files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Popovcová sa prišla do Iuventy učiť. Chcem sa odraziť do európskej hádzanej

Už roky počúvame v hádzanárskej oblasti hlasy, že do Michaloviec Slovenky chodiť nechcú. Príkladom, že to tak už nie je dvojica Lívia Klučková a Martina Popovcová, ktoré do kádra pribudli lanský rok. Najskôr vo februári do kádra pribudla skúsenejšia Klučková, cez leto takisto z Prešova k najlepšiemu slovenskému tímu prišla aj šikovná kridelníčka Popovcová.

A že urobila dobre ukazujú hneď zápasy tejto sezóny. So 64-gólmi je práve s Klučkovou najlepšou strelkyňou tímu a spoločne im patrí miesto na konci prvej dvadsiatky medzi kanonierkami MOL ligy. „V tejto spoločnosti sa cítim dobre,“ smeje sa Popovcová, ktorá keby sa nepočítali góly z pokutových hodov, patrí jej miesto v prvej päťke. „Ja sedmičky hádzať neviem. Toto miesto prenechám „Oli“ Klučkovej, ktorá ich premieňa znamenite. Čo sa týka môjho úspešného nástrelu, som zaň rada, ale nebyť dobrých spoluhráčok, ktoré ma viackrát potiahli, toľko gólov by som určite nedala.“

Martina Popovcová, ktorej otec je bývalým futbalistom hrajúcim za Tatran Prešov, môže svoj gólový nástrel zvýšiť v najbližších dňoch, keď bude MŠK Iuventa v hre až trikrát. Najskôr v sobotu jej hráčky doma privítajú Písek, potom sa v stredu predstavia v Zlíne, no a vo štvrtok ich čaká odvetný duel s Pískom, tentoraz na jeho pôde. „Určite budem za to rada, keď mi to tam gólovo padne. Dôležitejšie ale je, aby sme tieto zápasy zvládli herne a získali body do tabuľky. Keďže Most je v karanténe, máme ideálnu šancu dohnať ho v tabuľke a možno aj preskočiť. Urobíme všetko preto, aby sa nám to podarilo a keď nie ho predstihli, aspoň ho bodovo dohnali,“ pokračuje „Popy“ ako znie jej prezývka v tíme.

 

Progres slovenskej reprezentačnej kridelníčky je vidno hneď po niekoľkých mesiacoch. Popovcová v Iuvente rastie každým zápasom a môže sa ľahko stať, že Iuventa pre ňu bude iba prestupovou stanicou do európskej hádzanej. „Práve kvôli tomu som sem prišla. Iuventa je na Slovensku pojem. Hrá zápasy európskeho pohára, kvôli ktorý som sem prišla. Síce sme teraz hrali v Európe iba krátko, no nejaké skúsenosti sme nabrali a verím, že ich zúročíme v ďalších rokoch. Určite svoj prestup sme neľutujem, zatiaľ som veľmi prekvapená a spokojná,“ podotýka stále iba dvadsaťročná Popovcová, ktorá by sa z Michaloviec rada odrazila podobne ako v minulosti Veronika Habánková, Mária Holešová či Dijana Mugošová do európskej hádzanej. „Je to môj cieľ zarábať si hádzanou vo vyspelej európskej krajine. Aj preto som do Michaloviec prišla. Vedela som, že Iuventa je na Slovensku dlhodobo najlepším tímom a jej hráčky sú v Európe na očiach viac. Ďalším mojím cieľom sú tituly, či ďalšie pohára, ktoré Iuventa v každej sezóne vyhráva. Z iného slovenského tímu by som také šance nemala,“ uzatvára debatu Popovcová, ktorá už nakúka aj do slovenskej ženskej reprezentácie.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.03.2021 19:17:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.