files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Správne riešenie, ktoré malo prísť skôr!

Tak aj tretí michalovský klub v sezóne 2020/21 menil trénera. Po hádzanárkach MŠK Iuventa a hokejistoch Dukly Ingema, ktorí siahli po zmene šéfa realizačného tímu ešte v novembri minulého roka, sa k ním pridali aj futbalisti MFK Zemplín. Jozefa Majoroša vystriedal Anton Šoltis a treba povedať, že zmena na tomto poste sa dala čakať. Výsledky a v poslednej dobe ani herný prejav mužstva totiž nezodpovedali tomu, že sa najvýchodnejší fortunaligista v najvyššej súťaži udrží.

Majorošovi sa stala osudná sobotňajšia prehra 1:2 s Pohroním. Už predtým ale prišlo k viacerým zakopnutiam. Tie v jesennej časti nespomíname, prišli nie len chybou realizačného tímu či hráčov. Na jar ale zaboleli domáca prehra so Sereďou, ako aj remízové zakopnutie s Nitrou, či prehra v Ružomberku, ktorí nastúpil bez siedmych hráčov. Vrcholom všetkého bola práve prehra s Pohroním, ale aj cesta, akou sa k nej Zemplínčania dopracovali. Vtedy si asi vedenie klubu povedalo dosť! Najlepším riešením bolo angažovanie Šoltisa. Ten sa nepotrebuje oboznamovať s prostredím, pretože ho dôverne pozná. Môže sa teda hneď sústrediť na robotu, pretože ho čakajú dva ťažké zápasy vonku a hneď na to domáci súboj s Ružomberkom, s ktorým sa Michalovčanom nedarí. Bude to sakramentsky ťažká robota, no Šoltis by mal byť jedným z mála, ktorý to môže zvládnuť...

Jozefa Majoroša vystriedal Anton Šoltis

Nemali si ale povedať v Zemplíne slovo dosť aj skôr? Nemohla prísť trénerská otázka na pretras po remíze s Nitrou a nový tréner by mal reprezentačnú pauzu na skonsolidovanie mužstva? Nebolo by ideálnejšie meniť šéfa realizačného tímu po skončení základnej časti a nenaplnení cieľa? Nebolo vhodné dať impulz hráčom skôr? To všetko sa môže ešte obrátiť proti Michalovčanom. Tí teraz veria, že zmena prišla ešte relatívne skoro, čo sa ale šesť duelov pred koncom povedať nedá. Každopádne, Jozef Majoroš urobil s tímom kus práce a nikto, naozaj nikto mu nemôže závidieť pozíciu, do ktorej sa dostal v lete. Michalovčania z nej dvakrát v rade výborne vykorčuľovali, tretíkrát sa im to nepodarilo. Keď sa ale náhodou vypadne, vina by určite spadnúť nemala len na neho, či hráčov. Chyby sa urobili hlavne v lete a keď príde k záchrane, treba urobiť všetko preto, aby sa už neopakovali. Inak by nemal zodpovednosť niesť iba Majoroš... Verme, že výmena trénera nakopne futbalistov tak, ako nakopla hádzanárky či hokejistov. Tí už zajtra štartujú semifinálovú sériu. Sú medzi štyrmi najlepšími na Slovensku, čo sa ešte futbalistom nepodarilo. Aj preto zrejme došlo k podpísaniu trénera Tomeka Valtonena na ďalšiu sezónu. Snáď sa rovnaký kúsok podarí aj Antonovi Šoltisovi.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.04.2021 10:26:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.