files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvorbodový zisk vytvára michalovskú spokojnosť. Pred dvojzápasom by som to bral, hovorí tréner Valtonen

V priebehu troch dní privítali hokejisti Dukly Ingema Michalovce na svojom ľade lídra Tipos Extraligy HK Poprad. Proti Kamzíkom sa im zatiaľ vôbec nedarilo. Doma s nimi trikrát predtým prehrali, vypadli s nimi v semifinále Kaufland Cupu a vyhrali iba raz. Pri premiére trénera Tomeka Valtonena na ich ľade 2:1 po nájazdoch. Aj preto sa čakalo, ako naložia s dvoma zápasmi v rade, ktoré mohli výrazne napovedať o ich cieľoch a ambíciách. Nakoniec to všetko nedopadlo pre nich najhoršie. V nedeľu vyhrali 4:3, v utorok zase rovnakým výsledkom prehrali, no po predĺžení.

Zisk štyroch bodov ich teší, na druhej strane, mohli mať aj plný počet. Veď v utorkovej dohrávke 24. kola viedli ešte pol minútu pred koncom 3:2. Hosťom sa ale podarilo vyrovnať a v predĺžení strhol víťazstvo na ich stranu Patrik Svitana. „Ja tie štyri body beriem všetkými desiatimi. Keby mi niekto pred dvojzápasom povedal, že budeme mať štyri body, bol by som spokojný. Spokojný som aj teraz, hoci sme mohli vyhrať aj v utorok,“ reagoval tréner Michalovčanov Tomek Valtonen, ktorý je spokojný s napredovaním svojho tímu. Ten po decembrovej reprezentačnej pauze bodoval v desiatich z jedenástich duelov a zatiaľ sa napevno usadil v prvej šestke. „Takto nejako sme si to predstavovali. Som spokojný s tým, ako chlapci napredujú a ako pracujú v tréningoch. Všetko je to o príprave na play-off. Ja verím, že my budeme pripravení dobre,“ pokračuje Valtonen, ktorý v novembri minulého roka vymenil na pozícii hlavného trénera Miroslava Chudého.

Utorkový „odvetný“ duel bol ako na hojdačke. Michalovčania otvorili skóre Pavlom Regendom, hostia však ešte v prvej tretine Handlovským a Matejom Paločkom otočili vo svoj prospech. Potom viac ako na pol zápasu obaja brankári stiahli roletu a skóre sa menilo až v poslednej desaťminútovke. Regenda svojim druhým gólom v zápase vyrovnal, Suja strhol päť minút pred koncom vedenie na michalovskú stranu. Dvadsať sedem sekúnd pred koncom v power-play však vyrovnal Matúš Paločko a v predĺžení Svitana rozhodol o tom, že dva body putujú pod Tatry.  „Pre nás musím byť veľmi pozitívne, že sme sa proti takémuto silnému súperovi dokázali v poslednej desaťminútovke vrátiť do zápasu. Tri body nám ušli o nejakých 27 sekúnd, čo je škoda. Ako som ale povedal, pozitívum je, že sme sa dokázali vrátiť do zápasu a na tom musíme stavať aj do ďalších duelov,“ poznamenal strelec tretieho michalovského gólu Jakub Suja. „Každý zápas chceme doma bodovať naplno, chceli sme aj teraz. Prehra po predĺžení tak mrzí. Na druhej strane, bolo vidno aj veľa pozitívnych vecí a na tom musíme stavať do ďalších zápasov,“ pokračuje Suja k zisku štyroch bodov s pred utorkom ešte lídrom tabuľky.

Výborný zápas odohral aj odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda. Dvadsaťročný mladík nielenže strelil dva góly, ale keď bol na ľade, bolo ho vidno a to či už v ofenzíve, alebo v príkladnej defenzívnej robote. Odmenou mu boli spomenuté dva góly, ktorými vyrovnal svoj doterajší seniorský nástrel. „Som veľmi rád, že mi to tam konečne padlo. Teraz to padlo mne, nabudúce môže niekomu iného. Je jedno, kto dáva góly, dôležité sú body a víťazstvá,“ poznamenal Pavol Regenda a vzápätí k zápasu dodal. „Na jednej strane, dlho sme prehrávali a získaný bod teda teší. Na strane druhej, ešte v poslednej minúte sme vyhrávali, tak ich vyrovnávajúci gól určite zamrzel. Získali sme bod, no mohli sme aj tri.“

Michalovčania tak bodovali v desiatom zápase z jedenástich duelov. „S tým je samozrejme spokojnosť. Potrebovali sme nejakú takúto sériu, aby sme sa v tabuľke zdvihli. Aj teraz sme chceli z tohto dvojzápasu získať šesť bodov. Nakoniec sme vďační aj za štyri, keďže v utorok sme dlho prehrávali. Štyri bodu sú teda fajn,“ reaguje Pavol Regenda a Jakub Suja na to nadväzuje. „Keby sme získali proti silnému Popradu šesť bodov, bolo by to výborné. Berieme ale aj tie štyri. Na chybách sa musíme poučiť a do ďalších zápasov stavať na pozitívnych veciach.“

Peter Brendza



Uverejnené: 20.01.2021 10:41:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.