files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bitka o východ sa sťahuje pod Tatry. Potvrdia Michalovčania povesť najlepšieho tímu na ľade súpera?

Semifinálová séria Kaufland play-off Tipos Extraligy medzi dvoma „východniarmi“, ktorú sme nazvali aj bitkou o východ, má zatiaľ, čo sa týka skóre jednoznačný priebeh. Michalovská Dukla Ingema vedia po dvoch víťazstvách v sérii 2:0 a hoci je to na ľade absolútne vyrovnané, jej hráči sú k finále bližšie ako hráči HK Poprad. „Kamzíci“ sa ale dušujú, že po dvoch zápasoch na ich ľade to môže byť iné.

Séria sa teraz sťahuje pod Tatry, kde sa v pondelok a utorok odohrá jej nesmierne dôležitý tretí a štvrtý diel. „Zatiaľ je to 2:0 a karty majú na svojej strane Michalovčania,“ rozhovoril sa tréner Popradu Peter Mikula. „Doma musíme urobiť všetko preto, aby sme im to sťažili a sériu „zamútili“ aj my. Hráme dvakrát doma, čo chceme využiť. Predpokladá sa, že to môže byť aj dlhá séria. Veľmi veľa bude záležať od tretieho zápasu hraného v pondelok. Bude dôležitý tak pre nás, ako aj pre Michalovčanov,“ pokračuje Mikula.

Zemplínčania si uvedomujú, že aj napriek tomu, že po víťazstvách 3:1 a 3:2 po nájazdoch síce v sérii vedú 2:0, no ešte vyhraté nemajú. Na postup do finále totiž potrebujú ešte získať dva body. „Vedieme síce v sérii 2:0, no stretli sa dve vynikajúce mužstvá. Popradčania majú svoju kvalitu a stav 2:0 pre nás ešte absolútne nič nerieši,“ zdôrazňuje asistent trénera v Dukle Michalovce Juraj Faith, na ktorého slová nadväzuje aj útočník Pavol Regenda. „Určite nás tam nič ľahké nečaká. Podľa mňa budú ešte viac motivovaní. Budú viac makať a drieť, aby sa dostali späť do série. Nám sa vonku v tejto sezóne ale darí, navyše sa nám hrá dobre aj v Poprade. Je tam menšie klzisko, čo nám vyhovuje. Musíme sa dobre pripraviť nielen fyzicky, keďže sme toho mali v poslednej dobre veľa, ale aj psychicky. Myslím si, že podobne ako doma s nimi môžeme hrať vyrovnanú partiu aj tam.“

V sérii medzi najlepšou obranou a najlepšou ofenzívou zatiaľ dominujú Michalovčania. „Všetko ale mohlo byť aj inak. Oba zápasy boli vyrovnané a rozhodovali maličkosti. Všetci sme radi, že zatiaľ rozhodovali v náš prospech,“ zdôrazňuje Pavol Regenda, podľa ktorého ďalších slov takisto ešte vonkoncom rozhodnuté nie je. „Myslím si, že to bude dlhá séria. My sme urobili výrazný krok k postupu dvoma domácimi výhrami, no musíme to potvrdiť aj v ďalších dueloch,“ dodáva na záver Pavol Regenda.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.04.2021 21:19:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.