files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s druhým víťazstvom. Zápas nám ukázal, na čom mame pracovať, hovorí tréner Majoroš

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou druhý prípravný duel pred jarnou časťou. Tentoraz sa predstavili v Košiciach proti tamojšiemu FC, ktorý má v blízkej budúcnosti fortunaligové ambície. Zemplínčania nenechali nič na náhodu. Druholigistu zdolali po góloch Spoljariča, Lukča a Ntotisa 3:0 a v príprave tak zaknihovali druhé víťazstvo.

Zápas sa hral po dohode oboch tímov netradične, až 105 minút, keď bolo pridaných k prvého polčasu pätnásť minút. „Chceli sme, aby jedna partia hráčov odohrala aspoň hodinu hry a takisto som chcel dať priestor aj mladým hráčom. Zápas z tohto pohľadu splnil účel. Dôležité je, že si zahral každý a takisto aj víťazstvo, ktoré ma teší,“ rozhovoril sa tréner Michalovčanov Jozef Majoroš a k duelu dodal. „Ukázal nám, že stále máme na čom pracovať. Nastúpili sme doň z hrubej prípravy a trochu to bolo aj vidno. Ukázali sme dobré veci, ale aj tie zlé, na ktorých odstránení však máme stále čas pracovať. Musíme si ich rozobrať a v ostatných zápasoch sa im vyvarovať.“

Michalovčania majú za sebou dva týždne prípravy. Tú trochu ovplyvňujú zranenia a choroby hráčov. Aj teraz nemal Majoroš k dispozícii viacerých hráčov, ktorí by sa ale mali postupne začať vracať do tréningového procesu. Najdlhšie bude zrejme pauzovať pravý obranca Martin Kolesár, na ktorého mieste skúšajú tréneri kmeňového hráča Podbrezovej Daniela Magdu. „Uvidíme, ako sa vyvinie situácia ohľadom stopéra Solera a útočníka Taiwa, ktorého stále chceme na hosťovanie z Dunajskej Stredy. Keď títo hráči neprídu, budeme musieť hľadať na ich miesta iných. Tento týždeň by sa v otázke oboch malo dosť vyriešiť,“ zdôrazňuje Jozef Majoroš, ktorý už má k dispozícii prvú zimnú posilu. Stal sa ním 25-ročný nigérijský defenzívny záložník Bankole Adekuoroye, ktorý naposledy pôsobil v Seredi.

Tento týždeň kvôli zdravotným problémom zrušili Zemplínčania stredajší prípravný duel s Liptovským Mikulášom. Ďalšie by už ale mali hrať. „V stredu máme v pláne duel s Trebišovom a v sobotu hráme doma odvetu s Košičanmi. Po tomto zápase ideme na sústredenie do Dunajskej Stredy, kde nás čakajú zápasy s Banskou Bystricou a Podbrezovou,“ pokračuje Jozef Majoroš. My len dodajme, že stredajší domáci duel s Trebišovom bude mať čas úvodného výkopu o 12.00 hod.

Peter Brendza (foto: peter jesenský)



Uverejnené: 24.01.2021 12:10:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.