files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sníval, že raz rozhodne duel Ligy majstrov, stačí mu aj zápas Fortuna ligy

Už druhýkrát v jarnej časti najvyššej futbalovej Fortuna ligy sa stalo, že hráči MFK Zemplín Michalovce rozhodli o svojej výhre v posledných sekundách duelu. Zatiaľ, čo v poslednom kole základnej časti s Nitrou (1:0) rozhodol o ich víťazstve Dimitrios Popovits, v sobotňajšom treťom kole nadstavbovej časti o záchranu so Senicou (1:0) sa to v deväťdesiatej minúte podarilo Matejovi Trusovi.

Michalovský útočník, ktorý sa počas reprezentačnej prestávky podieľal dvoma gólmi na víťazstve reprezentačnej dvadsaťjednotky na turnaji Antalya Cup, si gólový apetít priniesol aj do klubu. V poslednej minúte duelu ho centrom z rohového kopu našiel Igor Žofčák, ktorý mu na hlavu posadil opäť raz geniálnu loptu. „Už pred zápasom som v rozhovore avizoval, že je jedno kto dá gól, no proti Senici potrebujeme vyhrať. Nakoniec to padlo na mňa,“ smeje sa Matej Trusa, ktorý ku gólovej situácii dodáva. „Prihrávka bola taká prudká, že ešte teraz ma štípe čelo. Nevadí, hlavne, že bola gólová. Takto som sníval, že rozhodnem duel Ligy majstrov. Nateraz mi ale stačí, že to bol zápas Fortuna ligy.“

 

Zemplínčania po poslednej prehre 0:2 v Ružomberku opätovne spadli na poslednú priečku v tabuľke. Preto potrebovali zabodovať naplno, čo im zrejme zväzovalo nohy. Počas celého duelu síce mali prevahu, situácie však riešili kŕčovito a do čistých gólových šancí sa nedostávali. „Nechceme sa vyhovárať na to, že bol zlý terén, alebo fúkal nepríjemný vietor. Podmienky boli pre oba tímy rovnaké,“ rozhovoril sa kapitán MFK Martin Bednár, ktorý tentoraz na stopérskom poste výborne zastúpil vykartovaného Pina Solera. „Sme všetci radi za toto víťazstvo. Pre diváka to asi pekný futbal nebol. Tu sa ale hrá o záchranu a nie na krásu. Potrebujeme zbierať body a to už je jedno, akým štýlom,“ pokračuje Martin Bednár.

 

To, že najdôležitejšie bolo víťazstvo, podotkol po zápase aj tréner Zemplínčanov Jozef Majoroš. „V prvom rade chcem chlapcom poďakovať za to, že išli v ústrety víťazstvu až do samého konca. Nebolo to z našej strany optimálne, no myslím si, že sme o ten jeden gól boli lepším tímom,“ rozhovoril sa michalovský tréner. Jeho zverenci nutne potrebovali zabodovať naplno. V prvých dvoch zápasoch nadstavby zaknihovali iba jediný bod za domácu remízu s Nitrou a aj preto spadli na dno tabuľky. „Verím, že nás toto víťazstvo nakopne. Že nám dodá viac sebavedomia, budeme viac uvoľnenejší. Je vidno, že tie mužstvá v dolnej polovici tabuľky sú vyrovnané. Čaká nás ešte sedem rovnako ťažkých zápasov, ako bol ten so Senicou. Preto verím, že po tejto výhre budeme kľudnejší a že nás to nakopne.“

 

Michalovčania si troma získanými bodmi opäť pomohli. Na poslednú priečku zosunuli práve Senicu, ktorá na nich stráca dva body. Dva body strácajú aj Michalovčania na jedenástom mieste na siedmu Sereď. Zvyšné tri tímy Pohronie, Ružomberok a Nitra majú rovnaký počet 26 bodov ako oni. „Sami vidíte, že tá tabuľka je poriadne natlačená. Ľahko sa môže stať, že po dvoch výhrach v rade ostatným súperom odskočíte. Bude to do konca sezóny určite náročné. Veď siedmy tím tabuľky od posledného delia iba štyri body a každý teda môže byť siedmym, ale aj posledným v tabuľke,“ zdôrazňuje Martin Bednár. „Toto naše víťazstvo je veľmi cenné. My ale naň musíme zabudnúť a sústrediť sa na ďalší víkend, kedy privítame Pohronie. V prípade víťazstva si opäť môžeme pomôcť, čo všetci aj chceme. Pôjdeme s jasným cieľom vyhrať a opäť poskočiť v tabuľke vyššie,“ nadväzuje na Bednárové a trénerove slová Matej Trusa.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.04.2021 09:26:29 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.