files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla pred záverom základnej časti, cieľom udržať si druhú priečku

Základná časť najvyššej hokejovej Tipos Extraligy speje do finále. Tímom zostáva odohrať už iba posledné dva zápasy. Aj dve kolá pred koncom ešte nie je rozhodnuté o ničom. Črtá sa boj do posledného kola nielen o prvú štvorku, ale aj o šestku, čiže účasť v play-off.

Hokejisti HK Dukla Ingema sa po nedeľňajšej výhre 5:0 nad Liptovským Mikulášom predrali na druhé miesto v tabuľke. Keď si ho chcú udržať, budú musieť uspieť najskôr v piatok v Trenčíne a potom aj v domácom súboji posledného päťdesiateho kola s Nitrou. „Musím povedať, že sme sa na tieto zápasy pripravovali zodpovedne. Tabuľka je tak „narvaná“, že pre nás by bolo najlepšie získať šesť bodov. Potom sa nemusíme pozerať na nikoho iného a pozíciu v prvej dvojke si udržíme. Rovnako sú na tom, ale aj ostatné tímy. Prakticky každému o niečo ide a tieto dve kolá sú už takým malým play-off,“ rozhovoril sa asistent trénera Juraj Faith. Podobný názor zdieľa aj útočník Pavol Regenda. „Posledné dve kolá budú veľmi dôležité pre postavenie jednotlivých tímov v tabuľke. Je to tam dosť natlačené, či už v boji o druhé, tretie a štvrté miesto, alebo v súboji o prvú šestku a účasť v play-off. Do zostávajúcich dvoch duelov ideme s cieľom vyhrať ich. Vieme, že nemôžeme vyhrávať vždy, no chceme podať taký výkon, aby sme si povedali, že sme pre zisk bodov urobili všetko, čo sa dalo.“

Dve kolá pred koncom základnej časti je jasné, že Michalovčania skončia v prvej štvorke, keďže na piatu Nitru majú náskok siedmych bodov. Zrejme ich však čaká už iba boj o druhé až štvrté miesto, keďže líder tabuľky zo Zvolena má pred nimi štvorbodový náskok. Následný rozdiel medzi druhými Michalovcami a štvrtým Slovanom sú dva body. „Chceme rozhodne skončiť čo najvyššie. Rátame so všetkým, pretože potrebujeme nastaviť tréningový proces. V prípade, že skončíme na druhom mieste, do play-off naskočíme neskôr, čiže aj na tom záleží nastavenie tréningového procesu. Rátame s oboma alternatívami, teda s tým, že skončíme na druhom mieste a začneme neskôr, ale aj s tým, že skončíme horšie a začneme play-off skôr,“ zdôrazňuje Juraj Faith.

Skončiť na druhom mieste a získať pred začiatkom vyraďovacej časti nejaký deň voľna na viac samozrejme láka aj hráčov v šatni. „Najlepšie by bolo, keby sme skončili na prvom mieste, Zvolen si to už ale asi postráži,“ reaguje Pavol Regenda a hneď na to dodáva. „Čo sa týka nášho umiestnenia, chceme skončiť čo najvyššie a pripraviť si tak dobrú východiskovú pozíciu pred play-off. Samozrejme, ideálne by bolo skončiť na druhom mieste a začať trošku neskôr. Takisto by sme mali výhodu v prípade postupu ďalej. Určite sa teda chceme pobiť v zostávajúcich dvoch zápasoch o víťazstvá a zisk čo najvyššieho počtu bodov.“  

Najlepšie karty drží v rukách Zvolen

Aj keď sa to pred dvoma týždňami nezdalo a našimi favoritmi na víťazstvo v základnej časti boli tímy z východu Slovenska, aktuálne to vyzerá tak, že trofej Dušana Pašeka poputuje na stred Slovenska, konkrétne do Zvolena. HKM má po výhrach nad Michalovcami a v Poprade v rukách najlepšie karty. Má štvorbodový náskok pred druhými Michalovcami, päťbodový pred Popradom a na Slovan náskok šiestich bodov. Stačí mu v piatok doma zdolať Miškovec a pohár, ktorého sa nikto nedotýka, je jeho.

Dramatická situácia je však v boji o ďalšie miesta. Rozdiel medzi druhými Michalovcami a štvrtým Slovanom sú iba dva body. Nitra si zrejme udrží piate miesto a ako to skončí v boji o šiestu priečku zaručujúcu miesto v play-off, to zrejme rozlúskne až posledné kolo. Aktuálne má šiesta Detva trojbodový náskok pred ôsmimi Košicami, no v piatok ju čaká duel v Steel aréne. Zo všetkého môže ťažiť Trenčín, ktorý privíta v piatok práve Michalovčanov. „Ide im takisto oveľa, ako nám. Aj preto čakám duel podobný play-off,“ reaguje Juraj Faith, podľa ktorého je zrejme o prvom mieste rozhodnuté. „Zvolenčania porazili nás, Poprad, aj Slovan Bratislava, sú teda na prvom mieste asi zaslúžene. Líderskú pozíciu si zrejme už ustrážia,“ dodáva michalovský tréner. Tak, či onak, v základnej časti Tipos Extraligy pôjde oveľa asi až do jej samého záveru a konkrétne miesta rozlúskne až nedeľňajšie päťdesiate kolo základnej časti.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.03.2021 11:35:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.