files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sneh komplikuje prejazdnosť ciest. Polícia vyzýva na opatrnosť

Od skorého pondelkového rána počasie komplikuje aj prejazd cestami na území Košického kraja. Polícia preto vyzýva vodičov na väčšiu opatrnosť.

 Momentálne najhoršia situácia je na horskom priechode Dargov, kde sa skrížilo niekoľko kamiónov a v niekoľkokilometrových kolónach stoja autá už od skorého rána v oboch smeroch. Dobšinský kopec je momentálne neprejazdný pre nákladnú dopravu. V teréne je maximálne množstvo príslušníkov Policajného zboru, ktorí dopravu v kritických úsekoch regulujú, prípadne odkláňajú. Rešpektujte ich pokyny, nepreceňujte svoje schopnosti a radšej uberte nohu z plynu. Polícia opätovne dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu prispôsobili aktuálnym poveternostným podmienkam a dbali na zvýšenú bezpečnosť nielen svoju, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Opatrnou a zodpovednejšou jazdou vodičov sa v mnohých prípadoch dá predísť tragédiám a kolíziám na zimných cestách,“ píše sa v tlačovej správe polície.

Snehová nádielka komplikovala dopravnú situáciu v pondelok ráno na viacerých úsekoch Košického kraja. Aj napriek tomu, že od 2.00 hod. Správa ciest KSK čistila horský priechod Dargov, okolo 7.00 hod. sa na tomto úseku skrížili kamióny a cesta sa stala dočasne neprejazdnou. Pre nepriaznivé poveternostné podmienky musia vodiči zvýšiť opatrnosť aj na úseku cesty II/547 pred mostom cez vodnú nádrž Ružín, kde v pondelok o 7.30 hod. hlásili popadané stromy, na mieste zasahujú hasiči. Krajskí cestári taktiež vyzývajú na zvýšenú opatrnosť pri prejazde cez Slanec, premávku tu riadi polícia. „Správa ciest Košického samosprávneho kraja má v teréne nasadené všetky svoje mechanizmy, s preventívnym posypom sme začali ešte v noci, pred tým, než začalo výdatnejšie snežiť. Nakoľko bol v Košickom kraji vyhlásený I. situačný stupeň pre husté sneženie, na pomoc sme povolali aj mechanizmy od externých zmluvných partnerov Správy ciest KSK,“ informoval riaditeľ Správy ciest KSK Anton Trišč.

Ťažko prejazdný je aktuálne aj úsek cesty II/547 cez Folkmarský kopec, pre popadané stromy zasahujú na mieste hasiči.V okrese Spišská Nová Ves mali pracovníci Správy ciest KSK od 21:00  hod. v nedeľu do pondelkového rána (8:30 hod.) 43 výjazdov. Dopravnú situáciu komplikuje od 6.00 hod. na úseku cesty III/3244 pri Spišskej novej Vsi skrížený kamión a skrížený kamión zaznamenali cestári o 7.00 hod. aj na ceste II/533 pri Novoveskej Hute.Úplne uzavretý pre nákladnú dopravu nad 3,5 tony je úsek Dobšinský kopec – Stratená, nakoľko sa nachádza v ochrannom pásme nie je možné cestu posypovať soľou. "Košický samosprávny kraj a Správa ciest KSK vyzýva na zvýšenú opatrnosť vo všetkých zasnežených úsekoch, najmä na horských priechodoch. Cesty v okresoch Trebišov, Michalovce a Rožňava sú už aktuálne prejazdné. Do dnešného rána spotrebovali krajskí cestári vyše 480 ton posypového materiálu, prepluhovali 850 kilometrov ciest a absolvovali 120 výjazdov. V teréne je takmer 100 mechanizmov, ktoré naďalej pracujú na zabezpečení zjazdnosti krajských ciest."



Uverejnené: 25.01.2021 10:09:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.