files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v úvode jari bez svojho kapitána

Tréner futbalistov MFK Zemplín Michalovce Jozef Majoroš sa v úvodných zápasoch jarnej časti zrejme bude musieť zaobísť bez pravého obrancu Martina Kolesára. V súčasnosti jeden zo služobne najstarších hráčov kádra, ktorý v niektorých zápasoch už mal na rukáve aj kapitánsku pásku, sa totiž v týchto dňoch podrobil operácii kolena. Rehabilitovať by mal niekoľko týždňov.

Zranil sa v jesennej derniére proti Ružomberku

Pilier michalovskej defenzívy sa zranil v poslednom zápase jesennej časti proti Ružomberku (4:3). Martin Kolesár odohral 52 minút, následne sa pýtal dole z ihriska. „V polovici prvého polčasu som mal v súboji zrážku s protihráčom. Celý následný čas som pociťoval v kolene bolesť. Cez polčas som sa to rozhodol ešte skúsiť, no hneď po piatich minútach som musel ísť dole,“ vysvetľuje okamih zranenia trebišovský odchovanec v službách MFK Zemplín. Ten bol operovaný začiatkom januára v Michalovciach. „Mal som nadtrhnutý bočný kolenný väz a takisto mi šili meniskus. Ten sa mohol aj rezať, no doktor to nechal tak. Vzhľadom na to budem asi tri týždne s barlami a potom by mohla začať rehabilitácia. Celková doba liečby by mohla byť do troch mesiacov,“ pokračuje Kolesár, ktorý pre natiahnutý sval pauzoval aj počas rozbehnutej jesennej časti.

Martin Kolesár sa operácii kolena podrobil začiatkom roka v michalovskej nemocnici.

V sobotu na prípravnom dueli MFK s Bardejovom mu robili spoločnosť barle (foto: Róbert Andrejov).

Trénerovi Majorošovi v úvode prípravy chýbali štyria zranení hráči. Práve zranenie Kolesára je najvážnejšie a chýbať bude zrejme najdlhšie. „Keďže doba liečby by sa mala pohybovať okolo troch mesiacov, mohol by som stihnúť aspoň záver jarnej časti. V apríli by som mohol ísť do plnej tréningovej a zápasovej záťaže,“ podotýka Martin Kolesár, ktorý na jeseň odohral štrnásť z osemnástich duelov Michalovčanov. „Táto situácia ma mrzí o to viac. Získaval som pevnú pozíciu v základnej zostave. Zranenia ale patria k športu. Verím, že sa z toho čím skôr dostanem a v závere jari už budem hrať. Chcem si ešte v tejto sezóne rozhodne zahrať,“ sebavedomo 23-ročný pilier michalovskej defenzívy. Na zelený trávnik by sa mal vrátiť už počas nadstavby. Keďže Michalovčanom po jeseni patrí desiate miesto, so štvorbodovou stratou na šiestu priečku, momentálne to vyzerá tak, že bude hrať v nadstavbe o záchranu. „Ja verím, že to tak nebude a chlapci si v zostávajúcich štyroch dueloch základnej časti vybojujú účasť v prvej šestke. Verím im, že sa o to pobijú. Šanca tam je, treba sa o to pobiť.“

Pravým kapitánom je Žofčák

Pre odchovanca trebišovského futbalu bol rok 2020 špecifický. Nielen tým, že definitívne prerazil do základnej zostavy fortunaligistu, ale aj tým, že na niekoľko zápasov si mohol pri neúčasti Igora Žofčáka natiahnuť na svoj rukáv kapitánsku pásku. „Už som to párkrát povedal, že pre mňa to bola obrovská česť. Síce som rodený Trebišovčan, futbalovo som však vyrastal v Michalovciach. O to viac ma teší fakt, že som ju preberal od takej futbalovej osobnosti, akou je Igor Žofčák,“ skláňa Kolesár klobúk pred najskúsenejším hráčom nielen Michaloviec, ale aj celej Fortuna ligy. „Samozrejme, nielen pre mňa, ale pre celý tím je prvým kapitánom práve „Žofi“. Pokiaľ bude hrať a všetci veríme, že to bude ešte dlho, bude našim kapitánom on,“ dodáva dvadsaťtriročný krajný michalovský bek.

Náhradou Siopis alebo Magda

Keďže Kolesár bude pauzovať dlhšie, vedenie klubu s trénermi musia pravú stranu obrany zaceliť niekym iným. V niektorých zápasoch jesennej časti na tomto poste hral aj Grék Dimitrios Siopis, ktorý je ale takisto zranený a ešte sa nezapojil do prípravy tímu. Fit by mohol byť o dva či tri týždne, takže by mohol stihnúť začiatok jarnej časti. Druhou možnosťou je angažovanie 23-ročného Daniela Magdu. Kmeňový hráč Podbrezovej poslednú sezónu a pol odohral vo fortunaligovej Nitre, ktorej dres obliekol v 42 zápasoch.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.01.2021 20:41:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.