files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hlavnou prioritou úspešné dokončenie sezóny a spustenie tréningov u mládeže

Koncom roka 2020 došlo v Iuvente Michalovce k zmenám vo vedení a štruktúre klubu. Ten nadviazal spoluprácu s mestom a nový názov dlhodobého účastníka MOL ligy a jediného reprezentanta Michaloviec v európskych pohároch je MŠK Iuventa Michalovce.

Novým prezidentom sa stal Patrik Sabov, viceprezidentom je Jozef Sokologorský, ktorý je aj viceprimátorom Michaloviec. Obidvaja sú aj členmi novej správnej rady, v ktorej nechýbajú ani zástupcovia sponzorov, hráčok, či mesta. „Spolupráca je zatiaľ bezproblémová. Veci sa riešia operatívne. Veľmi sa teším spolupráci s viceprimátorom a viceprezidentom klubu Ing. Jozefom Sokologorským. Jeho prínos je citeľný,“ poznamenal v rozhovore pre oficiálnu stránku klubu jeho prezident Patrik Sabov. „Gro našej činnosti sa momentálne zameriava na zabezpečenie fungovania klubu v súvislosti s pandémiou COVID-19. Cieľom je udržať tím žien mimo všetkých kontaktov, ktoré by ich mohli ohroziť, keďže iba tím žien hrá súťažné zápasy. Prvé kroky smerovali predovšetkým týmto smerom,“ informoval Sabov o prvých krokoch nového vedenia klubu. V zaujímavom rozhovore predstavil aj členov novej správnej rady a takisto aj najvyššieho kontrolného orgánu, dozornej rady, kde sú takisto zástupcovia klubu, sponzorov aj mesta.

 

Prezident MŠK Iuventa Michalovce následne zhodnotil pôsobenie ženského tímu. Ten aktuálne ťahá deväťzápasovú víťaznú sériu, ktorú naštartoval po zmene realizačného tímu. Naše ciele ostávajú nezmenené, slovenský titul a Slovenský pohár. Samozrejme, chceme skončiť čo najvyššie v rámci MOL ligy. Som veľmi rád, že ťaháme sériu výhier, ale ťažké zápasy sú ešte pred nami. Stretneme sa 2x s Mostom, 2 x so Sláviou, jednoduché to nebude ani v Zlíne či Písku. Musíme ísť do každého zápasu naplno a koncentrovane, čo sa nám v niektorých zápasoch za posledný mesiac nepodarilo. Ak sa nevyvarujeme slabšej koncentrácie, môže sa nám to škaredo vypomstiť. Určite máme na to v každom zo zostávajúcich zápasov uspieť, ale musíme ich odohrať v nasadení, rýchlosti a koncentrácií,“ hodnotí prezident MŠK Iuventa.

 

V rozhovore sa nevyhli ani téme mládež. Tá momentálne nemôže trénovať ani hrávať, čo Sabova veľmi trápi. Mládež je veľmi vážna téma a som rád, že sa o nej bavíme. Chceme sa touto cestou pripojiť k iniciatíve viacerých klubov a zväzov, ktoré apelujú na vedenie štátu, aby umožnili fungovanie mládeže. Je to veľmi dôležité nielen pre ich zdravý životný štýl, ale aj z pohľadu sociálnych kontaktov. Poďme do vytvorenia menších skupín, testujme pred začiatkom tréningu, zápasu, nech sú zápasy bez rodičov, povoľme tréningy vonku, urobme aspoň niečo, lebo nás táto situácia dobehne v čase nielen čo sa týka kvality športu, ale aj zdravia detí. Podľa informácií z ostatných krajín, deti trénujú, dokonca v niektorých štátoch aj hrajú zápasy, samozrejme, je to spojené napr. testovaním 2x do týždňa, obmedzením počtu osôb na zápasoch mládeže, atď.. Dúfam, že čo najskôr sa nájde vôľa aj spôsob ako pustiť deti na športoviská.“

 

Poslednou témou rozhovoru bola budúca sezóna. V nej by malo vedenie klubu riešiť aj trénerskú otázku, keďže súčasný tréner Jan Benadik je aj športovým riaditeľom klubu a podľa vlastných slov dlho na dvoch stoličkách sedieť nemôže. „Chceme sa zamerať predovšetkým na úspešné ukončenie tejto sezóny a preto sa nebudem vyjadrovať ani k zloženiu kádra na novú sezónu, ani k realizačnému tímu. Ihneď po skončení sezóny si môžeme sadnúť a poinformovať o oboch otázkach,“ dodal na záver pre stránku Iuventy Patrik Sabov.

PETER BRENDZA

ZDROJ: https://iuventa-zhk.sk/80381-2/



Uverejnené: 19.03.2021 17:33:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.