším hráčom. Problém bol inde. Smerom dopredu sme neboli takí dôrazní a takí aktívni, ako v predošlých zápasoch,“ dodal na záver Juraj Faith. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.04.2021 08:50:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.