files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vojtko s Trusom zhodne: Cieľom záchrana, výzvou siedma priečka

Po troch rokoch sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce predstavia znova v nadstavbovej skupine Fortuna ligy o záchranu. Vzhľadom na situáciu v tabuľke, keď siedmy tím od dvanásteho delia iba tri body sa musia pripraviť na tvrdý boj o holú príslušnosť v najvyššej súťaže. Ako je známe, dvanásty tím po nadstavbe Fortuna ligu opustí, na jedenásty čaká baráž s druhým najlepším tímom druhej ligy.

Michalovčanom základná časť nevyšla podľa predstáv. Po tom, čo v minulých dvoch sezónach obsadili piate a štvrté miesto, tentoraz skončili až na deviatej priečke. „Je to pre nás sklamanie. Chceli sme nadviazať na ročníky predtým, keď sme sa dostali do nadstavby o titul. Žiaľ, to sa nám nepodarilo. Čaká nás tvrdý boj o záchranu. Teraz už nechceme pozerať dozadu, musíme sa pozerať dopredu, na desať zostávajúcich zápasov. Každý jeden bude ťažký, no keď sa chceme zachrániť, musíme ich zvládnuť,“ poznamenal krajný bek Matúš Vojtko. Toho sme sa následne spýtali na dôvody, prečo nie sú Zemplínčania v lepšej šestke? „Zrejme v tom hrá rolu aj letná prestavba kádra. Predsa, odišlo dvanásť hráčov, čo je strašne veľa. Káder sa skladal za pochodu a na novo, čo sa prejavilo vo výsledkoch,“ pokračuje Vojtko.

Spokojný nebol ani ďalší michalovský odchovanec, útočník, či ofenzívny záložník Matej Trusa. „Áno, je to aj pre mňa sklamanie. Musíme sa už ale pozerať dopredu a sústrediť sa na záchranu. Začali sme dobre, zdolali sme Nitru a postúpili v tabuľke vyššie. Verím, že nám to pomôže a už to bude z našej strany iba lepšie,“ podotýka rodák z neďalekých Horoviec. „Tieto tri body majú pre nás cenu zlata,“ pokračuje Trusa na margo výhry s Nitrou.

Michalovčania majú veľkú šancu súperov v nadstavbe o záchranu odskočiť. V prvých štyroch kolách totiž hrajú až trikrát doma a v prípade víťazstiev si veľmi pomôžu tabuľkovo, aj psychicky. „Samozrejme, že to takto chceme. Chceme sa čím skôr zachrániť a mať o túto starosť menej. Zlé nie je skončiť ani na siedmom mieste, ktoré môže znamenať účasť v baráži o Fortuna ligu. To bude pre zvyšok sezóny našim cieľom,“ zdôrazňuje Matej Trusa a Matúš Vojtko dodáva. „Hlavným cieľom bude skončiť do desiateho miesta a vyhnúť sa baráži či vypadnutiu. Keď sa nám bude dariť, prečo nie pozerať aj na siedmu priečku. Tá musí byť pre nás teraz výzvou.“

PETER BRENDZA  



Uverejnené: 09.03.2021 18:17:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.