files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štrnásta výhra v rade neprišla. Víťazná séria Michalovčanov skončila vo východoslovenskom derby

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce po trinástich výhrach v rade spoznali ako chutí prehra. Stalo sa tak vo východoslovenskom derby, v ktorom nestačili na domácom ľade na HC Košice, keď prehrali 1:3. Prehra ich môže mrzieť o to viac, že v prípade víťazstva za tri body by sa prepracovali na prvé miesto v tabuľke, keďže Zvolen aj Poprad zvíťazili až po predĺžení. Takto zverenci trénera Tomeka Valtonena klesli na tretie miesto, no stále majú solídne vyhliadky na play-off, ako aj na líderskú pozíciu.

Michalovčania mali nakročené k víťazstvu aj v nedeľu. Po góle Korhonena viedli 1:0, navýšenie náskoku však odmietli. Trest prišiel v podobe vyrovnanie v druhej časti z hokejky Jacobsa a rodák z Texasu v polovici tretej tretiny aj poslal „oceliarov“ do vedenia. Keď na jeho gól o dvadsať sekúnd nadviazal aj mladý Krasničan, bolo vymaľované. „Už sme si asi mysleli, že všetko pôjde samo,“ rozhovoril sa kapitán Dukly Vladimír Mihálik. „Každá víťazná séria raz musí skončiť, skončila aj tá naša. Možno je dobré, že skončila teraz a takto. Dostali sme facku, ktorú sme možno aj potrebovali a od piatka ideme znova na „bomby“,“ pokračuje kapitán Dukly Ingema Michalovce.

Prehra môže Zemplínčanov mrzieť o to viac, že v prípade výhry za tri body by sa dostali na prvé miesto v tabuľke. Na ňom chvíľu aj boli, keď viedli po prvej tretine a Poprad prehrával s Detvou 0:2. Nakoniec je ale všetko inak. Zatiaľ, čo „kamzíci“ otočili vývoj duelu a vyhrali 4:3 po predĺžení, Michalovčania stratili zápas a opäť ich tak musia v tabuľke naháňať. „Prehra samozrejme mrzí. Paradoxne sa opäť potvrdilo nedáš – dostaneš. My sme nepremenili gólovú šancu, za čo nás súper potrestal druhým a hneď na to tretím gólom,“ skonštatoval útočník Dukly Marek Bartánus, podľa ktorého boli Košičania na východoslovenské derby dobre pripravení. „Mali nás dobre prečítaných a vedeli, čo na nás platí. My ale z tejto prehry nemôžeme robiť tragédiu. Po víťaznej sérii raz prísť musela. Z našej strany to nebol dobrý zápas. Súperovi treba pogratulovať k víťazstvu a teraz musíme ísť ďalej. V piatok nás čaká ťažký zápas vo Zvolene, kde chceme opäť vyhrať,“ dodáva Marek Bartánus.

Michalovčania od druhej tretiny nevedeli nájsť recept na agresívnu hru Košičanov. Tí postupne vyrovnali hru a v tretej časti prebrali réžiu zápasu do svojich rúk. „Mali sme výborný vstup do zápasu a výbornú prvú tretinu. Súpera sme zatlačili, vytvorili si niekoľko šancí, no strelili len jeden gól. Chlieb sa lámal v prvej desaťminútovke druhej časti. V nej sme mali dostatok šancí na zvýšenie náskoku, ktoré sme opäť nevyužili. Košice od polovice zápasu začali hrať veľmi dobre. Odohrali výbornú polovicu duelu, za čo si odtiaľ doniesli tri body. Nemôžeme však vešať hlavy. Absolvovali sme fantastickú sériu a prehra raz prísť musela. My nie sme žiadna Tampa Bay, aby sme vyhrali 40 zápasov v rade. Prehra prišla a možno to bude mať na hráčov aj pozitívny efekt. Teraz rozhodla naša efektivita v koncovke. Keby sme pridali gól na 2:0, viac by sme sa ukľudnili. Takto sa dostal súper do hry a otočil duel vo svoj prospech,“ zdôrazňuje asistent trénera v Michalovciach Juraj Faith.

Ten by bol rád, keby družstvo novú sériu víťazstiev naštartovalo v piatok vo Zvolene. „Keď sa pozriem na posledných pätnásť, dvadsať, či tridsať zápasov, stále sme na prvom mieste. Nejaká prehra sa vždy pritrafí. Prehry patria k športu rovnako ako víťazstvá. Každá prehra mrzí, no tragédiu z toho robiť nebudeme. Ideme ďalej, v piatok nás čaká ďalší ťažký zápas,“ uzatvára Juraj Faith.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.03.2021 11:41:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.