files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania po prehre v Zlatých Moravciach opäť na poslednom mieste

Druhú porážku v rade utrpeli v sobotu v Zlatých Moravciach futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí v piatom kole nadstavbovej časti o záchranu podľahli Seredi 0:2 a opäť klesli na posledné miesto v tabuľke. Dovtedy posledná Senica totiž vyhrala v Nitre 3:0 a odlepila sa z dna tabuľky.

Michalovčanom nepomohla ani trénerská zmena, ktorá sa udiala začiatkom týždňa. Anton Šoltis si pripísal neúspešnú premiéru, hoci jeho zverenci boli počas celého duelu lepším tímom. Zlyhali však v koncovke. „Práve to človeka mrzí najviac. Herný prejav bol dobrý. Hrali sme dá sa povedať na jednu bránku. Na to sa ale nemôžeme pozerať. Už sme si to rozobrali aj s chlapcami. V tejto fáze totiž potrebujeme hlavne body, ktoré nám chýbajú. Práve takouto hrou sa chceme prezentovať. Musíme ale byť efektívni. Seredčania teraz efektívni boli. Mali tri strely na bránu, dali dva góly. My potrebujeme byť agresívnejší v pokutovom území, ísť dôraznejšie do koncovky a byť sebavedomejší pri zakončení. Snahu chlapcom vytknúť nemôžem, potrebujeme ale pridať v agresivite, dôraznosti a efektivite. To je jediná cesta k strieľaniu gólov,“ zdôrazňuje tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorý na začiatku týždňa vystriedal Jozefa Majoroša.

 

Anton Šoltis sa vrátil do Michaloviec po viac ako roku a pol. Premiéru mal neúspešnú (foto: mfk zemplín)

Staronový kormidelník stále musí hľadať aj iné možnosti v zostave, aké použil v Zlatých Moravciach. „Do ofenzívy sme použili to najlepšie, čo tu momentálne je. V defenzíve ešte máme aj iné možnosti. Stále môžeme urobiť jednu, dve, alebo aj tri zmeny v zostave, nejaké veľké zmeny ale nečakajte. Toto pre nás momentálne ale podstatné nie je. Podstatné je, aby sme sa vo zvyšných piatich zápasoch zmobilizovali a zachránili pre Michalovce najvyššiu súťaž. Tabuľka je strašne vyrovnaná a preto potrebujeme bodovať v každom zápase,“ pokračuje Anton Šoltis.

Pokoj nebudú mať do konca súťaže

Po piatich nadstavbových kolách sa zdá, že z najhoršieho vonku sú už Sereď a Ružomberok. Seredčania majú na posledné miesto náskok osem bodov, Ružomberčania šesť. Deviate Pohronie si stále užíva trojbodový náskok, na desiate miesto sa dostala po výhre 3:0 v Nitre Senica. Michalovčania klesli po prehre v Zlatých Moravciach na posledné miesto, keď majú rovnako ako predposledná Nitra 26 bodov. Majú horšie skóre, v prípade rovnosti bodov ale rozhodujú vzájomné zápasy a tie majú s Nitrou lepšie. Šoltisa vôbec neteší, že družstvo opäť spadlo na fortunaligové dno. „A koho by to tešilo?“ pýta sa michalovský lodivod a následne pokračuje. „Neteší to nás trénerov, hráčov a ani vedenie klubu. Tabuľka je ale stále nabitá. Od deviateho miesta nás delí jedno víťazstvo, takže nič nie je stratené. Keď spravíte menšiu bodovaciu šnúru, máte na istý čas pokoj. My ale pokoj zrejme nebudeme mať do konca súťaže.“

 

Bude pokračovať vo víťaznom ťažení?

Budúcu sobotu začne druhá polovica nadstavbovej časti a Michalovčanov čaká šesťbodový duel v Senici. Práve Seničanov ešte vo februári tohto roka Šoltis viedol a s Michalovčanmi mal stopercentnú bilanciu. Doma ich zdolal so svojim tímom 3:0, na Zemplíne vyhral 1:0. Bude pokračovať vo víťaznom ťažení? „Ja pevne verím, že áno, že teraz sa situácia otočí,“ smeje sa Šoltis a  už vážnejšie dodáva. „Našou výhodou môže byť, že poznám mužstvo Senice. Bodaj by ste mali pravdu, aby som uspel aj v treťom meraní síl týchto súperov. Keby sme získali tri body, veľmi by sme si pomohli. Bodaj by ste teda mali pravdu.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.04.2021 14:46:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.