files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila v Poprade a dotiahla sa naň v tabuľke

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v šlágri 43. kola Tipos Extraligy na ľade Popradu 3:2 a v tabuľke sa tak bodovo dotiahli práve na druhých „kamzíkov“. O góly v sieti súpera sa v druhej tretine postupne postarali Pavol Regenda, Ville Korhonen a Dávid Mudrák. Zverenci trénera Tomeka Valtonena, pre ktorých to bolo už jedenáste víťazstvo v rade, sa najbližšie predstavia doma, keď v utorok o 17.30 hod. privíta Miškovec.

Úvod šlágra kola, v ktorom mohli Michalovčania v prípade výhry dostihnúť v tabuľke druhých „kamzíkov“, sa niesol vo vyrovnanej rovine. Obaja súperi sa síce v ofenzíve snažili, no vychádzali z pozorných obrán. Ako prví pohrozili Michalovčania. V šiestej minúte získal puk pri mantinely Hickmott, naservíroval ho Lalancettovi, ktorý mieril do Vošvrdového ľavého betónu. V trinástej minúte sa prvýkrát vylučovalo, keď vysokou hokejkou zahral Samuel Chalupa. Popradčania ukázali, že majú parádne presilovky. Livingston vnikol do útočného pásma, posunul puk Haščákovi a ten zo svojej parkety otvoril skóre duelu. V samom závere sa vylučovalo aj na druhej strane Michalovčania však faul Drgoňa nepotrestali.

Druhú tretinu začali hostia ako z partesu. Najskôr Lalancette nepremenil nájazd na Vošvrdu, po ňom unikla dvojica Šoltés-Takáč, ktorá ale nájazd dvoch na jedného nepremenila a potom sa popradský brankár vyznamenal aj pri koncovke Korhonena. V 25. minúte sa už ale hosťom podarilo vyrovnať. Galamboš vyhral buly, posunul puk na Regendu a ten z jednej prekonal Vošvrdu. O minútu neskôr sa domáci pri šanciach Dalhuisena i Haščáka opäť mohli dostať do vedenia, Tomek však potvrdil parádnu formu. Gólovo udrelo opäť na druhej strane. Korhonen vypichol puk Preisingerovi a poslal „lišiakov“ do vedenia. Michalovčania mohli zakončiť parádnu desaťminútovku aj tretím gólom, Vošvrdovu zlú rozohrávku ale Regenda nepotrestal. Domáci získali ideálnu šancu vyrovnať po faule Mudráka, no presilovku nielenže nevyužili, ale michalovský obranca po naskočený na ľade poslal Duklu už do dvojgólového vedenia! To mohli skorigovať Popradčania v ďalšej presilovke, keď bol vylúčený Lalancette. Hostia síce odolali, keď mali na mále hlavne pri šanci Taviho, po naskočení kanadského útočníka na ľad však znížil na 2:3 James Livingston.

Hneď v úvode tretej časti bol vylúčený domáci Višnevský, Michalovčania si však gólovo šancu nevypracovali. Popradčania sa po návrate svojho obrancu snažili vyrovnať, zverenci Tomeka Valtonena ale dobre bránili tesný náskok. Hostia sa zamerali na brejky a po jednom z nich mohol rozhodnúť Pavol Regenda, ktorý ale Vošvrdu po druhýkrát v zápase neprekonal. O niekoľko desiatok sekúnd sa dokonca dopustil nedovoleného zákroku a putoval na trestnú lavicu. Michalovčania ustáli aj ďalšiu presilovku a pred záverečnou päťminútovkou boli blízko k jedenástemu víťazstvu v rade. To nakoniec aj dosiahli a v tabuľke tak dobehli Popradčanov.

 

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 (1:0, 1:3, 0:2)
Góly: 14. Haščák (Livingston, Svitana), 36. Livingston (Zagrapan, Mešár) – 25. Regenda (Galamboš, Bartánus), 27. Korhonen, 32. Mudrák (Tomek).
Vylúčení: 5:5. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Müllner, Tvrdoň – Gegáň, Crman. Bez divákov.
HK: Vošvrda - Drgoň, Višnevskij, Seigo, Dalhuisen, Brejčák, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mešár, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Valigura
HK DUKLA INGEMA: T. Tomek – Mihálik, Mudrák, Southorn, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia, Lačný – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Galamboš, Regenda – Chalupa, Lehtonen, Török - Lačný.



Uverejnené: 28.02.2021 19:45:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.