files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Konferencia „ Škola zmeny“ a vyhodnotenie programu Zelená škola

 

„Škola  zmeny“  - v tomto duchu sa niesli celé dva dni 21.-22. október 2010, ktoré učitelia a koordinátori programu Zelená škola strávili najrozmanitejšími aktivitami. Hostiteľom tejto celoslovenskej akcie bola tento rok Technická Univerzita vo Zvolene.

 

 

Nosná téma participácia


Nosnou témou všetkých  aktivít,  vzdelávaní, besied  a workshopov  bola participácia (spolupráca).  A tak sa na rôznych workshopoch účastníci venovali  témam: „Participácia detí a mladých“, „Participácia a motivácia.“ Osvojovali si  „Múdrosti o prírodných spoločenstvách“ a v „Potulkách krajinou – nekrajinou“  sa dozvedeli, ako použiť detskú fantáziu vo svoj prospech. Všetci sme sa zahrali, ako už dlho nie. Zmenili sme sa na víly, škriatkov, lovcov, pirátov, domčeky, motýle a mnohé ďalšie postavičky a zvieratká. Popoludňajšia prehliadka mestského parku  - prírodnej lokality Lanice, nás  zaviedla do okolia mŕtveho ramena Hrona a presvedčili sme sa o tom, že obyvatelia mesta sa rozhodli správne, keď zachránili túto lokalitu pred zasypaním.  Nezabudnuteľným zážitkom bolo tiež premietanie filmu „Strážca divočiny“  so živým ozvučením inštrumentalistu Maoka. Po filme sa v plnej aule konala diskusia s jeho tvorcami Erikom  Balážom a Róbertom Rajchlom.

 

Projekt Zelená škola aj na ZŠ T.J. Moussona


V panelovej diskusii  na tému  „Participácia mladých – perspektívy a bariéry“  bola jednou z diskutujúcich aj     Mgr. Lenka Paľová, koordinátorka projektu  Zelená škola na ZŠ. T.J.Moussona  4 v Michalovciach. Vo viac ako hodinovej diskusii sa najviac pýtali koordinátori začínajúcich škôl. Zaujímalo ich najmä, ako je možné docieliť to, že žiaci sa s radosťou  a aktívne zapájajú do diania v škole a sami vymýšľajú, navrhujú a aj realizujú jednotlivé aktivity a činnosti.


 

Titul kvality aj v Michalovciach

Vyvrcholením celej konferencie bolo odovzdávanie diplomov a certifikátov. Titulom a vlajkou medzinárodného vzdelávacieho programu Zelená škola/Eco-Schools sa v školskom roku 2010/11 môže už po piaty krát pýšiť aj naša škola. Zelená škola je najväčší environmentálny program na svete a je doň zapojených 31 – tisíc škôl. Certifikát oceňuje aktivity žiakov a učiteľov v ochrane životného prostredia. Titul Zelená škola je značkou kvality environmentálneho vzdelávania a manažmentu na školách a v tomto  začatom smerovaní  chceme pokračovať aj naďalej.

                                                                              Mgr. Renáta Perunková

 

 



Uverejnené: 02.11.2010 22:56:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.