files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vo výbornom zápase Dukla skolila lídra súťaže

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili V stretnutí 32. kola Tipos Extraligy nad tímom HK Poprad 4:3. Dva góly do siete súpera zaznemenal Ville Korhonen, po jednom pridali Jordan Hickmott a Samuel Takáč. Zverenci trénera Tomeka Valtonena odohrajú s Popradom ďalší zápas už v utorok, kedy ich od 17.30 hod. čaká dohrávka 24. kola, ktoré sa malo hrať na druhý sviatok vianočný.

Východoslovenské derby začalo poriadne z ostra. Hra mala obrovský spád, prvé jej prerušenie prišlo až vo štvrtej minúte. Aktívnejší boli Michalovčania, ktorí chceli odčiniť posledné dva slabšie výkony na domácom ľade. Skórovať mohli po strele Chalupu a následnej skrumáži vo Vošvrdovom bránkovisku, český golman lídra súťaže ale odolal. V trinástej minúte však už inkasoval, potom, čo Korhonen tečoval do siete strelu Mudráka od modrej čiary. Po góle prebrali iniciatívu Popradčania, ktorí na Zemplín prišli bez chorého najlepšieho strelca Marcela Haščáka. Najskôr unikol michalovskej obrane Mešár, jeho strela ale skončila pod Tomekovými betónmi a michalovský brankár si poradil aj s nájazdom Matúša Paločka. V poslednej minúte tejto časti už ale inkasoval, keď ho prekonal mladý Filip Mešár.

Aj v druhej tretine sa hral obojstranne výborný zápas. Najskôr Šoltés nenašiel medzeru medzi Vošvrdovi betónmi, v 26. minúte už ale Hickmott skóroval a poslal Michalovčanov opäť do vedenia. Vyrovnať mohol strelou od modrej Kramár, jeho projektil ale len našiel dobre pripravenú Tomekovu lapačku.  Aj napriek tomu, že sa hralo oveľa, hralo sa slušne. Veď v prvej pol hodine čistého času nebol vylúčený ani jeden hráč. S vylúčeniami sa vrece roztrhlo až v druhej polovici duelu. Najskôr išiel na lavicu hanby Matúš Paločko a hneď na to aj Ulrych. Domáci tak získali možnosť 90 sekundovej presilovky o dvoch hráčov, ktorú ale nevyužili, za čo mohli pykať pri následnom vylúčení McCormacka.

V úvode tretej tretiny sa faulu najskôr dopustil Lalancette a po ňom počas presilovky hostí nešťastne v útočnom pásme fauloval aj Takáč a hostia taktiež získali možnosť prevahy o dvoch hráčov. Tú na vyrovnanie využil Drgoň. Začínalo sa tak odznova. Michalovčania zahrali presilovku po faule Handlovského veľmi zle, navyše sa Lalancette dopustil faulu a hralo sa štyria proti štyrom.  Popradčania ale taktiež hrali presilovku zle a dokonca v nej inkasovali, keď ich obrancov využil Samuel Takáč. Dukla sa dostala na koňa. Päť minút pred koncom mal Takáč na hokejke ďalší gól, tentoraz ho ale Vošvrda vychytal. Pri následnom útoku Michaloviec sa faulu dopustil Mashinter a pri jeho vylúčení Korhonen upravil na 4:2. Hosťom sa ale podarilo zdramatizovať pri hre šiestich proti štyrom, keď bol vylúčený Regenda znížil Bjalončík. Na vyrovnanie im už ale nezostal čas...

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Góly: 13. Korhonen (Mudrák, Lalancette), 26. Hickmott (McCormack), 50. Takáč oslab/1, 57. Korhonen (McCormack, Lalancette) pres/1 – 20. Mešár (Skokan, Kramár), 43. Drgoň (Svitana) pres/2, 59. Bjalončík (Zagrapan, Mashinter) pres/1.
Vylúčení: 5:4. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Goga, D. Konc st. - J. Konc ml. D. Konc. ml. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Mihalik, Mudrák, Kolusz, McCormack, Ťavoda, Louis, Zekucia, Mašlonka – Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Hickmott, Regenda – Török, Galamboš, Chalupa.
HK: Vošvrda - Drgoň, Kramár, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Hudec, Valigura – Svitana, Skokan, Mešár – Livingston, Zagrapan, Mashinter – Matúš Paločko, Bjalončík, Handlovský – Matej Paločko, Jevoš, Hajnik.



Uverejnené: 17.01.2021 21:19:28
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.