files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na druhý trip v rade opäť s víťaznými cieľmi

Hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce nezastavila ani reprezentačná pauza. Po nej zvíťazili na tripe u súperov najskôr v Nitre (4:2) a potom aj v aréne Ondreja Nepelu nad Slovanom Bratislava (3:2). Úspešný týždeň zakončili v nedeľu domácou výhrou 4:1 s Banskou Bystricou, čím sa prepracovali už na tretie miesto v tabuľke.

„Určite nás to všetkých teší, že sme takto dobre naskočili aj po „repre“ pauze. Musíme veriť, že v tomto trende budeme pokračovať aj tento týždeň, kedy nás čakajú ťažké zápasy v Nových Zámkoch a Poprade. Chlapci sa zžili s tým, čo chceme hrať. Je to pre nás veľmi dobrá správa pred koncom základnej časti a začiatkom play-off. Aj preto u nás momentálne prevláda spokojnosť,“ zdôrazňuje asistent trénera Dukly. Tá v Tipos Extralige momentálne ťahá sériu deviatich duelov, v ktorej jej hráči vyhrali. „V prvom rade, víťazné ťaženie nás teší. Nechceme ale, aby sme to teraz brali, že ideme naťahovať víťaznú sériu. Naším cieľom je ísť od zápasu k zápasu a sústrediť sa teda na najbližšieho súpera. Musíme sa sústrediť na každé jedno striedanie, aby hráči robili to, čo robiť majú. Ešte raz prízvukujem, momentálne sa nám darí napĺňať to, čo chceme. Hráči hrajú to, čo od nich čakáme. Dodržiavajú pokyny a o to je to jednoduchšie,“ pokračuje Ivan Droppa.

Podľa Ivana Droppu bol michalovský štart po reprezentačnej pauze výborný

Michalovčania minulý týždeň na výbornú zvládli trip na západe Slovenska, kde najskôr zvíťazili v Nitre (4:2) a potom aj v Bratislave nad Slovanom (3:2). Podobný trip na nich čaká aj tentoraz. V piatok sa predstavia v Nových Zámkoch, kde v sobotu ráno aj budú trénovať a potom už naberú smer Poprad. Pod Tatrami prespia v sobotu a v nedeľu ich čaká duel na klzisku prvého tímu tabuľky.Je veľmi potešiteľnou správou, že vedenie klubu robí všetko preto, aby sme cestovali čo najmenej a aby boli hráči oddýchnutí viac. Čo sa týka ďalšieho dvojzápasu u súpera, my ideme do každého zápasu s cieľom víťaziť a víťazné ciele budeme mať aj tentoraz,“ podotýka michalovský tréner. Ten momentálne myslí iba na piatkového súpera. „Nové Zámky sú dosť nevyspytateľným súperom. Vieme o nich, že dokážu potrápiť a aj vyhrať silnejších, či lepšie postavených súperov v tabuľke. Určite nás tam teda nečaká jednoduchý duel. Verím však, že to zvládneme a dobre sa odrazíme na nedeľňajší zápas v Poprade,“ pokračuje Ivan Droppa.

Najlepšie sa z posíl získaných krátko pred koncom prestupového obdobia javí Eduard Šedivý (foto: Tomáš Feigl)

Tesne pred koncom prestupového obdobia vystužili Michalovčania svoj káder až šiestimi hráčmi. Prišiel mladý estónsky brankár s fínskym pasom Conrad Molder a káder vystužila aj trojica mladých útočníkov Lukáš Lačný, Radoslav Mesároš a Roman Karaffa. Realizačný tím si najviac sľubuje od obrancu s reprezentačnými skúsenosťami Eduardom Šedivého a fínskeho útočníka Matiasa Lehtonena, brata majstra sveta z roku 2019 a v súčasnosti hráča Toronta Maple Leafs Mikka. „Vyberali sme hráčov tak, aby zapadli do nášho systému a štýlu hry. Všetci štyria mladíci zapadli výborne a zvýšili konkurenciu v tíme. Edo Šedivý naskočil najlepšie. Je oporou, či už sa to týka strednej čiary, korčuľovania, strelami alebo prihrávkami. Pri Lehtonenovi musíme byť opatrnejší. Nehral prakticky dva mesiace. Je to pre neho teda dosť ťažké naskočiť do rozbehnutého vlaku. Ja osobne si ale myslím, že bude platným hráčom pre naše mužstvo a to všade, kde bude jeho pozícia,“ dodáva na záver Ivan Droppa.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.02.2021 12:16:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.