files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojbodové víťazstvo im chutilo

Aj tretie vzájomné meranie síl dvoch najlepších Dukiel na Slovensku sa skončilo tesným víťazstvom michalovskej. Tá na domácom ľade zdolala trenčianskych vojakov 2:1 po samostatných nájazdoch a nadviazala tak na víťazstvá 3:2 a 2:1 spod hradu Matúša Čáka.

V šlágri 38. extraligová kola začali lepšie hostia, ktorým patrilo úvodných desať minút. Postupne sa hra v prvej časti začala vyrovnávať. V osemnástej minúte Michalovčania opäť zaúradovali v presilovke, keď Suja nahodil puk na bránku a Urban si ho zrazil za chrbát vlastného brankára. „Videl som, že brankár je dosť von z brány a preto som to skúsil nahodiť. Nakoniec to vyšlo,“ smeje sa autor jediného michalovského gólu v stretnutí. Na dlhší čas to bol jediný presný zásah v zápase. Až v poslednej desaťminútovke vyrovnal Lemcke a to bolo od strelcov v riadnom hracom čase a aj predĺžení všetko. „Nevychádzali nám tie veci ako by sme chceli Na druhej strane sme ukázali silu tímu a aj keď nebol zápas z našej strany ideálny, našli sme cestu k tomu, ako zvíťaziť,“ pokračuje center druhej michalovskej lajny.

Michalovčania tak aj v prvých zápasoch druhého mesiaca roka nadviazali na výborný január. V posledných sedemnástich dueloch až šestnásťkrát bodovali a s Trenčínom dosiahli šieste víťazstvo v rade. „Je to pre nás veľmi dôležitá výhra. Škoda, že sme nevyhrali za tri body, no teší aj víťazstvo za dva,“ rozhovoril sa brankár Michaloviec Tomáš Tomek, ktorý opäť viackrát svoj tím podržal. Pomohli mu aj tri žŕdky. „Nemali kde, tak strieľali do tyčiek,“ smeje sa Tomek. „Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý nás dosť preveril. Hlavne v druhej tretine nás súper prevýšil. My sme to nakoniec ustáli. Sme spokojní aj s dvoma bodmi, pretože nie stále sme boli lepším tímom,“ nadväzuje na slová svojich zverencov asistent trénera Juraj Faith.

Aj keď to v októbri a novembri minulého roka na to nevyzeralo, Michalovčania sú z najhoršieho vonku a bijú sa o popredné priečky. Od decembrovej reprezentačnej prestávky odohrali sedemnásť duelov, v šestnástich bodovali. Táto séria ich vyšvihla už na štvrté miesto v tabuľke, na ktorom sa poriadne usadili. Veď piata Detva a šiesta Nitra na nich strácajú už šesť bodov, na lídra z Popradu strácajú osem bodov... „Nás veľmi teší, že sme sa po zlom štarte do sezóny dostali na miesta, kde sme chceli byť od začiatku. Atakujeme súperov, ktorí sú nad nami. Netreba ale zabúdať ani na tých, čo sú v tabuľke pod nami. Takisto zbierajú body. Treba sa mať na pozore, pretože už každý zápas bude dôležitý,“ zdôrazňuje Juraj Faith.

Po náročnom januárovom program si tímy teraz budú môcť týždeň oddýchnuť. V Tipos Extralige totiž prichádza k reprezentačnej prestávke. „Už toho bolo fakt dosť. Kvôli korone sa to nazhromaždilo. Sme za to veľmi radi, že prichádza aspoň krátka pauza,“ podotýka Jakub Suja a Tomáš Tomek pokračuje. „Zápasov do pauzy sme hrali strašne veľa. My sme navyše mali aj dohrávky so Zvolenom a Popradom. Táto séria nám určite zobrala sily, no na druhej strane nám pauza určite pomôže a do rozhodujúcej fázy sezóny pôjdeme oddýchnucejší.“  Na prestávku sa teší už aj asistent trénera Juraj Faith. „V poslednej dobe sme odohrali veľa zápasov. Chlapci toho už majú naozaj dosť. Potrebujú si oddýchnuť. Potom nás už čaká iba najdôležitejšia časť sezóny. Treba sa na ňu dobre pripraviť. Po prestávke absolvujeme menší trip vonku, keď sa predstavíme v Nitre a na Slovane. Prestávka nám teda padne vhod.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.02.2021 15:52:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.